• BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Panorama Müzesi’ni gezen Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir duygu dolu anlar yaşadı

17 Mayıs 2024, Cuma 16:30
17 Mayıs 2024, Cuma 16:30
Panorama Müzesi’ni gezen Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir duygu dolu anlar yaşadı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Panorama Müzesi’ni gezen Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir duygu dolu anlar yaşadı

Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, “Cumhuriyet’e Giden Yol” Konferansı öncesinde 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’ni gezerken duygu dolu anlar yaşadı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Karabekir Vakfı iş birliğinde 18 Mayıs Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet’e Giden Yol” isimli konferans düzenlendi. Konferansa Millî Mücadele Dönemi Doğu Cephesi Kumandanı Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir konuk oldu.
25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi Özdemir Bey konferans salonunda düzenlenen konferansa Karabekir’in yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin burada yaptığı konuşmada, Kazım Karabekir’in kıymetli evladını bugün burada ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bu konferansa katılım sağlayan misafirlerimizin konferansı dikkatle izlediği için her birine teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili annemiz Timsal Karabekir çok güzel bir söz söyledi: ‘Tarihini bilmeyenin coğrafyasını başkaları çizer’ dedi. Tarih bilinci çok önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya istiklal ya ölüm’ diye yola çıktığı Kazım Karabekir’in vefasıyla ömrünü verdiği bu mücadelede her birine minnettarız. Bu mücadeleyi en iyi Gaziantepliler bilir. Gaziantep’in bu müzede gözler önüne serilen mücadelesi, yurdun her bir noktasındaki en önemli mücadelelerden bir tanesidir. Bugün bu topraklarda alnımız ak, başımız dik duruyorsak bu ecdadımızın verdiği mücadelenin sayesinde olmuştur” dedi.
“Vatan Mahallesi’ndeki Caddeye Kazım Karabekir’in adı verilecek”
Kazım Karabekir Paşa’nın Meclis Başkanı olduktan sonra Gaziantep’e geldiğini anlatan Başkan Fatma Şahin, “Vatan Mahallesi’nde Kazım Karabekir’in adına bir ilkokul var. Eğer annemizde müsaade ederse o okulun önündeki caddeye bugünün anısına Kazım Karabekir’in adını vermek istiyoruz. Bunu buradan şehrimize bir müjde olarak ilan edelim” şeklinde konuştu.
“Tarihini bilmeyenin coğrafyasını başkaları çizer”
Açılış konuşması yapan ve program öncesinde Panorama müzesini ziyarette bulunan Timsal Karabekir ise çok etkilendiğini ve gözyaşlarını tutamadığını belirtti.
Her gencin ders niteliğinde 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’ni ziyarette bulunması gerektiğini belirten Timsal, “İnanın benim hala konuşmaya mecalim kalmadı. Bu vatan neler yaşadı, bu vatan nelerden geçerek bu günlere geldi. Gençler hepinizin, ders niteliğinde bu müzeye gitmeniz lazım. Nefesim kesildi. Bu vatan neler yaşamış. Lütfen farkına vararak, Türkiye’de Türk evladı olmak beşikten mezara kadar Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etmek. Bu bizim görevimizdir ve ibadetimizdir. Tarihini bilmeyenin coğrafyasını başkaları çizer. Bizim coğrafyamızı bizim lehimize çizecek kişi yok” diye konuştu.
Karabekir, konuşmasının devamında babası Millî Mücadele Dönemi Doğu Cephesi Kumandanı Kazım Karabekir Paşa’nın yaşamı, ailesi ve askerlik dönemini slayt görüntüleriyle anlattı. Karabekir, konuşmasının sonunda düşünce ve ideallerini aktardı.

Tendürek Geçidi’nde ulaşım geçici olarak durdu

Finlandiya, Rusya’dan gelen gemiye el koydu

Batman’da kar nedeniyle garaj çöktü: Çok sayıda araç hasar aldı

Yoğun kar yağışı, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle 2 Ocak 2026'da kar tatili olan iller

Bitlis’te çığın altında kalan tanker sürücüsü kurtarıldı

Yolu kapalı olan köyde rahatsızlana 72 yaşındaki hasta hastaneye ulaştırıldı

Bolu ve Bartın’da motosiklet, scooter, motokuryelere trafik yasağı

BM'den işgal rejiminin UNRWA kararına tepki

Kars-Ardahan yolu yoğun kar nedeniyle tır trafiğine kapatıldı

Gaziantep'te buzlanma nedeniyle motokuryelere 1 günlük trafik yasağı

Meteorolojiden üç bölge için çığ uyarısı

Bursa’da kar nedeniyle eğitime ara verildi

Hakkari’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

ABD’den Tayvan’a 328 milyon dolarlık silah satışı

Yenihal’de çatının çökme anı güvenlik kameralarına yansıdı

Nijerya'da silahlı saldırı: 9 ölü, çok sayıda yaralı

Tufanbeyli’de eğitime 1 gün ara verildi

Muğla Fethiye'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Mersin'de Çukurova Havalimanı'nda 4,5 kilo esrar ele geçirildi

Kastamonu’da çığ tehlikesi uyarısı

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 271’e yükseldi

Diyarbakır'da eğitime kar engeli

Batman’da karla mücadelede 105 ton tuz kullanıldı

Mardin’de eğitime bir gün daha ara verildi

Malatya'da açılan yollar, yoğun kar yağışı nedeniyle tekrar kapanıyor

İtalya'da yılbaşı kutlamalarında bir kişi öldü, 283 kişi yaralandı

Batman'da uçak seferleri iptal edildi

Erzurum ve Kars'ta kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Ankara’da yeni yılın ilk gününde kar manzaraları

Şehit Ebu Ubeyde ve diğer Kassam komutanları için Bursa’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tendürek Geçidi’nde ulaşım geçici olarak durdu

Finlandiya, Rusya’dan gelen gemiye el koydu

Batman’da kar nedeniyle garaj çöktü: Çok sayıda araç hasar aldı

Yoğun kar yağışı, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle 2 Ocak 2026'da kar tatili olan iller

Bitlis’te çığın altında kalan tanker sürücüsü kurtarıldı

Yolu kapalı olan köyde rahatsızlana 72 yaşındaki hasta hastaneye ulaştırıldı

Bolu ve Bartın’da motosiklet, scooter, motokuryelere trafik yasağı