• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,30% 0,03
  • EURO

    51,24% -0,09
  • GRAM ALTIN

    6645,89% 0,36
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

PEFC sertifikasyonu bilgilendirme semineri GSO-MEM’de gerçekleştirildi

01 Temmuz 2024, Pazartesi 16:20
01 Temmuz 2024, Pazartesi 16:20
PEFC sertifikasyonu bilgilendirme semineri GSO-MEM’de gerçekleştirildi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

PEFC sertifikasyonu bilgilendirme semineri GSO-MEM’de gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Sürdürülebilir Orman Yönetimi, Ürün ve Hizmetleri Belgelendirme Derneği (SOYDER) iş birliğinde ‘’Orman Ürünleri, Kağıt, Mobilya ve Tekstil Sektörleri için PEFC Sertifikasyonu Bilgilendirme Semineri’’ düzenlendi.
Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSOMEM) gerçekleştirilen seminere, GSO Yönetim Kurulu Üyesi/GSOMEM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Koçak, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Melike Yüksel, SOYDER Başkanı Ahmet Aydın, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, Genel Sekreter Yardımcısı/Endüstriyel Gelişim Hizmetleri Koordinatörü İbrahim Çalı, kurum ve firma temsilcileri katıldı.
PEFC sertifikasyonunun tanıtımı, kapsamı ve işleyişinin anlatıldığı toplantıda, sertifikasyonunun avantajları ve etki alanları, AB’ye ihracatta PEFC sertifikasının önemi, Türkiye’de PEFC’nin mevcut durumu ve sertifikasyonunun temin süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren GSOMEM Yönetim Kurulu Başkanı/GSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can Koçak, “Bildiğiniz üzere küresel ısınma ve iklim değişikliği karşısında sera gazı emisyonlarının azaltılması için bir dizi tedbir alınmaya başlanmıştır. Ülkemiz de Paris İklim Anlaşması ile bu sürece dahil olmuş, anlaşmada belirtilen taahhütleri yerine getireceğini bildirmiştir. Bu süreç dünyamızın geleceği ve içeriğinde yer alan ekonomik yaptırımlar nedeniyle kritik önem taşımaktadır. Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında 2026 yılında sınırda karbon düzenlemesinin uygulanmaya başlanması öngörülmektedir” dedi.
Orman ürünleri, kağıt, mobilya ve tekstil sektörlerinde PEFC sertifikasyonunun ormanların sürdürülebilirliği için önemli bir belge olduğunu ifade eden Koçak, “Bu belge, hammaddesi orman ürünleri olan sektörlerimizi yakından ilgilendirmekte olup, bu sektörlerde ihracat yapan firmalar için önem arz etmektedir. PEFC sertifikasyonu, firmaların Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı uyum sürecinde de olumlu katkıda bulunmaktadır. Gaziantep’in ihracatında, orman ve ağaç ürünleri yüzde 5 oranında paya sahiptir. Dolayısıyla orman, ağaç ve mobilya ürünlerinin ilimizde önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu sektörde faaliyet gösteren firmalarımızın rekabetlerini sürdürebilmeleri ve doğamızı korumak adına bu sertifikasyona sahip olmalarını bizler de çok önemsiyoruz. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, iş birlikleri için Sürdürülebilir Orman Yönetimi, Ürün ve Hizmetleri Belgelendirme Derneğine ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
SOYDER Başkanı Ahmet Aydın da konuşmasında, ormancılık sektörü adına yürütmüş oldukları faaliyetleri anlatarak, “Orman yönetimi hepimizin, ülkemizin ve dünyamızın geleceğini yakından ilgilendiren en önemli konuların başında gelmektedir. Sürdürülebilir Orman Yönetimi, Ürün ve Hizmetleri Belgelendirme Derneği olarak geçmiş dönemde, dünyada en yaygın sertifikasyon sistemlerinden biri olan Orman Yönetim Sertifikasyonu Onay Programı’nın (PEFC) bizim ülkemizde de uygulanması için gerekli çalışmaları hayata geçirmiştik. Bu noktada sektör paydaşlarımız ile birlikte hareket ettik. Bunun yanı sıra gerekli müracaatların sonucunda 11 Kasım 2020 tarihinde ise 54. ünite olarak tüm Türkiye’de PEFC adına faaliyet yürütme yetkisi SOYDER’e verildi. Bizler aynı zamanda PEFC Türkiye adı altında da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. PEFC Türkiye olarak yerel ormanlar için belgelendirme sistemi ve orman ürünlerine bağlı üretim gözetim zinciri için standartlar ve prosedürler geliştiriyor, yayınlıyor ve isteyenler için uygunluğunu denetliyoruz. Toplantımızda da firmalarımızla bu konuları paylaşarak faydalı olmayı hedefledik. Organizasyonun düzenlenmesinde bizlerle iş birliği yapan Gaziantep Sanayi Odası ve iştiraki Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından orman sertifikasyonu Onaylama Programı’nın (PEFC) tanıtımı, kapsamı ve işleyici gibi konularda bir sunum gerçekleştirildi.
Seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Gaziantep Peygamber Sevdalıları vatandaşlarla bayramlaştı

Gazze'de enkaz ve çadırların arasında bayram tekbirleri yankılandı

Duran: Bayramın sevincini yaşarken gönül coğrafyamızdaki acıları da yüreğimizde hissediyoruz

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyonist israil katlettiklerinin bedelini ödeyecek

Şanlıurfa’da bayram namazında Gazze için dua edildi

Gaziantep'te bayram namazı coşkusu: Camiler dolup taştı

Adana’da yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 19 yaralı

Kudüs Valiliği'nden Mescid-i Aksa uyarısı: "Eşi benzeri görülmemiş bir durum!"

Malatya'da bayram namazında camiler doldu taştı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Bayramı buruk yaşıyoruz, siyonizm tüm insanlığın başına beladır

Mardin’de Ramazan Bayramı namazı tekbirlerle kılındı

Adana'da Müslümanlar bayram namazı için saf tuttu

Batman'da elektrik akımına kapılan çocuk ağır yaralandı

Bakan Çiftçi: Bayramda bizlere düşen yollarda dikkatli olmak birbirimizin hakkını gözetmektir

Bursalılar Bayram namazı için camilere akın etti

Batman'da bayram namazında birlik ve kardeşlik mesajları yükseldi

Bayram namazında Diyarbakırlılar camilere sığmadı

Siirt'te bayram namazı eda edildi

Bayram namazı kılındı: Hutbede Mescid-i Aksa ve mazlum coğrafyalar vurgusu

GESTAŞ’tan sefer iptalleri ve tarife değişikliği duyurusu

Mescid-i Aksa, bu bayram tekbirsiz kaldı

İran Devrim Muhafızları, bir Amerikan F-35 savaş uçağını vurduğunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan trafik kurallarına uyulması çağrısı

Bayram namazı nasıl kılınır?

Malatya'da yol verme tartışması kanlı bitti: 2 yaralı, 3 gözaltı

Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu (Euratom) Araştırma ve Eğitim Programı kabul edildi

Sivas'ta "1 dakikada 1 hatim" programı düzenlendi

BM: Gazze'de 18 binden fazla hasta acilen tedaviye ihtiyaç duyuyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Gaziantep Peygamber Sevdalıları vatandaşlarla bayramlaştı

Gazze'de enkaz ve çadırların arasında bayram tekbirleri yankılandı

Duran: Bayramın sevincini yaşarken gönül coğrafyamızdaki acıları da yüreğimizde hissediyoruz

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyonist israil katlettiklerinin bedelini ödeyecek

Şanlıurfa’da bayram namazında Gazze için dua edildi