• BIST 100

    10953,68%3,26
  • DOLAR

    41,94% -0,14
  • EURO

    48,82% -0,17
  • GRAM ALTIN

    5557,81% -0,27
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

Peygamber aşıkları: Ümmet bir olursa dünyaya güzellik ve adalet gelecek!

14 Nisan 2025, Pazartesi 14:12
14 Nisan 2025, Pazartesi 14:12
Peygamber aşıkları: Ümmet bir olursa dünyaya güzellik ve adalet gelecek!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılanların gündeminde Gazze vardı. Katılımcılar, ümmetin bir olması durumunda dünyaya güzellik ve adalet geleceğini vurgul

Batman'da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Yeni Otogar yanındaki mevlid alanında, "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine Peygamber sevdalısı on birlerce kadın, erkek ve çocuk, yağmur ve çamura aldırış etmeden Batman'da düzenlenen Mevlid-i Nebi programına akın etti.

Yağmurlu havaya rağmen alanı dolduran vatandaşlar Hazreti Peygamber'e olan sevgilerini dile getirirken ümmet bilincini ve Gazze'ye olan duyarlılıklarını da vurguladı. Etkinliğe katılan Peygamber aşıkları duygularını ve heyecanlarını İLKHA mikrofonlarına anlattı.

"Bu kalabalık peygamber aşkının sönmediğini bilakis daha çok arttığını gösteriyor"

Halkın peygamber aşkıyla alanı doldurduğunu ve bu ortamın gayet güzel olduğunu dile getiren Muhammed Fadlullah Çevik, "Peygamber aşıkları toplanmış. Peygamber efendimizin sevdası her yerde. Allah sayılarını artırsın. Yağan yağmura rağmen buradaki kalabalık, Peygamber Efendimizin aşkının gönüllerde halen diri olduğunun ispatıdır. Halkın peygamber sevdasını göstermek adına meydanlara akın etmesi güzel. Bu programı düzenleyenlerden de buraya katılım gösterenlerden de Allah razı olsun." dedi.

Etkinliği çok güzel bulduğunu ifade eden Asker Tatar, "Elhamdülillah, Allah'ın bereketiyle bu yağmurda insanlar akın akın gelmişler. İnşallah Gazze'nin zaferiyle ısınacağız." şeklinde konuştu.

Duygularını dile getiren Müslüm Etis ise "Yıllardır Allah Resulü için bu etkinliklere geliyorum. Dilinde sadece 'Ümmetim, ümmetim' lafzı olan peygamberimiz için buraya gelmişiz, bu hiçbir şeydir. Bu yağmur berekettir." dedi.

"Direniş Rehberimiz Hazreti Muhammed'dir ve her zaman O'nun izindeyiz"

Olumsuz hava koşullarına rağmen halkın peygamber aşkı için meydanı doldurduğunu söyleyen Nurullah Şeker, "Buraya Peygamberimizi anmaya geldik. Buraya gelenlerin hepsinin Allah hayrını kabul etsin. Yağmura rağmen katılım bayağı fazla. Direniş Rehberimiz Hazreti Muhammed'dir ve her zaman O'nun izindeyiz." diye belirtti.

İlk defa bir Mevlid-i Nebi etkinliğine katıldığını ifade eden Efe Ulusoy, "Çok heyecanlıyım. Ortam coşkulu. 'Direniş Rehberi' teması Peygamber Efendimizin takipçisi olmamız gerektiğini çağrıştırıyor." ifadelerini kullandı.

Yağmur dolayısıyla Mevlid-i Nebiye ilk başta gelmemeyi düşündüğünü fakat sonrasında Gazzelilerin bombalarla şehit edilmesini hatırlayıp etkinliğe geldiğini söyleyen Mehmet Halit Aslan, "Böyle bir etkinliğe katılmak bütün ümmet için bir uyanış olur. Zaten bütün Müslümanlar ümmetin vahdeti için dua ediyor. Bende bu bilinçle buraya geldim." dedi.

"Ümmet bir olursa bütün dünyaya güzellik ve adalet gelecek"

Cafer Aslan ise yağmurun altında Mevlid-i Nebi etkinliğinin ayrı bir güzel olduğunu söyleyerek, "Bu yıl belirlenen 'Direniş Önderi Hazreti Muhammed' teması Gazze'deki direnişi çağrıştırıyor ve içimizdeki mücadele ruhunu ortaya çıkartıyor." diye belirtti.

Peygamber aşkıyla ailece Mevlid-i Nebi etkinliğine geldiklerini belirten Mehdi Sansarkan, "Maşallah bu ortamı görünce ümmette peygamber aşkının halen diri olduğunu gördüm. Bu aşkı görünce heyecanımız artıyor. 'Direniş Önderi Hazreti Muhammed' temasının ümmetin; dirilişini, yeniden uyanışını, bir oluşunu ve peygamberimizin etrafında bir araya gelip kafirlere meydan bırakmayışını çağrıştırıyor. Ümmet bir olursa bütün dünyaya güzellik ve adalet gelecek. Bin yıldan fazla bir süre Ümmetin hâkimiyeti altında olan dünya çok güzeldi. Fakat kafirler ele geçirince dünyanın her tarafında kan ve zulüm hâkim oldu. İnşallah bu zulüm sona erecek ve adalet kafirler için bile gelecek. Ümmet bir olsaydı bugün Gazze bu halde olmazdı. Dünyanın birçok yerinde özellikle Müslümanlar eziliyor. Şu anda o birliği sağlayamıyoruz ama bu etkinlikte olduğu gibi görülen bu ortam umut veriyor." dedi.

"Biz buraya gelerek safımızı belli ediyoruz ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuz mesajını veriyoruz"

Yağan yağmura rağmen Mevlid-i Nebi etkinliğine geldiklerini belirten Mehmet Kaya, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekerek "Biz buraya gelerek aynı zamanda bir mesaj veriyoruz. Biz Muhammed sallalahu aleyhi vesellemin ordusu ve Selahaddin-i Eyyubi'nin torunlarıyız. siyonistler bilsin ki bu ümmet öldürmekle bitmez ve yılmaz. Eğer Kur'an'ı Kerim'i okuyup Resulullah'ın hayatını hayatımıza nakşedersek Filistinli kardeşlerimizi daha iyi anlarız. Biz buraya gelerek safımızı belli ediyor ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuz mesajını veriyoruz." şeklinde konuştu.

Mehmet Atalay'da etkinliğe özellikle "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" temasını duyduğu için geldiğini belirterek burada verilecek mesajları çok merak ettiğini söyledi.

Toplanan kalabalığın israil ve Amerika'nın yıkılmasına vesile olmasını dileyen Bayram Çelik, "Evet burada yağmur yağıyor ama Gazze'de kardeşlerimizin üzerine bomba yağıyor. Gazze'de bunlar yaşanırken evimizde oturamazdık. Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika demek için geldik. Rabbim bu etkinliği yapan kardeşlerimizden razı olsun. Bu kadar Müslümanın bir araya gelmesi ve Gazze için dua etmesi israil ve Amerika'nın yıkılmasına vesile olur inşallah." diye belirtti.

"'Direniş Önderi Hazreti Muhammed' teması Aksa Tufanı'na uygun bir tema olmuş"

Kerem Çelik ise "Rabbim bu etkinliği düzenleyen ve buraya gelen kardeşlerimizden razı olsun. Bu seneki etkinliğin teması çok güzel. Aksa Tufanı'na uygun bir tema oldu. Rabbim buradaki tekbir, salavat ve duaları Gazze'deki direnişe ve kıyama ulaştırsın." şeklinde temennilerini dile getirdi.

Engel tanımadan Resulullah aşkı için Mevlid-i Nebi etkinliğine gelen Mehmet Biçen, "Yağmura ve soğuk havaya rağmen elhamdülillah alan dolmuş. Bu programı düzenleyenler ve etkinliğe iştirak edenlerden Allah razı olsun. Allah burada edilen duaları kabul, Gazze'deki kardeşlerimize yardım, kafirleri kahr-u perişan etsin. Allah-u Teala yardımını bütün Müslümanların üzerinden esirgemesin." dedi.

"Rabbim bu etkinlikleri İslam aleminin uyanışına vesile kılsın"

Mevlid-i Nebi etkinliğini düzenlediği için Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür eden Emrullah Uysal, "Rabbim bu etkinlikleri İslam aleminin uyanışına vesile kılsın. 'Direniş Önderi Hazreti Muhammed' temasının olması ümmetin içinde bulunduğu halden kurtulması için güzel bir tema olmuş. İnşallah bu tema çerçevesinde ümmetin Mescid-i Aksa'ya ve Gazze'ye sahip çıkma noktasında dirileceğine inanıyorum. Yeter artık ümmetin gaflet uykusu, emperyalistlere köle oluşumuz... İnşallah bu düşüncelerle kıyama kalkacağız. Allah nurunu muhakkak tamamlayacaktır. Peygamber Efendimizin çizgisi çerçevesinde İslam dünyaya hâkim olacak ve güzel günler gelecek inşallah." ifadelerini kullandı.

"Yılar önce bu programı sosyal medyada gördüm, çok arzuladım, Allah katılmayı nasip etti"

Bünyamin Öz ise "Bu programlar ümmetin uyanışına bir vesiledir. 100 yıldır bu ümmet ezilmektedir. Ümmet bir gecede cahil kalmıştır. Bu coğrafyanın çocuklarına ve halkına İslam'ı ve Peygamberimizin hayatını kapı kapı gezip anlatmamız gerekiyor. Bizler anlatmaktan sorumluyuz. Anlatmadığımız taktirde bunun hesabını kıyamette veremeyiz. Şu an ümmet olarak yalan dünyanın cennetinden yaşıyoruz ama gelin gürünki öbür tarafta Filistin'de, Gazze'de, Doğu Türkistan'da, Filipinler'de ve Arakan'da ezilen bir halk var. Biz Allah için birbirimizi sevmemiz lazım. Biz birbirimizi sevdiğimiz zaman, kucaklaşır ve birlik olabiliriz. Katılım çok güzel, duygulandım. Yıllar önce bu programı sosyal medyada gördüm, çok arzuladım katılmak için. Allah nasip etti ve bugün geldim." dedi. (İLKHA)

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından "Soykırımcı siyonistlerin yargılanması" için imza kampanyası

Hindistan'da katliam gibi kaza: 25 kişi yanarak öldü

Ukrayna'da tren istasyonuna bombalı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Seyhan; Acıya Mesai Konulmaz

Adana'da feci kaza: Motosiklet sürücüsü yanarak hayatını kaybetti

"Evlilikler sade olmalı" diyen çift, gençlere örnek oldu

RTÜK Başkanlığı'na Mehmet Daniş seçildi

Gıda ihracatının yıldızları Mersin'de ödüllendirildi

Gazze’de şüpheli cisimlerden uzak durulması uyarısı

Ağrı'da ki okullarda Gazze'ye yararına kermes düzenlendi

Ambulans talebi reddedilince eşini battaniyeye sarıp hastaneye taşıdı

Bazı büyükelçilikler ile dış temsilciliklere yeni atamalar

İşgalciler siyonistler Batı Şeria’da Filistinlilerin araçlarını yakıyor

Ankara'da imam hatip öğrencileri Gazze için kermeste el ele verdi

Bakan Işıkhan: 81 bin 279 engelli kadına "Engelli İş Koçluğu" hizmeti verildi

Eski tip ehliyetler için son fırsat: 31 Ekim'e dikkat!

Sosyal konut projesinin detayları belli oldu

Yayınlanan video ve fotoğraflar Filistinli esirlere yapılan kötü muameleleri belgeledi

Tarsus Umut Kervanı’ndan mağdur aileye beyaz eşya desteği

Adana’da toplu taşımaya zam: Yeni tarifeler bugünden geçerli

Mersin Müftüsü Yığman, müftülük yerleşkesindeki cami inşaatındaki çalışmaları inceledi

Şırnak’ta silahlı kavga: 2 yaralı

Rus savaş uçakları Litvanya hava sahasını ihlal etti

BM: Gazze’de kadınlar enkazların arasında, açlık içinde ve sağlıksız şartlarda doğum yapıyor

Battalgazi Belediyesi'nden taziye evlerine büyük yatırım

Siirtli öğrencilerden Gazze’ye anlamlı destek: Kermes gelirleri Filistin’e gönderilecek

Gaziantep Forum II, İslam dünyasının geleceğine yön verecek fikirlerle son buldu

Siirt’te yağışlar nedeniyle kent genelinde geçici su kesintisi uyarısı

Malatya'da 2025 Yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Bakan Tekin: İmam hatip okullarını bir marka haline getirmek zorundayız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından "Soykırımcı siyonistlerin yargılanması" için imza kampanyası

Hindistan'da katliam gibi kaza: 25 kişi yanarak öldü

Ukrayna'da tren istasyonuna bombalı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Seyhan; Acıya Mesai Konulmaz

Adana'da feci kaza: Motosiklet sürücüsü yanarak hayatını kaybetti

"Evlilikler sade olmalı" diyen çift, gençlere örnek oldu

RTÜK Başkanlığı'na Mehmet Daniş seçildi