• BIST 100

    10892,95%-1,71
  • DOLAR

    41,68% 0,20
  • EURO

    48,96% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5208,87% 1,00
  • Ç. ALTIN

    8581,54% 0,73

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan hicri yılbaşı mesajı

25 Haziran 2025, Çarşamba 11:17
25 Haziran 2025, Çarşamba 11:17
Peygamber Sevdalıları Vakfı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hicri Yılbaşı münasebetiyle bir mesaj paylaşan Peygamber Sevdalıları Vakfı, hicretin İslam davasında bir merhale olduğunu belirtirken işgal altındaki İslam coğrafyasının özgürlüğüne tekrar kavuşması için İslam kardeşliğinin yeniden tesis edilmesi gerekti

Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem'in Mekke'den Medine'ye hicreti ve Muharrem ayının başlangıcı olan Hicri Yılbaşı dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı, bir mesaj yayımladı.

Hazırlanan mesajı, Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya okudu.

Mesajına salat ve selam ile başlayan Kaya, okuduğu "…Onlar ki hicret ettiler, yurtlarından çıkarıldılar, benim yolumda eziyete uğradılar, çarpıştılar, öldürüldüler. And olsun ki ben onların günahlarını örteceğim ve onları altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Mükâfatın en güzeli Allah katındadır." ayeti kerimesinin ardından hicretin önemine dikkat çekti.

"Hicret; nebevi bir merhaledir, fıtrata dönüş davetidir, kardeşliktir"

Hicretin bir kaçış değil, İslam davasında nebevi bir merhale ve aşama olduğunun altını çizen Kaya, "Hicret; İslam'ı yaşamanın mümkün olmadığı bir beldeden, İslam'ı yaşamanın mümkün olduğu bir beldeye yol almak demektir. Hicret, insanlığın kurtuluşu için her türlü bedeli göze alarak karşılıksız iyilik yapma düsturu ile hareket eden iyilik elçilerinin kendilerini insanlığa adamalarıdır. " dedi.

Kaya, "Hicret, insanlığın fıtratına dönüş davetidir. Zira İslam gelmeden önce zulüm ve adaletsizlik had safhadaydı. Gönüllere yerleşen İslam, adaletle hareket eden bir yönetim anlayışını sunarak insanlığın iliklerine kadar hissettiği bu zulüm dönemini sona erdirmiştir. Hicret, kardeşliktir. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Öyle bir kardeşlik ki daha önce birbirlerini hiç tanımayan insanlar İslam kardeşliği ile yeniden hayat buldular." ifadelerini kullandı.

Tüm toplumların kendi tarihlerinde en önemli olarak gördükleri hadiseyi, kullandıkları takvimlerine başlangıç kabul ettiklerini, aynı şekilde Hicret hadisesinin de sonuçlarına bakıldığında İslam dünyasında önemli bir yer tuttuğundan takvime başlangıç olarak kabul edildiğinin belirten Kaya, başta Gazze olmak üzere İslam coğrafyalarında yaşanan zulümlere işaret ederek İslam kardeşliğinin yeniden tesis edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"İslam coğrafyasının özgürlüğüne tekrar kavuşması için İslam kardeşliğini yeniden tesis etmeliyiz"

"Bugünün Müslümanları olarak elimizden alınan tarih bilincimizi geri almalı, Hicri takvimi hayatımızda daha çok görünür hale getirmeliyiz." Diyen Kaya, "Kan ve gözyaşına boğulmuş, ihtilaflarla güçsüzleştirilmiş, işgal altındaki İslam coğrafyasının özgürlüğüne tekrar kavuşması için hicret sonrası kurulan İslam kardeşliğini yeniden tesis etmeliyiz. Kur'an'a ve Sünnete sarılıp bunların anlaşılması ve yaşatılması için gayret gösterilip basit meseleler yüzünden tarihteki ihtilaflara düşmemeliyiz." şeklinde konuştu.

Kaya, "Bu vesileyle Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Hicri yılbaşının İslam'ın hâkimiyeti için çalışanlara feyiz ve direniş getirmesini; Müslümanlar arasında vahdet, kardeşlik ve uyanışa vesile olmasını; zülüm altında inleyen başta Gazze olmak üzere tüm İslam beldelerindeki Müslüman kardeşlerimize kurtuluş ve zaferi müjdelemesini Cenab-ı Allah'tan tüm samimiyetimizle dileriz." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Manisa’da kardeşine şiddet uygulayan şüpheli gözaltına alındı

ABD, Venezuela açıklarında bir gemiye daha saldırdı: 4 ölü

Trump: HAMAS kalıcı barışa hazır, israil, Gazze’ye yönelik bombardımanı derhal durdurmalı

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Şanlıurfa’da 'Kudüs ve Gazze ümmetin emaneti' programı düzenlendi

Bakan Yumaklı Bitlis’te kuru fasulye hasadına katıldı

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

HAMAS, Trump'ın Gazze planına yanıtını verdi

Gazze ablukasını kırmak için İtalya'dan çıkan 11 gemi yoluna devam ediyor

AFAD, Sındırgı depremi raporunu yayımladı

Çin ve Hindistan arasında direkt uçuşlar yeniden başlıyor

İran'da otobüs kazası: Ölü ve yaralılar var

İran'da helikopter düştü

Rusya, Ukrayna'yı füze ve İHA'larla vurdu

Japonya'da yeni başbakan yarın belirlenecek

Mardin’de durdurulan araçta 1 kilogram kokain ele geçirildi

Vietnam'daki tayfunda ölü sayısı 51'e yükseldi

Erzurum’da 54 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen yakalandı

YÖK Başkanı Özvar Amasya Üniversitesi akademik yılı açılışında konuştu

ABD-Venezuela gerilimi tırmanıyor

Ağyatan Lagünü kumul erozyonuna karşı korunuyor

Münih Havalimanı'nda drone alarmı: Çok sayıda uçuş iptal edildi

Siirt'te kuyumcuya sahte altın satan 3 kişi yakalandı: 1 tutuklama

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 13 öğrenci hastaneye kaldırıldı

STSO Başkanı Kuzu: Nefes kredisi işletmelerimiz için adeta nefes olacak

Hakkari’de trafik kazası: 3 yaralı

Otomobil şarampole devrildi: 5 yaralı

İzmir’de sakız ağaçlarında ilk hasat yapıldı

Eminönü’nde Gazze için özgürlük nöbeti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Manisa’da kardeşine şiddet uygulayan şüpheli gözaltına alındı

ABD, Venezuela açıklarında bir gemiye daha saldırdı: 4 ölü

Trump: HAMAS kalıcı barışa hazır, israil, Gazze’ye yönelik bombardımanı derhal durdurmalı

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Şanlıurfa’da 'Kudüs ve Gazze ümmetin emaneti' programı düzenlendi

Bakan Yumaklı Bitlis’te kuru fasulye hasadına katıldı

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

YAZARLAR