• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Peskov, Putin'in ABD ile diyaloğa hazır olduğunu belirtti

DÜNYA 6.11.2024 13:55:31 0
Peskov, Putin

Rusya Devlet Başkanı Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, "Washington'un karşıt tutumunun şimdilik değişip değişmeyeceği, Ocak 2025'te ABD'nin yeni Başkanının göreve başlamasıyla netlik kazanacak." dedi.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD ile diyaloğa hazır olmaya devam ettiğini söyledi.

Tass'a göre Peskov, "Başkan Putin, adalete, eşitliğe ve birbirinin kaygılarını dikkate alma isteğine dayalı yapıcı diyaloğa açık olduğunu defalarca yineledi ve Başkan Putin bu tavrını sürdürüyor, bunu defalarca doğruladı." dedi.

Washington'un karşıt tutumunun şimdilik değişip değişmeyeceğinin bilinmediğini ifade eden Peskov, Ocak 2025'te ABD'nin yeni Başkanının göreve başlamasıyla bunun netlik kazanacağını söyledi.

Peskov, şu anda en düşük noktasında olan Rus-Amerikan ilişkilerinin bundan sonraki kaderinin ABD liderliğine bağlı olduğunu kaydetti.

Kremlin sözcüsüne Putin'in seçim zaferinden sonra Donald Trump ile telefon görüşmesine hazır olup olmadığı soruldu. Peskov, soruyu "Bu bize sormanız gereken bir şey değil. Size Putin'in sözlerini, temaslara ve diyaloğa açıklığını hatırlatırım. Bu bizim tutarlı tavrımızdır, gerisi için bazı somut adımları bekleyelim." Diye cevapladı.

Kremlin sözcüsü, "Başkan Putin'in Trump'ı seçimden dolayı tebrik etme planlarından haberim yok. Devletimize karşı hem doğrudan hem de dolaylı olarak savaşa bulaşmış, dost olmayan bir ülkeden bahsettiğimizi unutmayalım." diye ekledi.

Peskov, Rus siyasetçilerin Trump'ın zaferine iyimser tepkisine ilişkin sorulara, "Bu gayet anlaşılır bir durum. Biliyorsunuz Sayın Trump seçim kampanyası sırasında oldukça sert açıklamalar yapmış olsa da bu durum seçim yarışıyla açıklanıyor ama aynı zamanda onun uluslararası arenadaki barışçıl özlemlerini, barışçıl arzularını dile getiren açıklamalar da vardı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Gazze'de 1513 sağlık personeli ve yardım çalışanını katledildi

Amasya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov görüştü

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

Belçika'da işçiler greve gitti

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 56'ya yükseldi: Ülkede ulusal yas ilan edildi

Zeugma Mozaik Müzesi bayramda ziyaretçi akınına uğradı

HÜDA PAR'dan Darülaceze'ye bayram ziyareti

Kırıkkale'de feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 357'ye yükseldi

Mardin’de otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı

Öğrencilerden Filistinli yaşıtları için anlamlı yardım kampanyası

Gazze'deki hükümet: Refah kentinde sağlık personeli kasıtlı bir şekilde infaz edildi

İspanya'da kömür madeninde kaza: sında 5 ölü, 4 yaralı var

Siyonist işgalcilerin ateşkesi bozarak başlattığı saldırılarda şehit sayısı 1000'i aştı

Cevdet Yılmaz: Anti-semitizm arayanlar avrupa tarihine baksın

LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

Umut Kervanı bayramda da ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Gaziantep'te tarihi sikke ele geçirildi

İDEV Başkanı Şakir: Her evde bir kütüphane olmalı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma

İngiliz basını: israil hapishanelerinde sistematik işkence ve tecavüz uygulanıyor

Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti

Malatya'da cezaevi firarisi yakalandı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ