Tarih: 27.09.2024 16:21

Peygamber Sevdalıları: "Gazze'deki zulme karşı sessiz kalmak insanlığa ihanettir"

Facebook Twitter Linked-in

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından merkez Seyhan ilçesi Kızılay Caddesi tarihi Ulu Camii yanında, Gazze'de yaşanan soykırım  ve katliamlara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlendi.

Etkinlik, Salih Demir Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlarken basın açıklamasını da topluluk adına Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş okudu.

Erkuş, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kurumların işlevsiz kaldığını ifade ederek, "Siyonist işgale karşı somut adımlar atılmalı, bu zulüm durdurulmalıdır." dedi.

Programa HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek ve teşkilatı da iştirak etti.

"Zalimlerin karşısında dik duranlara selam olsun"

Orhan Erkuş, basın açıklamasında Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekti. Erkuş, açıklamasında Bakara Suresi 191. ayetinden alıntı yaparak, "Zalimlerin karşısında dik duranlara, mazlumların safında yer alanlara, izzeti kuşananlara selam olsun." diye konuştu.

"Gazze, kadın ve çocuk mezarlığına dönüştü"

Erkuş, Gazze'de 41 binden fazla kişinin katledildiğini, bu kişilerin üçte ikisinin kadın ve çocuklardan oluştuğunu belirterek, "Gazze, adeta kadın ve çocuk mezarlığına dönüşmüştür. Ayrıca, 350 bin konut yıkılmış ve 2 milyon insan yerinden edildi. siyonist rejim, çadır kentlerde dahi halka saldırılarına devam etmektedir." dedi.

"Dünya insanlık tarihinin en acımasız zulmüne sessiz"

Erkuş, dünyanın Gazze'de yaşananlara sessiz kalmasını eleştirerek, "İnsanlık tarihinin en acımasız zulümlerinden birine tanıklık ediyoruz ve ne yazık ki 8 milyarlık insanlık âlemi kör, sağır ve dilsiz kalıyor. Su, yiyecek ve sağlık hizmetleri ciddi oranda tahrip edildi. Gazze halkı çaresiz bırakıldı." diye belirtti.

"Türkiye ve bölge ülkeleri güç birliği yapmalıdır"

Gazze'de yaşananların yeni bir sistemin gerekliliğini ortaya koyduğunu belirten Erkuş, "siyonist işgalin sadece Gazze ile sınırlı kalmamış Lübnan'a yönelik saldırılarla bölgeyi tehdit ediyor. Türkiye, İran, Irak, Ürdün, Mısır ve Lübnan bu tehlikeye karşı güç birliği yapmalıdır. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kurumlar işlevsiz kalmıştır. siyonist işgale karşı somut adımlar atılmalı, bu zulüm durdurulmalıdır" dedi.

"Kudüs ittifakı kurulmalıdır"

Filistin direnişine destek verilmesi gerektiğini belirten Erkuş, "Gazze halkının istiklal ve istikbali için harekete geçmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Erkuş, Türkiye ve diğer bölge ülkelerinin Kudüs İttifakı kurması gerektiğini vurguladı.

Erkuş, sözlerini siyonist rejim, denize dökülüp haritadan silinene kadar Kudüs davasını savunmaya devam edeceklerini Gazze'de yaşanan soykırımın tüm dünyanın sorumluluğu olduğunu belirterek tamamladı.

Program, İTTİHAD-UL ULEMA üyes Molla Ekrem Derdiyok Hoca'nın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —