Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği bu yıl “Direniş Rehberi Hazreti Muhammed” temasıyla gerçekleştirildi. Diyarbakır başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden yüz binlerce Peygamber âşığı, etkinlik alanını saatler öncesinden doldurdu.
Etkinliğe katılan kadınlar, duygu ve düşüncelerini İLKHA mikrofonuna paylaşarak hem manevî atmosferi hem de ümmet bilincini yansıttılar.
“Peygamber Efendimize canımız feda olsun”
Etkinliğe Batman’dan katılan Muhterem Kılıçdoğan “Bu sevdaya bu yola can kurban. Peygamber Efendimize canımız feda olsun. Çok sevinçliyiz. Bu kadar milleti gördüğümüz zaman daha çok seviniyoruz. Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem'in her özelliğini seviyoruz. Allah bizleri onun yoluna adasın, O'nun gibi yaşamayı nasip etsin.” ifadeleriyle duygularını dile getirdi.
“Gazze, bütün Müslümanlara iman dersi verdi”
Sevim Yetiş, Peygamber sevgisini Gazze’ye destekle birleştirerek, “O’nun âlemlere rahmet oluşunu seviyoruz. Anamız babamız O'na feda olsun. Kâinatın her yerinden O’nun için gözümüzü kırpmadan geliriz. Gazze hakkında öncelikle şunu söylemek istiyorum, Allah’u Teâlâ Netanyahu’yu kahru perişan etsin. Allah’u Teala ona öyle bir bulaşıcı hastalık nasip etsin ki Müslümanları unutsun. Allah’u Teala, Gazze’ye izzet ve şeref vermiş. Gazze, bütün Müslümanlara icazet verdi. Gazze, bütün Müslümanlara öyle bir iman dersi verdi ki onların imanının zekâtı Müslümanlara çok bile geliyor. Keşke onlar kadar imanlı olsak da onlar gibi biz de can versek. Şimdi gelin deseler, canımızı gözümüzü feda ederiz. Kurban olarak biz onların yanında can vermeye hazırız. Allah onlara yar Allah onlara yaren Allah onlara yardımcı olsun. Allah’ın izniyle zalimler istese de istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.” şeklinde konuştu.
“Etkinliği tertipleyenlere çok teşekkür ederim”
Sümeyye Sultan Aktaş, Mevlid-i Nebi programının önemine dikkat çekerek, “Etkinliğe geldiğimiz için çok mutluyum. Herkesi buraya davet ediyorum. Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem Allahın resulüdür. Etkinliği tertipleyenlere çok teşekkür ederim. Büyük fedakârlıklar yapıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Her sene yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.
Hasretle bekledikleri etkinliğe tekrar kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirten Pınar Kaplan “Rabbimize şükürler olsun bu yıl da Mevlid-i Nebi etkinliğine kavuştuk. Allah bizleri Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem ile haşretsin. Çok şükür mutluyuz. Allah Filistin’deki kardeşlerimizin de yar ve yardımcısı olsun. İşgal rejimi başta olmak üzere İslam düşmanlarını kahretsin. Ortam çok güzel burada. Aynı şekilde geçen yıllarda da çok güzel etkinlikler düzenlenmişti. Yüce Allah bütün Müslümanların yardımcısı olsun.” ifadelerini kullandı.
“Her şey Hazreti Muhammed için feda olsun” diyen Remziye Meçin, “Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem’in doğum günü için geldik. Bizler O’nun ümmetiyiz. Canımız, malımız, oğullarımız, anam, babam O’na feda olsun. Bizler O’nun için tabii ki de bu etkinliğe akın edeceğiz.” diyerek düşüncelerini ifade ett.
Ayşete Özdemir ise “Batman’dan Mevlid-i Nebi etkinliğine geldik. Bu etkinlikte emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.
"Tüm insanların kalbi peygamber aşkıyla atıyor"
Afra Çimender ise geçen yılki etkinlik sonrası yaşadığı acı bir kayba rağmen yine de programa katıldığını belirterek, “Şanlıurfa’dan geliyoruz. Geçtiğimiz yıl kutlu doğum etkinliği sonrasında aile fertlerimizden biri yolda karşıdan karşıya geçtiği esnada trafik kazasında hayatını kaybetti. Ancak tekrar geldik. Mevlid etkinliğe gelmemiz çok güzel bir duygu. En nihayetinde Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem'in kutlu doğumudur. O’nun için etkinlikte salâvat getiriyor, ilahiler söylüyoruz. Tüm insanların kalbi peygamber aşkıyla atıyor. Katılanların hepsinden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.
Asiye Ergörmüş, “Gazze’de cihat eden direnişe dua etmek için etkinliğe geldim. Allah onları zaferle taçlandırsın. Aynı zamanda Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem'in doğum günü için meydanlardayız. Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem'i çok seviyorum.” şeklinde ifade etti.
Diyarbakırlı Emine Uçar ise “Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem'in mevlidine katılmam beni çok duygulandırdı. O’nu çok seviyoruz. Ortam çok güzel. Gazze’deki soykırıma da çok üzülüyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.” diyerek hem sevinç hem de hüzün duygularını paylaştı.
Hanım Durgun, “Allah işgal rejimi israili kahru perişan etsin. Allah onları yeryüzünde rezil rüsva etsin, Müslümanların hakkını bırakmasın.” ifadelerine yer verdi.
“Bu özel günde bulunmak istedim”
Etkinliğe katılan 80 yaşındaki Şerife Kartçan ise “İki cihan serveri Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem'e kurban olayım. Bu özel günde bulunmak istedim. O’nu çok seviyoruz, O’ bizim için çok önemlidir. Allah bütün Müslümanların yardımcısı olsun. ” sözleriyle duygularını dile getirdi.
Kadınların samimi açıklamaları, Peygamber sevgisinin toplumun her kesiminde nasıl derinlemesine yaşandığını bir kez daha gözler önüne serdi. (İLKHA)