Tarih: 23.05.2020 10:38

Pakistan'da yolcu uçağı evlerin üzerine düştü, feci sahne! İçinde Türk var mı? O da açıklandı

Facebook Twitter Linked-in

Dünya, Pakistan'dan gelen acı haberiyle sarsıldı.

Lahor-Karaçi seferini yapan ve toplam 98 kişiyi (90 yolcu 8 mürettebat) taşıyan A320 Airbus modelli yolcu uçağı, Karaçi kenti yakınlarında bir yerleşim alanına düştü.

ÖLÜ SAYISI AÇIKLANDI

Yaşanan uçak kazasında şu ana kadar toplam 66 kişinin cansız bedenine ulaşılırken toplam 3 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Hayatını kaybedenlerin kaçının yolcu kaçının mahalle sakini olduğu henüz belirlenemedi.

YERLEŞİM ALANI HAVALİMANINA ÇOK YAKIN

Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait uçağın yerel saatle 14:30'da Jinnah Uluslararası Havaalanı'na inmeyi planladığı belirtildi. Aşağıdaki görselde, uçağın düştüğü yerleşim alanının harita üzerindeki görüntüsü yer alıyor. O karede, yerleşim alanlarının havalimanına ne kadar yakın olduğu görülüyor.

ORDU HAREKETE GEÇTİ

Pakistan Ordusu, arama-kurtarma operasyonlarına katılmak için, kaza yerine hızlı müdahale birimlerinin gönderildiğini duyurdu.

BÜYÜKELÇİLİKTEN AÇIKLAMA: UÇAKTA TÜRK YOLCU YOK

Pakistan'ın İslamabad Büyükelçisi Mustafa Yurdakul, konuya ilişkin olarak olaydan hemen sonra yaptığı değerlendirmede, ilk belirlemelere göre uçakta bir Türk bulunmadığını duyurdu.

PİLOTUN ÇAĞRISI

PIA Genel Müdürü Arşad Malik, paylaştığı görüntülü mesajda, kazanın teknik bir sorun nedeniyle yaşanma ihtimali üzerinde durduklarını belirterek, 'Pilottan son duyduğumuz söz teknik bir arıza olduğu yönündeydi' diye konuştu. Kuleden uçağın inebileceği yönünde gelen çağrının son çağrı olduğunu kaydeden Malik, 'İki pist de inişe hazırdı ve kuleden inebileceği bilgisi gelmişti ancak pilot bir tur attıktan sonra inmek istemiş. Şu an teknik arızanın ne olduğunu bilmiyoruz ancak soruşturmamız sürüyor' şeklinde konuştu. Uçakla kule arasında yaşanan görüşmenin kaydı da paylaşıldı. Kuleden hemen iniş izni isteyen pilotun 'Motoru kaybettik' dediği duyulurken kuleden 'Gövde üzerine iniş izninizi teyit edin.' cevabı geliyor. Kayıt pilotun yaptığı 'Mayday' (İmdat) çağrısıyla sona eriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —