-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Özgür Kudüs Platformu Başkanı Kızılçınar: 6-8 Ekim ile Gazze katliamının failleri aynı zihniyetin ürünü
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Bursa'da konuşan Özgür Kudüs Platformu Başkanı Süleyman Kızılçınar, 6-8 Ekim olaylarıyla Gazze'deki katliamı gerçekleştirenlerin aynı zihniyetin ürünü olduğunu belirterek, "Sadece renkleri ve dilleri farklı, ama hedefleri aynı." dedi.
Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen "6-8 Ekim ve Gazze" konulu etkinlik, merkez Gürsu ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Etkinlik, Hüseyin Yüksel'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Açılış konuşmasını İmam- Hatip Sadullah Çoşturur yaptı. Ardından 6-8 Ekim ve Gazze'de yaşanan katliamları konu alan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.
"Dünya, siyonizmin ne kadar vahşi olduğunu görmüştür"
7 Ekim'in siyonizmin yıkılışının başlangıcı olduğunu vurgulayan İmam- Hatip Sadullah Çoşturur, "Kassam mücahitleri, israilin ne kadar aciz olduğunu 7 Ekim'de Aksa Tufanı operasyonuyla göstermiştir. Gazze'ye iki yıldır yemek götürmekte aciz olan 57 İslam ülkesi var. Gazzeli kardeşlerimizi iki yıl boyunca kendi kaderlerine terk ettiler. 7 Ekim'i kutlamak bir bayramdır; çünkü Kassam Tugayları kazandı. siyonizm yıkıldı. Dünya, siyonizmin ne kadar vahşi olduğunu görmüştür. İki yıl boyunca kardeşlerimize yardım etmeyen 57 İslam ülkesinin liderlerine de yazıklar olsun" dedi.
"Zalimin karşısında dimdik durmak zorundayız"

Çoşturur, "Haziran ayında Mısır üzerinden Gazze'ye gitmeye çalıştık; ama ne yazık ki Mısır'da yardım için teveccüh görmedik. Sumud Filosu siyonist rejim tarafından engellendi, gönderildi. Ama bizim Mısır'daki durumumuz çok farklıydı. Zalimin karşısında dimdik olmak zorundayız. Eğer bunları yaparsak hadsizlere haddini bildirmiş oluruz" diye belirtti.
"6-8 Ekim ve Gazze katliamını gerçekleştiren zihniyet aynı zihniyettir"
6-8 Ekim katliamını gerçekleştiren zihniyetle Gazze katliamını gerçekleştiren zihniyetin aynı olduğunu söyleyen Özgür Kudüs Platformu Başkanı Süleyman Kızılçınar, "Aralarında fark yoktur; sadece rengi ve dili değişiyor. Aynı zihniyetin ürünüdürler. Siyonizm, sadece Filistin'i işgal eden değil, bütün İslam ümmetini kanser hücresi gibi sarmış bir hastalıktır. 6-8 olayı ile 7 Ekim Aksa Tufanı olayı tevafuk etmiş; ikisi de aynı döneme denk gelmiş. Bu iki olayı birbirine bağlamak gerekiyor. Aynı mücadelenin yolcuları olduğumuzu ifade etmek gerekiyor. Darmadağın bir vaziyetle düşmanla mücadele edilmez. Aksa Tufanı unutulmayacak bir dönüm noktasıdır. Aksa Tufanı, bundan sonraki tarihin gidişatını tamamen değiştirdi. Tarihin gidişatında kendimize "Biz bu işin neresindeyiz?" diye sormalıyız" şeklinde konuştu.
"Gerçek bir barış söz konusu değildir"

Kızılçınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne zaman ki İslam ümmeti bir araya gelip Sumud ve özgürlük yardım filoları gibi Gazze'ye doğru yönelip; İslam ümmeti bir araya gelecek, hemen müzakere ve barış antlaşmasından bahsediyorlar. İslam ümmeti Gazze kurtuldu rehavetine kapılınca siyonistler tekrar saldırıya başlıyorlar. Gerçek bir barış söz konusu değildir; öyle göstermeye çalışıyorlar" diye konuştu.
Program, Enver Hasar ve Harun Biçer'in seslendirdikleri ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)
İran işgalcilerin konakladığı oteli vurdu, çıkarma gemilerini hedef aldı
Alimler Birliği'nden çağrı: Aksa'nın açılması için acil harekete geçilmeli
Kudüs ve Beytüllahim'de biri çocuk 3 Filistinli şehit edildi
ABD ve siyonist rejimden İran ve Lübnan'a yoğun saldırı: Sivil yerleşimler vuruldu
İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: Füze yağmuru ve sahada ağır darbe
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Konya'da OSB yangını
Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı
Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı
Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması
Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü
Yükleniyor







