• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

“Özgürlük Gemisi” işgal tehdidi altında Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

DÜNYA 5.06.2025 14:08:45 0
“Özgürlük Gemisi” işgal tehdidi altında Gazze

Özgürlük Filosu "Madeleine" gemisindeki aktivistlerin, Gazze sahillerine yaklaşmamaları yönünde doğrudan işgalciler tarafından tehdit edildiği, emirlere uyulmaması halinde geminin ele geçirileceği belirtildi.

Jerusalem Post gazetesi, askeri kaynaklara dayanarak işgalci rejimin 13. Filosu ve roket botlarının, Gazze'ye doğru ilerleyen "Madeleine" gemisindeki aktivistlere bölgeye girmemeleri konusunda tehditlerde bulunacağı belirtildi.

Gazeteye göre eğer aktivistler bu talimatları ihlal eder veya işgal ordusunu “provoke” ederlerse, işgal kuvvetlerinin gemiyi ele geçirerek aktivistleri alıkoyacağı ve onları Aşdod Limanı'na götürüp sınır dışı edebileceği belirtildi.

Siyonist yayın kuruluşu dün yaptığı açıklamada, güvenlik kurumlarının, Gazze'ye uygulanan ablukayı delmek amacıyla Özgürlük Filosu gemisinin Gazze sahillerine yaklaşmasına veya demirlemesine izin vermeme kararı aldığını duyurdu. Yayın kuruluşu, olası senaryolar arasında geminin açık denizde durdurulması veya işgal donanması eşliğinde Aşdod Limanı'na yönlendirilerek aktivistlerin alıkonulmasının bulunduğunu ifade etti.

Ayrıca, siyonist savaş bakanının geminin durumu ve yolcuları hakkında bir değerlendirme toplantısı yapmasının beklendiği aktarıldı.

İşgalcileri korkutma politikası

"Madeleine" gemisindeki aktivistler, dün gece geminin yakınında daha alçaktan uçan bir siyonist insansız hava aracının (İHA) görüldüğünü belirtti. Gemi mürettebatının, geminin hedef alınması veya batırılma girişimine karşı can yeleği giymek gibi güvenlik önlemlerini aldığı, ancak İHA'nın niyetinin veya bağlı olduğu birimin bilinmediği ifade edildi.

Öte yandan, gemi kaynakları, acil durum çağrısı üzerine bir mülteci botunun tespit edilmesi nedeniyle rotasını değiştirdiğini açıkladı.

Gazze ablukasını kırmak için yola çıktı

"Madeleine" gemisi, geçen Pazar günü İtalya'nın güneyindeki Sicilya adasından, üzerindeki 12 uluslararası aktivistle birlikte Gazze'ye insani yardım ulaştırmak ve işgal ablukasını delmek amacıyla yola çıktı. Bu girişim, Mayıs ayı başlarında Malta açıklarında işgalci rejimin insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırı sonucu başarısız olan bir önceki denemenin ardından gerçekleşti.

"Madeleine", Özgürlük Filosu koalisyonunun 36. gemisi olarak kayıtlara geçti. İşgal rejimi, daha önce de Gazze'ye ulaşmaya çalışan gemilere müdahale etmekle tehdit etmişti.

Siyonistler, 2010 yılında Özgürlük Filosu'na ait Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda düzenlediği operasyonda 10 Türkiye vatandaşını şehit etmiş ve gemideki diğer aktivistleri esir almıştı.

2010'da kurulan Özgürlük Filosu, Filistinlilerle dayanışma amacı taşıyan ve işgalci rejimin Gazze ablukasına karşı mücadele eden uluslararası bir insani hareket olarak biliniyor. (İLKHA)

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ