-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,20% 0,05
-
EURO
51,09% 0,35
-
GRAM ALTIN
7093,24% -0,27
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
Pazarda sebze ve meyve fiyatları ne kadar? Diyarbakırlılar fiyatları nasıl karşılıyor?
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Son zamanlarda Diyarbakır başta olmak üzere bölgede hissedilen soğuk havadan etkilenen sebze ve meyve fiyatları kimi vatandaşlarca normal karşılanırken kimilerince de pahalı olarak değerlendiriyor.
Soğuk havaların hissedildiği bu günlerde atmosferden etkilenen ürünlerden biri de meyve ve sebzeler oldu.
Kış meyveleri belli oranlarda artış gösterirken bazı mahsuller eski fiyatlarıyla tezgahlarda yerini almaya devam ediyor.
Pazardaki fiyatları değerlendiren Diyarbakırlılardan kimileri pahalılıktan sitem ederken kimileri mevcut koşullar karşısında etiketlere yansıyan rakamları makul karşıladı.
Merkez Bağlar ilçesinde kurulan semt pazarında karşılaştığı fiyatları yüksek bulan Mehmet Güler, "Pazar fiyatı fakirler için alınamıyor millet artık ne yapacağını bilmiyor. Sizde görüyorsunuz bir poşet aldım 3 kilo tutmuyor. Bu sabah 2 küçük poşet aldım 360 lira tuttu. Millet artık şaşırdı ne yapacağını bilmiyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun, geçen hafta gözümle gördüm adam bir şey alamadığı için haline ağlıyordu, İnşallah düzeliriz." dedi.
"10 ile 100 liranın değeri kalmamış"
Fiyatların normal olduğunu söyleyen Şeyhmus Aslan, "Kış olduğundan dolayı bu iklimde fiyatlar ne uygun ne de pahalı normaldir, ben Antalya'da kaldığımdan dolayı burası daha uygun, sebze yeşillik falan aldım. Elmanın kilosu 50 lira normaldir 10 ile 100 liranın değeri kalmamış." şeklinde konuştu.
Alım gücünün düştüğüne dikkat çeken Mehmet Durcan ise şunları söyledi:
"Fiyatlar pahalı. Millet alamıyor, işsiz, güçsüz. Anlatmama gerek yok, her şey ortada. Balık ve havuç aldım, bu aldığım 250-300 TL tuttu."
Mevcut koşullara rağmen fiyatları makul karşılayan Halis Şahin, "Pazar fiyatları iyidir, şartlara göre normaldir. Bazı insanlar şikayetçi olabilir ama pazar normaldir. Önceleri bir şey alabilmek için sıraya girerdik, şimdi her şeyi rahatlıkla alabiliyorsun. Elma aldım, 50 TL, normaldir. Mandalina, portakal da alacağım. Allah'a şükür her şey boldur." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
Batı ve iç bölgelerde sağanak yağış, Marmara'da kuvvetli rüzgâr, doğuda çığ tehlikesi
Petrol yükseldi, benzine zam sınırlı yansıdı
2026'da Filistinlilere yönelik işgalci saldırıları 16 bini aştı
ABD uçak gemisi Yunanistan'a çekildi: İran vurduğunu açıklamıştı
Kudüs'te basına baskı: Siyonist rejim gerçekleri susturmaya çalışıyor
Körfez'de kritik gece: İran'dan füze ve İHA operasyonları
Gazze'de sivil araca siyonist saldırı: 3 şehit, 14 yaralı
İran'ın misillemesi Tel Aviv'i vurdu: Parçacıklı füzeler büyük yıkıma yol açtı
Bağdat ve Erbil Türkiye üzerinden petrol ihracatında uzlaştı
Eskişehir'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti
FETÖ hükümlüsü Malatya'da yakalandı
Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi
Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı
Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı
Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama
AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız
Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama
AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı
Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var
Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı
Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı
Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor
Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı
siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar
İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı
Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor
Yükleniyor






