• BIST 100

    9266,09%-1,36
  • DOLAR

    38,13% 0,13
  • EURO

    43,55% 1,40
  • GRAM ALTIN

    4092,36% 3,48
  • Ç. ALTIN

    6581,31% 3,38

Peygamber Sevdalıları Elazığ Derneği Başkanı Yaman: Hala vaktimiz var

GÜNDEM 27.01.2025 14:30:41 0
Peygamber Sevdalıları Elazığ Derneği Başkanı Yaman: Hala vaktimiz var

Kurulduğu günden bugüne yaptıkları siyer çalışmalarıyla ön plana çıkan Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu sene 14'üncüsünü düzenledikleri Siyer Yarışmasının son başvuru tarihini 3 Şubat 2025'e kadar uzattı.

Peygamber Sevdalıları Elâzığ Derneği Başkanı Erkan Yaman, 9 Şubat 2025'te gerçekleştirilecek Siyer Yarışması hakkında açıklamalarda bulundu.

Son başvurunun 3 Şubat 2025'e kadar uzatıldığını ifade eden Yaman, yıllardır yaptıkları siyer yarışmaları, etkinlikler ve programlarla Allah Resulü'nün hayatını anlatmaya ve anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Yaman, "Toplumun yozlaşması, günahların açıktan açığa işlenmesi, savaşların yaşanması ve ahlaki açıdan kötülüklerle dolu bu dünyada bize bu hayatı düzenleyebilecek ve bize reçete olabilecek yegâne kişi Allah Resulü Hazreti Muhammed'dir (Sallallahu Aleyhi Vesellem). Bu reçete Peygamberimizin hayatı olup bu mesajı topluma yaymak istiyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz bu yarışma vesilesiyle hem Peygamberimizin hayatını öğreniyorlar hem de kitap okuma alışkanlığı kazanıyorlar." şeklinde konuştu.

Siyer Yarışmasına kaydını yapmayanlara çağrıda bulunan Yaman, "Daha Siyer Yarışması için kaydını yapmamış, kitabını almamış herkese söylüyoruz… daha vakit var. Kitabımızı alabiliriz, çalışabiliriz, sınava girebiliriz. Kaydımızı peygambersevdalileri.com dan çok kolay bir şekilde yapabiliriz." diye konuştu.

Siyer Yarışması hakkında da bilgi veren Yaman son olarak şunları söyledi:

"Sınavımız 4 kategoride gerçekleşecek. 1'inci kategori 4 ve 5'inci sınıflar, 2'inci kategori 6, 7 ve 8'inci sınıflar, 3'üncü kategori lise düzeyi olup 9, 10, 11, 12'inci sınıflar ve son olarak 4'üncü kategori bahsettiğimiz 3 kategoride yer almayan yetişkinler içindir. Siyer Yarışması bitimin Türkiye geneli yaklaşık 1500 ödül vereceğiz. Her kategorinin ödülleri farklı olup 3 ve 4'üncü kategoride toplamda 5 umre ödülü var. Sadece Elâzığ'da derece yapmış yarışmacılarımıza da ödül vereceğiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce kişiyi Siyer Yarışması vesilesiyle Peygamberimizin hayatını öğrenmeye ve kitap alışkanlığı kazandırmaya devam ediyoruz." (İLKHA)

Batman'daki başıboş köpek uygulamasının ülke geneline yaygınlaştırılması çağrısı

Baharda artışa geçen alerjik rinite dikkat!

Ankara'da büyük uyuşturucu operasyonu: 525 gözaltı

Beşiktaş Belediyesine "ihaleye fesat" operasyonu: 12 gözaltı

Merkez Bsının faiz kararı bekleniyor

Fed'den borç uyarısı: Altın fiyatları rekora koşuyor

Kassam Tugayları, işgal rejimine ait 3 tankı imha etti

Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları artıyor!

Bingöllü esnaf: Herkes, gücü yettiğince elini taşın altına koymalı

Elazığ’da Gazze için binler tek yürek oldu

Ankaralılar "Filistin için Kunut Duası" programında buluştu

Kayseri'de sazlık alanında yangın

Sırbistan'da yeni hükümet güvenoyu aldı

Konya'da 4 katlı binada yangın: 2 ölü

Fransa ile Cezayir arasında "diplomat" gerginliği

ABD'den FAS'a 825 milyon dolar değerinde silah satışı

CHP'nin kurultay iptali ve kayyım iddialarına soruşturma

Trump'ın sınır dışı etme programı belli oldu

Rusya: Ukrayna enerji altyapılarına peş peşe saldırılar düzenledi

Bingöl'de hacı adaylarına uygulamalı eğitim verildi

Finlandiya Rusya sınırını kapattı

Nijerya'da Lassa ateşi salgını: 127 ölü

UAEA Başkanı Rafael Mariano İran'da

ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme

Bakan Yumaklı zirai donun etkilerini sahada görmek için Malatya'da

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çalışan kadınların desteklendiği gibi ev hanımları da desteklenmeli

Yapıcıoğlu'ndan vefat eden İlçe Başkanı Kaplan için başsağlığı mesajı

Katar Emiri ile Lübnan Cumhurbaşkanı görüştü

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 51 bini aştı

Gabar Dağı'nda akaryakıt tankeri alev aldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ