• BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Özel gereksinimli bireyler için sosyal entegrasyon projesi başlatıldı

17 Kasım 2025, Pazartesi 18:40
17 Kasım 2025, Pazartesi 18:40
Özel gereksinimli bireyler için sosyal entegrasyon projesi başlatıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

TÜBİTAK 4008 kapsamında yürütülen “Biz Birlikte Varız” projesinin açılışı, özel gereksinimli çocuklar ve ailelerinin sosyal hayata daha güçlü katılımını desteklemek amacıyla Akdeniz RAM’da gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında yürütülen “Biz Birlikte Varız: Özel Gereksinimli Çocuklar ve Onların Ebeveynleri İçin Sosyal İzolasyon Yerine Sosyal Entegrasyon” projesinin açılış programı, İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci’nin katılımıyla Akdeniz Rehberlik ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Proje Yürütücüsü Sibel Furtana’nın proje tanıtımı ve sunumu ile devam etti. Ardından Akdeniz İlçe Millî Eğitim Müdürü Saim Demir ve İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci protokol konuşmalarını gerçekleştirdi ve açılış etkinliklerine geçildi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen “Aile Eğitim Programı”, alanında uzman akademisyenlerin sunumlarıyla yapıldı.

Projenin, özel gereksinimli çocukların toplumsal yaşama daha aktif katılımını sağlamak, ailelerin farkındalığını artırmak ve sosyal entegrasyonu güçlendirmek amacıyla hazırlandığı belirtildi. Otizm spektrum bozukluğu olan öğrenciler ve ailelerine yönelik hazırlanan projede, katılımcıların dört merkez ilçeden seçildiği ifade edildi. Beş gün sürecek proje boyunca; Kuyuluk Orman Okulu, Mersin Arkeoloji Müzesi, Mersin Ayşecik Masal Evi, Toros Üniversitesi Bilgisayar ve Gastronomi Atölyeleri, MERCAN İklim Çevre Bilim Merkezi ve Şehit Fırat Palamut Anaokulunda çeşitli atölye ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Açılış, uzman sunumları ve proje planlamalarının paylaşılmasının ardından sona erdi. Projenin hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam edeceği kaydedildi.

Açılışa İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Kutlutekin Baş, Akdeniz İlçe Millî Eğitim Müdürü Saim Demir, psikolojik danışman ve rehber öğretmenler ile özel gereksinimli öğrenciler ve aileleri katıldı. (İLKHA)

Bolu ve Bartın’da motosiklet, scooter, motokuryelere trafik yasağı

BM'den işgal rejiminin UNRWA kararına tepki

Kars-Ardahan yolu yoğun kar nedeniyle tır trafiğine kapatıldı

Gaziantep'te buzlanma nedeniyle motokuryelere 1 günlük trafik yasağı

Meteorolojiden üç bölge için çığ uyarısı

Bursa’da kar nedeniyle eğitime ara verildi

Hakkari’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

ABD’den Tayvan’a 328 milyon dolarlık silah satışı

Yenihal’de çatının çökme anı güvenlik kameralarına yansıdı

Nijerya'da silahlı saldırı: 9 ölü, çok sayıda yaralı

Tufanbeyli’de eğitime 1 gün ara verildi

Muğla Fethiye'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Mersin'de Çukurova Havalimanı'nda 4,5 kilo esrar ele geçirildi

Kastamonu’da çığ tehlikesi uyarısı

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 271’e yükseldi

Diyarbakır'da eğitime kar engeli

Batman’da karla mücadelede 105 ton tuz kullanıldı

Mardin’de eğitime bir gün daha ara verildi

Malatya'da açılan yollar, yoğun kar yağışı nedeniyle tekrar kapanıyor

İtalya'da yılbaşı kutlamalarında bir kişi öldü, 283 kişi yaralandı

Batman'da uçak seferleri iptal edildi

Erzurum ve Kars'ta kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Ankara’da yeni yılın ilk gününde kar manzaraları

Şehit Ebu Ubeyde ve diğer Kassam komutanları için Bursa’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Bakan Fidan, Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Umerov ile görüştü

Gaziantep’te karla kaplı kırsal mahalle yollarında çalışmalar devam ediyor

Elazığ’da 85 köy yolu ulaşıma açıldı

Bolu’da eğitime “kar” arası

Van’da yolcu otobüsü ile kar temizleme aracı çarpıştı: 19 yaralı

Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı daha

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bolu ve Bartın’da motosiklet, scooter, motokuryelere trafik yasağı

BM'den işgal rejiminin UNRWA kararına tepki

Kars-Ardahan yolu yoğun kar nedeniyle tır trafiğine kapatıldı

Gaziantep'te buzlanma nedeniyle motokuryelere 1 günlük trafik yasağı

Meteorolojiden üç bölge için çığ uyarısı

Bursa’da kar nedeniyle eğitime ara verildi

Hakkari’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı