Tarih: 07.09.2024 11:35

Peygamber Sevdalılar: Eğitim müfredatı Kur'an'dan ilham alınarak hazırlanmalı

Facebook Twitter Linked-in

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir açıklama yaparak, eğitimin çocuklar üzerindeki önemine işaret etti, dikkat çeken tavsiyelerde bulundu.

Açıklamasında okulların, çocuklar için geleceklerinin inşa edildiği en önemli mekanlardan olduklarını belirten Çaplık, milletin dünya ve ahiret refahı, saadet ve selametinin okullarda verilen eğitim-öğretimin kalitesi ile direk bağlantılı olduğunu söyledi.

"Batı'nın eğitim müfredatlarını birebir taklit etmeyi bırakmalıyız"

Milletin, dünya ve ahiret saadetine vesile olacak bir eğitim müfredatına ihtiyacın olduğuna dikkat çeken Çaplık, "Eğitim müfredatının Kur'an'ın gölgesinde, Kur'an'dan ilham alınarak hazırlanması gerekir. İslam ümmeti, tarih boyunca bilime ve ilme yön vermiştir. Batı’nın eğitim müfredatlarını birebir taklit etmeyi bırakmalıyız. Batı’daki ilim ve bilimi, inanç değerlerimizin potasında eriterek kendi milletimizin örf, adet, gelenek göreneklerini göz önünde bulundurarak öğrencilerimize sunmalıyız. Yetkililerin bu konuda başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere eğitimle ilgilenen paydaşların rapor ve önerilerini göz önünde bulundurarak eğitim müfredatı ile ilgili yaşanan sıkıntıları bir an önce gidermesi gerekir." dedi.

"Karma eğitimde ısrar edilmesi düşündürücü ve üzücüdür"

Eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birinin de karma eğitim olduğuna vurgu yapan Çaplık, "Birçok ülkede karma eğitime son verilirken ülkemizde bunun ısrarla devam ettirilmesi düşündürücü ve üzücüdür. Yetkililerin velilerimizi karma eğitime mecbur etmemesi gerekir. Karma eğitimi tercih etmeyen velilere yönelik ortamlar oluşturmak idarecilerin vazifesidir. Çocuğunu karma eğitime göndermek istemeyen bir velinin bu insani talebi haklı olarak değer görmeli, aileler ötelenmemelidir." diye konuştu.

"Camilerimizin ve okullarımızın imkanları birleştirerek hayırlı çalışmalar ortaya konulmalı"

Okulların, mahalledeki camiler ile irtibatlı olması gerektiğini belirten Çaplık, "Özellikle erkek çocukların cuma günleri camiye gitmesi teşvik edilmelidir. Cami imamları, okul idareleri ile tanışmalıdır. Okullarımız ve camilerimiz toplumumuzun dünya ve ahiret saadetini sağlayacak birer eğitim-öğretim mekanlarıdır. Nitekim 2,5 milyona yakın evladımız, yaz Kur'an kurslarında Kur'an eğitimi aldı. Dolayısıyla cami ve okul ayrılmaz ikilidir. Camilerimizin ve okullarımızın imkanları birleştirerek hayırlı çalışmalar ortaya konulmalı, örneğin Kur'an eğitiminin 1. sınıfta alınabilecek şekilde düzenlemeler yapılabilir." ifadelerini kullandı.

"Mevlid-i Nebi Haftası okullarda resmi olarak kutlanmalı"

Bu sene okulların Rebiülevvel ayı ile beraber açıldığını hatırlatan Çaplık, "15 Eylül Pazar günü ile 21 Eylül Cumartesi günü arası Mevlid-i Nebi Haftası’dır. Bu haftanın okullarımızda resmi olarak kutlanmasını talep ediyoruz. Bu konuda okul idareleri ve öğretmenler hassasiyet göstermeli, Mevlid-i Nebi Haftası’nda okullarımız velileri de dahil ederek topluma yönelik etkinlikler planlamalıdır." dedi.

"Velilerimiz daha duyarlı olmalıdır"

Açıklamasının sonunda Çaplık, şunları söyledi: "Eğitime katkı sunma hususunda velilerimizi de daha duyarlı olmaya, veli - öğretmen işbirliğine gereken önemi vermeye davet ediyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin cehaletten kurtulmalarına, tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlıklı, başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerine vesile olması temennisi ile 2024-2025 yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyoruz." (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —