• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Pakistan'da yüzlerce yolcunun alıkonulduğu rehine krizinde operasyon sürüyor

DÜNYA 12.03.2025 14:03:51 0
Pakistan

Belucistan'da kurtarma operasyonu devam ederken 150'den fazla kişi kurtarıldı, 27 silahlı militan da öldürüldü.

Güvenlik güçlerinin Belucistan'ın Bolan ilçesi yakınlarında silahlı militanların Cafer Express trenini kaçırmasının ardından başlattığı kurtarma operasyonu ikinci gününde de devam ediyor.

Ülke medyasına göre benzeri görülmemiş rehine olayı, Salı günü Ketta'ya yaklaşık 157 kilometre uzaklıktaki Maşkaf Tüneli yakınlarında silahlı militanların Cafer Ekspresi'ne saldırması ve aralarında çok sayıda güvenlik görevlisinin de bulunduğu 400'den fazla yolcuyu rehin almasıyla başladı.

Devlete ait Pakistan Radyosu, güvenlik kaynaklarına dayanarak bugün yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin saldırganlardan şu ana kadar kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere yaklaşık 155 yolcuyu kurtardığını bildirdi.

Güvenlik kaynakları, güvenlik güçlerinin şu ana kadar 27 silahlı militanı etkisiz hale getirdiğini, kalan saldırganları etkisiz hale getirme operasyonunun sürdüğünü belirtti.

Ayrıca 37 yaralının tedavi altına alındığı belirtildi.

Yerel medyada güvenlik kaynaklarının "Teröristler intihar bombacılarını bazı masum rehinelere çok yakın bir yere yerleştirdiler. İntihar bombacıları patlayıcı yelekler giyiyor. Teröristler olası yenilgiyi öngörerek masum insanları canlı kalkan olarak kullanıyor." dediği aktarıldı.

Açıklamada, canlı bombaların "üç farklı noktada kadın ve çocukları rehin aldığı" belirtilirken, operasyonda kadın ve çocukların bulunması nedeniyle "son derece dikkatli" davranıldığı ifade edildi.

Güvenlik güçleri, bölgenin uzak olmasından dolayı zorluk çekmelerine rağmen, rehineleri kurtarmak için Bolan Geçidi'ndeki Dhadar bölgesinde geniş çaplı bir operasyon başlattıklarını söyledi.

Toplam can kaybı sayısı doğrulanmadı ancak yetkililer, lokomotif sürücüsü ve sekiz güvenlik görevlisi de dahil olmak üzere en az 10 kişinin güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada hayatını kaybettiğini söyledi.

Tren kaçırma olayı, silahlı militan grubun daha önce hiçbir zaman bir trene saldırmaya veya içindekileri rehin almaya çalışmadığı için türünün ilk örneği olarak kayıtlara geçti.

Yasaklanmış Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA) saldırının sorumluluğunu üstlendi ve çok sayıda insanı rehin aldığını iddia etti. Grup ayrıca kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere çok sayıda insanı serbest bıraktıklarını iddia etti ancak bu raporlar bağımsız olarak doğrulanamadı.

Maşkaf Tüneli civarında kayıp yolcuların kurtarılması ve saldırganların yakalanması için operasyonlar devam ediyor. (İLKHA)

Ticari taksi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar yarısı

Kütahya'da 4 büyüklüğünde deprem

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ