• BIST 100

    10879,13%-1,75
  • DOLAR

    42,21% 0,26
  • EURO

    48,92% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5415,55% 0,50
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan çocuklara özel namaz eğitimi seferberliği

04 Ağustos 2025, Pazartesi 17:14
04 Ağustos 2025, Pazartesi 17:14
Peygamber Sevdalıları Vakfı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Peygamber Sevdalıları Vakfı, 7-10 yaş arası çocuklara yönelik geleneksel namaz eğitim programlarını bu yıl da Türkiye genelinde başlattı. Vakfın Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, bu önemli eğitim faaliyetleriyle ilgili anlamlı bir açıklamada bulundu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, çocuklara yönelik dini eğitim faaliyetlerini bu yıl da sürdürüyor.

Vakıf, 7-10 yaş arası çocuklara özel hazırlanan 15 günlük namaz eğitimi programlarının Türkiye genelinde başlatıldığını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vakfın Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, Kur'an'ı Kerim'in Bakara Suresi'nde geçen "Sabır ve namazla Allah'tan yardım isteyin. Doğrusu namaz çok ağır ve çetin bir iştir. Ancak o, Allah’a duyduğu derin saygıdan kalbi ürperenlere ağır gelmez." ayetini hatırlatarak, namazın sadece bir ibadet değil, aynı zamanda bir terbiye ve huzur kaynağı olduğunu vurguladı.

Vakfın Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek

"Rabbimize karşı kulluğun en güzel ifade biçimi şüphesiz namazdır"

Çocukların manevi gelişiminin erken yaşlarda temellendirilmesinin önemine dikkat çeken Molla Beşir Şimşek, şunları söyledi:

"Bizleri kendisine birer kul olarak yaratan ve verdiği nimetler karşısında şükür isteyen Rabbimize karşı kulluğun en güzel ifade biçimi şüphesiz namazdır. Bu ibadet her Müslümana farz kılınmış ve önemine binaen Kur'an'da muhtelif yerlerde birçok defa tekrar edilmiştir. Dolayısıyla namazın her Müslümanın öncelikli görevi olduğunu, Rabbimizin bizlere birer emaneti olan çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmek gibi bir mesuliyetimizin olduğunu unutmamalıyız."

"Yavrularımızı İslam'ın güzellikleriyle tanıştırmak öncelikli vazifelerimizdendir"

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem), 'Hepiniz çobansınız ve hepiniz güttüğünüz sürüden mesulsünüz.' hadisine atıfta bulunan Şimşek, "Gereğince yavrularımızın kalplerine iman tohumları ekmek, onları İslam'ın güzellikleriyle tanıştırmak hiç şüphesiz en önemli ve öncelikli vazifelerimizdendir. Bu kutsal gayeyle, Ağustos ayında başlayıp Eylül ayına kadar devam edecek olan, 7-10 yaş arası çocuklarımıza özel 15'er günlük namaz eğitim programlarımızın başladığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Her yıl düzenlenen bu eğitim programlarımızı bu yıl da ülkemizin dört bir yanında, imkânlarımızın el verdiği her yerde gerçekleştireceğiz inşallah." dedi.

"Erken yaşta öğrenilecek namaz alışkanlığı hayat boyu sürecektir"

"Çünkü bizler biliyoruz ki namaz, İslam dininin direği ve bir müminin Rabbiyle kurduğu en güçlü bağdır." diyen Şimşek, "Sevgili Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Namaz dinin direğidir, kim onu ikame ederse dini ayakta tutmuş olur, kim onu terk ederse dinini yıkmış olur' buyurarak namazın ehemmiyetini bizlere en güzel şekilde açıklamıştır. Bu sebeple erken yaşta edinilen bu alışkanlık çocuklarımızın hayat boyu sürecek manevi bir bağ kurmalarına ve hayatlarının merkezine Yüce Allah'ı koymayı öğrenmelerine vesile olacaktır. Namaz, onlara sadece bir ibadeti değil; aynı zamanda disiplinli olmayı, sorumluluk bilincini ve en önemlisi de huzuru bulmayı öğretir. Bu ibadet, yavrularımızın kalplerini kötülüklerden arındıran, manevi dünyalarını zenginleştiren bir nur kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızı sadece dünyevi ilimlerle değil, manevi değerlerle de donatmalıyız"

Açıklamasında ebeveynlere çağrıda bulunan Molla Beşir Şimşek, "Kıymetli anne ve babalar, Çocuklarınızın bu manevi yolculuklarında onlara rehberlik etmek, sizin en büyük ecirlerinizden olacaktır. Onları sadece dünyevi ilimlerle değil, aynı zamanda manevi değerlerle de donatmak, hem bu dünyada hem de ahirette kurtuluşa vesiledir. Başlatacağımız bu programlar, çocuklarımızın namazı severek, isteyerek ve bilinçli bir şekilde hayatlarının bir parçası haline getirmeleri için büyük bir fırsattır. Eğitimlerimizde; abdestin nasıl alınacağı, namazın farzları, sure ve duaların manaları, çocukların anlayabileceği hikâyeler ve oyunlarla işlenecektir." diye konuştu.

"Yavrularınızı programlara yönlendirin"

Anne ve babalara çocuklarını namaz eğitim programına göndermeye davet eden Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sizleri, yavrularınızın hayatlarına dokunacak bu anlamlı programa katılmaya ve onları yönlendirmeye davet ediyoruz. Unutmayın ki; çocuklarımız bizlere Allah'ın birer emanetidirler ve onları Allah'ın rızası doğrultusunda yetiştirmek emanete gerçek manada sahip çıkmak demektir. Programlarımıza katılım ve detaylı bilgi için lütfen Peygamber Sevdalıları Vakfına bağlı temsilciliklerimiz üzerinden bizlere ulaşınız." (İLKHA)

Rusya'da helikopter kazası: 4 ölü

BM: Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırılar 20 yılın en yüksek seviyesinde

İnşaattan düşerek ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Vali Yavuz: Risk azaltma çalışmaları yapılmazsa kamu kaynağı israfı kaçınılmaz olur

ABD'de askeri üsse kimyasal saldırı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Netanyahu hakkında yakalama kararı

AB, Ruslara yönelik vize kurallarını sıkılaştıracağını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Libya Başbakanı Dibeybe telefonda görüştü

Batman’da iki ayrı ev yangını can kaybı yaşanmadan söndürüldü

Otomobil tır'a çarptı: 3 ölü

Hollanda'da kesin seçim sonuçları açıklandı, koalisyon pazarlıkları başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

ABD ve Suudi Arabistan'dan ortak tatbikat

HAMAS, Kazakistan'ın "İbrahim Anlaşması"na katılmasını kınadı

Çin nadir toprak elementleri kısıtlamalarını durdurdu

Bosna Hersek'teki huzurevi yangınında ölü sayısı 13'e yükseldi

Kuzey Kore, Japon Denizi yönüne balistik füze fırlattı

Azimle başlayan meslek yolculuğu: Hiçbir zaman hak etmediğim paraya el uzatmadım

HAMAS liderlerinden El Hayye: 7 Ekim Filistin davasını yeniden ön plana çıkardı

Gençler camiyle buluştu: Namaz dinimizin direğidir

Bulgaristan'da meydana gelen trafik kazasında 6 kaçak göçmen hayatını kaybetti

Sudan'daki çatışmalar kolera salgınını şiddetlendirdi: 2 bin ölü

Hacı adaylarına 'sağlık raporu' uyarısı

18 milyon öğrenci için ilk ara tatil başladı

Meksika açıklarında 6 büyüklüğünde deprem

Şanlıurfa’da sahte faturalı 44 kamyon lastiği ele geçirildi

Gençler evlilikten uzaklaşıyor: Ekonomik zorluklar ve değer erozyonu evliliği zorlaştırıyor

Sudan ordusu, başkent bölgesine bir drone saldırısı düzenlendiğini bildirdi

Gaziantep'te "Ailenin Geleceği, Tehditler, Değerler ve Çözüm Arayışları" sempozyumu başladı

UNRWA: Gazze’de her 5 çocuktan biri temel aşılardan mahrum kaldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya'da helikopter kazası: 4 ölü

BM: Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırılar 20 yılın en yüksek seviyesinde

İnşaattan düşerek ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Vali Yavuz: Risk azaltma çalışmaları yapılmazsa kamu kaynağı israfı kaçınılmaz olur

ABD'de askeri üsse kimyasal saldırı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Netanyahu hakkında yakalama kararı

AB, Ruslara yönelik vize kurallarını sıkılaştıracağını duyurdu