• BIST 100

    14059,18%0,54
  • DOLAR

    42,61% 0,05
  • EURO

    49,97% 0,27
  • GRAM ALTIN

    5775,32% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9309,49% 0,19

“Özgürlük Gemisi” işgal tehdidi altında Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

05 Haziran 2025, Perşembe 14:08
05 Haziran 2025, Perşembe 14:08
“Özgürlük Gemisi” işgal tehdidi altında Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Özgürlük Filosu "Madeleine" gemisindeki aktivistlerin, Gazze sahillerine yaklaşmamaları yönünde doğrudan işgalciler tarafından tehdit edildiği, emirlere uyulmaması halinde geminin ele geçirileceği belirtildi.

Jerusalem Post gazetesi, askeri kaynaklara dayanarak işgalci rejimin 13. Filosu ve roket botlarının, Gazze'ye doğru ilerleyen "Madeleine" gemisindeki aktivistlere bölgeye girmemeleri konusunda tehditlerde bulunacağı belirtildi.

Gazeteye göre eğer aktivistler bu talimatları ihlal eder veya işgal ordusunu “provoke” ederlerse, işgal kuvvetlerinin gemiyi ele geçirerek aktivistleri alıkoyacağı ve onları Aşdod Limanı'na götürüp sınır dışı edebileceği belirtildi.

Siyonist yayın kuruluşu dün yaptığı açıklamada, güvenlik kurumlarının, Gazze'ye uygulanan ablukayı delmek amacıyla Özgürlük Filosu gemisinin Gazze sahillerine yaklaşmasına veya demirlemesine izin vermeme kararı aldığını duyurdu. Yayın kuruluşu, olası senaryolar arasında geminin açık denizde durdurulması veya işgal donanması eşliğinde Aşdod Limanı'na yönlendirilerek aktivistlerin alıkonulmasının bulunduğunu ifade etti.

Ayrıca, siyonist savaş bakanının geminin durumu ve yolcuları hakkında bir değerlendirme toplantısı yapmasının beklendiği aktarıldı.

İşgalcileri korkutma politikası

"Madeleine" gemisindeki aktivistler, dün gece geminin yakınında daha alçaktan uçan bir siyonist insansız hava aracının (İHA) görüldüğünü belirtti. Gemi mürettebatının, geminin hedef alınması veya batırılma girişimine karşı can yeleği giymek gibi güvenlik önlemlerini aldığı, ancak İHA'nın niyetinin veya bağlı olduğu birimin bilinmediği ifade edildi.

Öte yandan, gemi kaynakları, acil durum çağrısı üzerine bir mülteci botunun tespit edilmesi nedeniyle rotasını değiştirdiğini açıkladı.

Gazze ablukasını kırmak için yola çıktı

"Madeleine" gemisi, geçen Pazar günü İtalya'nın güneyindeki Sicilya adasından, üzerindeki 12 uluslararası aktivistle birlikte Gazze'ye insani yardım ulaştırmak ve işgal ablukasını delmek amacıyla yola çıktı. Bu girişim, Mayıs ayı başlarında Malta açıklarında işgalci rejimin insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırı sonucu başarısız olan bir önceki denemenin ardından gerçekleşti.

"Madeleine", Özgürlük Filosu koalisyonunun 36. gemisi olarak kayıtlara geçti. İşgal rejimi, daha önce de Gazze'ye ulaşmaya çalışan gemilere müdahale etmekle tehdit etmişti.

Siyonistler, 2010 yılında Özgürlük Filosu'na ait Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda düzenlediği operasyonda 10 Türkiye vatandaşını şehit etmiş ve gemideki diğer aktivistleri esir almıştı.

2010'da kurulan Özgürlük Filosu, Filistinlilerle dayanışma amacı taşıyan ve işgalci rejimin Gazze ablukasına karşı mücadele eden uluslararası bir insani hareket olarak biliniyor. (İLKHA)

Yerli KKKA aşısında önemli eşik aşıldı: Faz-1 aşaması 2026’da

Gazze’de insani kriz derinleşiyor: Hastanelerin yüzde 94'ü kullanılamaz halde

Kudüs'te gerilim yeniden tırmandı: Siyonist Yahudiler yine Aksa'ya saldırdı

Uzmanından uyarı: Mide kanamalarında gastroskopi önemli rol oynuyor

Uyanık: “Esnaf Seçimden Seçime Hatırlanmak İstemiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin, yarın Aşkabat'ta görüşecek

Hasankeyf’te Büyük İmar Müjdesi: Turizmin Kalesinde Yeni Dönem Başlıyor

Afganistan, mülteciler ve yerinden edilenlere yardım için anlaşmalar imzaladı

Batı Şeria'da art arda baskınlar: Siyonist rejimin yeni işgal hamlesine HAMAS'tan tepki

Malatya'da Hayır Çarşısın'a destek verenlere teşekkür buluşması düzenlendi

Pakistan'da medrese çocuklarının bulduğu cisim patladı: 2 ölü 16 yaralı

İşgal rejimi Rafah’ta iki Filistinliyi şehit etti

Francesca Albanese: Gazze'de gerçek bir ateşkes yok, israil etnik temizlik peşinde

Uzmanlardan kritik uyarı: Erkek kısırlığı çevresel etkenlerle artıyor

Myanmar'da hastane bombalandı: 31 ölü

İngiltere’nin vatandaşlık iptali  krizi: Siyahi ve Asyalı Britanyalılar 12 kat daha fazla hedefte

Edirne’de sis nedeniyle 10 araçlı zincirleme kaza: 7 yaralı

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Ücretli öğretmenlik son bulmalı, atamalar artırılmalı

İstanbul'da uyuşturucu soruşturmasında 4 şüpheli tutuklandı

Ukrayna'nın geniş çaplı İHA saldırısı Moskova'daki tüm havaalanlarında uçuşları durdurdu

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çocuklarda 'Konuşma gecikmesi'ne dikkat çekildi

İstanbul Valiliği’nden 3 çocuğun hayatını kaybettiği yangına ilişkin açıklama

Mardin’de silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda silah ele geçirildi

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa büyük destek: Uygun fiyatlı araç siparişleri teslim edildi

Van’da zincirleme trafik kazası: 3 kişi yaralandı

Gazze'de dondurucu soğuk: 8 aylık bebek soğuktan şehit oldu

Bakan Bolat: Dünya ticareti uzun süredir bir politika belirsizliğine sürükleniyor

Şanlıurfa’da kaçak elektrik kullanan gizli kripto üretim tesisi tespit edildi

Kasım ayının en yüksek sıcaklığı Cizre’de kaydedildi

Öğrenciler Kur'an'ı Kerim öğreniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yerli KKKA aşısında önemli eşik aşıldı: Faz-1 aşaması 2026’da

Gazze’de insani kriz derinleşiyor: Hastanelerin yüzde 94'ü kullanılamaz halde

Kudüs'te gerilim yeniden tırmandı: Siyonist Yahudiler yine Aksa'ya saldırdı

Uzmanından uyarı: Mide kanamalarında gastroskopi önemli rol oynuyor

Uyanık: “Esnaf Seçimden Seçime Hatırlanmak İstemiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin, yarın Aşkabat'ta görüşecek

Hasankeyf’te Büyük İmar Müjdesi: Turizmin Kalesinde Yeni Dönem Başlıyor