• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,42% 0,00
  • EURO

    49,14% 0,48
  • GRAM ALTIN

    5625,62% -0,18
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

Özgür Kudüs Platformu Başkanı Kızılçınar: 6-8 Ekim ile Gazze katliamının failleri aynı zihniyetin ürünü

10 Ekim 2025, Cuma 01:37
10 Ekim 2025, Cuma 01:37
Özgür Kudüs Platformu Başkanı Kızılçınar: 6-8 Ekim ile Gazze katliamının failleri aynı zihniyetin ürünü
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bursa'da konuşan Özgür Kudüs Platformu Başkanı Süleyman Kızılçınar, 6-8 Ekim olaylarıyla Gazze'deki katliamı gerçekleştirenlerin aynı zihniyetin ürünü olduğunu belirterek, "Sadece renkleri ve dilleri farklı, ama hedefleri aynı." dedi.

Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen "6-8 Ekim ve Gazze" konulu etkinlik, merkez Gürsu ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Etkinlik, Hüseyin Yüksel'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını İmam- Hatip Sadullah Çoşturur yaptı. Ardından 6-8 Ekim ve Gazze'de yaşanan katliamları konu alan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

"Dünya, siyonizmin ne kadar vahşi olduğunu görmüştür"

7 Ekim'in siyonizmin yıkılışının başlangıcı olduğunu vurgulayan İmam- Hatip Sadullah Çoşturur, "Kassam mücahitleri, israilin ne kadar aciz olduğunu 7 Ekim'de Aksa Tufanı operasyonuyla göstermiştir. Gazze'ye iki yıldır yemek götürmekte aciz olan 57 İslam ülkesi var. Gazzeli kardeşlerimizi iki yıl boyunca kendi kaderlerine terk ettiler. 7 Ekim'i kutlamak bir bayramdır; çünkü Kassam Tugayları kazandı. siyonizm yıkıldı. Dünya, siyonizmin ne kadar vahşi olduğunu görmüştür. İki yıl boyunca kardeşlerimize yardım etmeyen 57 İslam ülkesinin liderlerine de yazıklar olsun" dedi.

"Zalimin karşısında dimdik durmak zorundayız"

Çoşturur, "Haziran ayında Mısır üzerinden Gazze'ye gitmeye çalıştık; ama ne yazık ki Mısır'da yardım için teveccüh görmedik. Sumud Filosu siyonist rejim tarafından engellendi, gönderildi. Ama bizim Mısır'daki durumumuz çok farklıydı. Zalimin karşısında dimdik olmak zorundayız. Eğer bunları yaparsak hadsizlere haddini bildirmiş oluruz" diye belirtti.

"6-8 Ekim ve Gazze katliamını gerçekleştiren zihniyet aynı zihniyettir"

6-8 Ekim katliamını gerçekleştiren zihniyetle Gazze katliamını gerçekleştiren zihniyetin aynı olduğunu söyleyen Özgür Kudüs Platformu Başkanı Süleyman Kızılçınar, "Aralarında fark yoktur; sadece rengi ve dili değişiyor. Aynı zihniyetin ürünüdürler. Siyonizm, sadece Filistin'i işgal eden değil, bütün İslam ümmetini kanser hücresi gibi sarmış bir hastalıktır. 6-8 olayı ile 7 Ekim Aksa Tufanı olayı tevafuk etmiş; ikisi de aynı döneme denk gelmiş. Bu iki olayı birbirine bağlamak gerekiyor. Aynı mücadelenin yolcuları olduğumuzu ifade etmek gerekiyor. Darmadağın bir vaziyetle düşmanla mücadele edilmez. Aksa Tufanı unutulmayacak bir dönüm noktasıdır. Aksa Tufanı, bundan sonraki tarihin gidişatını tamamen değiştirdi. Tarihin gidişatında kendimize "Biz bu işin neresindeyiz?" diye sormalıyız" şeklinde konuştu.

"Gerçek bir barış söz konusu değildir"

Kızılçınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne zaman ki İslam ümmeti bir araya gelip Sumud ve özgürlük yardım filoları gibi Gazze'ye doğru yönelip; İslam ümmeti bir araya gelecek, hemen müzakere ve barış antlaşmasından bahsediyorlar. İslam ümmeti Gazze kurtuldu rehavetine kapılınca siyonistler tekrar saldırıya başlıyorlar. Gerçek bir barış söz konusu değildir; öyle göstermeye çalışıyorlar" diye konuştu.

Program, Enver Hasar ve Harun Biçer'in seslendirdikleri ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

HAMAS 1 siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 75 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te 230 tarihi eser ele geçirildi

Şiddetli yağış sonrası Gazze Şeridi'nde çadırlar su altında kaldı

Avrupa'nın ilk savunma sanayi programı onaylandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa’yı ziyaret edecek

DMM'den "Ulusal Afet Tatbikatı iptal edildi" iddialarına yalanlama

Şanlıurfa’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

ASTP'den Sudan'a destek çağrısı: Sudan için acil insani yardım vakti

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri geçen yıla göre 12 puan iyileşti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: Çok sayıda madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Sahaf Başçı: Okuma biçimi değişti ama kitap hâlâ en doğru yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı