• BIST 100

    10929,49%-0,75
  • DOLAR

    41,59% 0,01
  • EURO

    48,84% 0,02
  • GRAM ALTIN

    5199,13% 0,78
  • Ç. ALTIN

    8480,18% 1,44

Özgür-Der'den Esad propagandası yürüten fenomenlere suç duyurusu

26 Aralık 2024, Perşembe 17:22
26 Aralık 2024, Perşembe 17:22
Özgür-Der
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Özgür-Der, Esad rejimi adına propaganda faaliyeti yürüten fenomenlerin yargılanması için Çağlayan Adliyesi önünde çağrıda bulundu.

Özgür-Der, Esad rejimi adına propaganda faaliyeti yürüten fenomenlerin yargılanması için suç duyurusunda bulundu. Çağlayan Adliyesi önünde toplanan grup adına söz alan Mehmet Ali Kaçmaz, Esad'ın propaganda aparatı olan işbirlikçilerin adalete hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Kaçmaz, "Suriyelilerin maruz kaldığı katliamları aklama görevi ise, Esad'ın yerli işbirlikçilerine düştü. Esad'ın hükmü altındaki küçük bir muhitten yapılan videolarla, Suriye’nin normalleştiği algısı oluşturulmak istendi. Ancak hakikat bundan çok farklıydı. Sadece Sednaya'daki görüntüler bile Esad'ın propaganda aparatlarını yalanlamak için yetti hatta arttı bile. Biz bugün burada Esad'ın işbirlikçilerin hesap vermesi için suç duyurusunda bulunmak adına toplandık. Suriyeli kardeşlerimizin hakkına tecavüz eden şebbihalara karşı konunun takipçisi olacağız. " dedi.

Burada düzenlenen basın açıklamasını Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ümit Kudbay tarafından okundu.

Basın açıklamasında Kudbay, "Suriye'de halkın iradesine rağmen inşa edilen ve 61 yıl boyunca halkına her türlü eziyeti reva gören Baas rejiminin 2011 yılında başlayan savaş ile beraber; küçük bir azınlık istisna olmak üzere halkını varil bombalarıyla ve kimyasal silahlarla öldürdüğü, başta Sednaya ve Tedmur hapishaneleri olmak üzere ülkenin muhtelif cezaevlerinde tuttuğu yüzbinlerce insanı vahşi yöntem ve işkencelerle katlettiği ve geri kalanını tehcir ettiği gelinen bu aşamada artık tüm dünyanın bildiği bir hakikattir." ifadesini kullandı.

"BM Bağımsız Araştırma Komisyonu, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü, BM İnsan Hakları Konseyi gibi uluslararası örgütler ve kuruluşlar, hazırladıkları rapor ve analizlerinde 13 yıl boyunca işlenen savaş suçlarını, yerinden edilmiş ve mülteci olmuş insan sayısını, ağır insan hakları ihlallerini, farklı etnik kimliğe ve mezhebe mensup oldukları için soykırıma uğramış sivilleri tespit etmiştir." diyen Kudba,  Aralık 2024 itibariyle Beşşar Esad'ın ülkeyi terk emek zorunda kalıp, Moskova’ya kaçmasıyla beraber zulmün boyutları tüm belgeleriyle açığa çıktığını söyledi.

Kudbay, "Baas Rejimi ve Esad diktatörlüğünün, soykırım, işkence, tehcir, tecavüz gibi her türlü insanlığa karşı suçu işleyen zalim bir rejim olduğu ve yöneticilerinin de işbu suçların failleri olduğu izahtan vareste bir gerçekliktir. Suriye'de 13 yıllık süreçte yüz binlerce insanın, insanlık dışı tekniklerle öldürülmesinden, yüz binlercesinin yaralanmasından ve milyonlarcasının tehcirinden sorumlu tutulan katil rejimin suçlarını öven, propagandasını yapan, etki ve nüfuz ajanlığına soyunan provokatörler de ülkemizde rejim adına faaliyetlerde bulunmuşlardır. Deniz Büstani, İlay Aksoy, Kemal Canbolat, Fatih Koparan, Alper Rende, Mustafa Seyfullah Kılıç, Ferhat Aktaş gibi provokatörler bu eli kanlı rejim hesabına Suriye’de savaşın sonlandığı, ülkenin güllük gülistanlık olduğu ve Türkiye’de bulunan mültecilerin sebepsiz yere ülkelerine dönmedikleri hususunda manipülatif algı çalışmalarına imza attılar. Rejimin suçlarını örtbas etmek için ellerindeki sosyal medya gücünü kullandılar. Türkiye halkını yanıltıcı bilgilerle içerik üreterek Türkiye’de yaşayan Suriyeli mültecileri hedef göstererek halkın bir kesiminin nefretine ve düşmanlığına maruz bıraktılar. Her türlü insanlık suçunu icra etmiş, kimyasal silahlarla ve işkencelerle halkını katletmiş bir diktatör adına nüfuz ajanlığı yapmak, rejimini övmek, propagandasını yapmak açıkça suç teşkil etmektedir. Bu doğrultuda şüphelilerin TCK’nın ilgili maddelerine uyan eylemlerinin tespiti ile cezalandırılmasının temini için şikâyette bulunmak üzere savcılığa müracaatta bulunmaktayız. Eli kanlı katil rejimin suç ortaklığında bulunan şahıslarla ilgili soruşturma sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve cezalandırılmaları konusunda elimizden geleni her şeyi yapacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Başarılı öğrenciler üniversitelerini 3 yılda tamamlayabilecek

Mersin’de “Sağlıklı Gelecek İçin Okul Sağlığı Farkındalığı” çalıştayı düzenlendi

Mersin’de evden ziynet eşyası çalan 3 hırsız yakalandı

Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk, Kürt, Arap İttifakı coğrafyanın barışını tahkim edecektir

Beşiktaş’ta çıkan yangın çevredeki 5 binaya sıçradı

Van'daki "Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi" son teknolojiyle yenilendi

Mardin’de 67 öğrenci gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Arpaguş: Başkanlığımız ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşlik harcı olmaya devam edecektir

Batman'da patlayan içme suyu boruları günlerdir onarılmıyor

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi

"Yükselen arsa fiyatları ve inşaat maliyetleri konut sektörünü zorluyor"

Malatya'da okul servislerine denetim

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 4 ilçede çok sayıda madde ele geçirildi

Doç. Dr. Çelik'ten kuduz uyarısı: Zaman kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurun

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Ensarullah Hareketi Aden Körfezi’nde işgalcilere yük taşıyan gemiyi vurdu

Özgürlük Filosu Gazze için yeniden yola çıktı

Molla Beşir Şimşek: Camiler toplumun manevi hastanesi olmalı

Ağrı'da üzerinde sahte paralarla yakalanan şüpheli gözaltına alındı

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Yaşlılar berekettir, vefa bir günle sınırlı kalmaz

Batman'da 108 konutluk TOKİ projesi başlıyor

Batman'da evlenecek gençlere "evlilik öncesi eğitim"

Kasaplar sitesi esnafı yıllardır sorunlarına çözüm arıyor

Malatya'da kırmızı yılan görüldü

Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmaya yönelik dermatoloji eğitimi

Sumud Filosu toplu manevralarla siyonist donanmayı şaşırtmaya çalışıyor

Aile ve gençlik fonu başvuruları başladı

Türkiye-İran arasında yeni sınır kapısı açılıyor

Bingöl’de Türkiye Afet Barınma Grubu Toplantısı gerçekleştirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Başarılı öğrenciler üniversitelerini 3 yılda tamamlayabilecek

Mersin’de “Sağlıklı Gelecek İçin Okul Sağlığı Farkındalığı” çalıştayı düzenlendi

Mersin’de evden ziynet eşyası çalan 3 hırsız yakalandı

Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk, Kürt, Arap İttifakı coğrafyanın barışını tahkim edecektir

Beşiktaş’ta çıkan yangın çevredeki 5 binaya sıçradı

Van'daki "Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi" son teknolojiyle yenilendi