• BIST 100

    9757,14%-0,01
  • DOLAR

    34,09% 0,03
  • EURO

    37,96% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2823,86% 0,28
  • Ç. ALTIN

    4585,83% 0,18

Peygamber Sevdalıları Vakfından Mevlid-i Nebi mesajı

GÜNDEM 13.09.2024 11:48:36 0
Peygamber Sevdalıları Vakfından Mevlid-i Nebi mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle yayınladığı mesajında, İslam ümmetinin, özellikle de Gazze halkının içinde bulunduğu sıkıntı ve acıların kendileri için bir keder kaynağı olduğunu belirterek tüm Müslümanları bu halden kurt

Peygamber Sevdalıları Vakfı, yarın gece İslam alemi tarafından idrak edilecek Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle yayımladığı mesajında geceyi camilerde salavatlarla, ibadet ve dua ile geçirmenin manevi feyz açısından önemli vesileler olduğunu ifade etti. Mesajda, İslam coğrafyası ve özelikle Gazze için dua çağrısında bulunuldu.

Mevlid Kandili ve Mevlid'i Nebi haftası münasebetiyle açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Beşir Şimşek, konuşmasına Allah'a hamd, Peygamber Efendimize salat ve selamla başlayan Şimşek, "Hz. Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya teşrif gününü ve Mevlid-i Nebi haftasını mutluluk ve heyecan ile karşılıyoruz. Ancak Gazze başta olmak üzere Müslümanların içinde bulunduğu sıkıntılar ve birçoğunun gaflet halleri ile insanlığın içinde bulunduğu genel ahval, bizleri kederlendirmeye ve daima bir gayret içinde olmaya sevk etmektedir. İslam Peygamberi Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem), Allah’ın elçisi ve resulü olarak Allah’ın (Celle Celâluhu) mesajlarını insanlara aktarmıştır. Aynı zamanda vahyin yol göstericiliğinde yeryüzünde "örnek insan" nasıl olunuru her yönüyle yaşamış, gözlerin şahitliğinde ve tarihin tanıklığında tüm insanlığa diri bir miras olarak bırakmıştır." dedi.

"Müslümanlar, Nebevi sünneti ve Hz. Peygamberin hayatını, ilmi, ahlaki ve siyasi boyutlarıyla tetkik etmeli"

İmanında sağlam, inancında dürüst, İslam’ın ne olduğunun bilincinde ve bilgisinde olan Müslüman için yegâne örnek, önder, rehber ve başöğretmenin ancak ve ancak Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in olduğunu belirten Şimşek konuşmasına şöyle devam etti:

"O’nun yeryüzünün medar-ı iftiharı olduğunu Allah (Celle Celâluhu), Kur’an-ı Kerim’de “Andolsun ki, (siz) Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için (Muhammed) Resûlullah güzel bir örnektir.” (Ahzâb, 33/21.) ayetiyle bildirmiştir. Tarih, vesikaları ve hafızası ile sayısız mudakkik, muhakkik ve şahitler ise şehadetleri ile şüphesiz bu durumu ikrar ve tasdik eder. Aksini düşünenlerin hali, güneşe gözlerini kapayan bedbahtlar ve hakikat körleri gibidir! Müslümanlar, Nebevi sünneti ve Hz. Peygamberin (sav) hayatını, ilmi, ahlaki ve siyasi boyutlarıyla tetkik ederek yaşadıkları çağın hadiselerini bu birikim ve bilinçle değerlendirebilmeli; bunun yanında yaşadıkları çağın iletişim yöntemlerini kullanarak, iktisadi yolları araştırarak ve kendilerine düşmanlık yapanları çok iyi tanıyarak stratejilerini oluşturmalı ve buna göre hareket edebilmelidir. Vahiy, bizi ikaz edip yolu gösterecektir." 

"Müslümanlar her reddiyeye karşı bir çözüm, bir alternatif üretmelidir"

Müslümanların, artık "hayırlı ümmet" olmanın inanç ve şuurunun farkına varmalı gerektiğini ifade eden Şimşek, "Ümmet olmanın ne demek olduğunu söylemden öteye taşıyarak bizzat ispat etmelidirler. Müslüman halklar arasında koordinasyon sağlansa, İslam düşmanlarının tuzaklarını bertaraf edecek karşı ataklar yapılsa nice cevherlerini harekete geçirebilecek potansiyellerinin mevcut olduğu görülecektir. Müslümanlar her reddiyeye karşı bir çözüm, bir alternatif üretmelidir. Bu, Hz. Peygamberin (sav) sünnetidir. Boykota karşı boykot yapılmalı, psikolojik harbe karşı psikolojik harp uygulanmalı, sanata karşı sanat üretilmeli, söze karşı söz söylenmeli, İslam dışı pazara/çarşıya/ekonomiye karşı İslami pazar/çarşı/ekonomik doktrini, ortaya konmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Yaşantısının örnekliği Kur’an-ı Kerim ile sabittir ki nihaidir ve evrenseldir"

Şimşek, "Peygamberin doğuşu; artık yeryüzünde yaygın hale dönüşmüş olan hakikat rotasından çıkıp köleleşen insanlığın, ruhen ve zihnen karanlıklardan aydınlığa ve kurtuluşa yönelmesini isteyen Yüce Allah’ın iradesidir. Nebi-i Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)’in gelişi; insana hürriyetini ihtar etmek, putlaşan ruhları tevhid ile arındırmak içindir. Müjde ve ikaz silsilesinin son resûlü, cihanın cananı, cennetin cenneti Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)’dir. O’nun müjde ve ikaz mesajları, vahiydir. Vahiyse ebedidir. Mesaj ve yaşantısının örnekliği Kur’an-ı Kerim ile sabittir ki nihaidir ve evrenseldir. Bu yol, tektir, tevhittir zira Allah-u Ekber’dir. Çağrı, tüm insanlara ve insanlığadır." diye konuştu.

"Mevlid-i Nebi Haftası’nın manevi feyz ve bereketinden istifade etmeye davet ediyoruz"

İslam’ın güzelliklerini, merhametini ve adaletini hayatımıza yansıtmamız gerektiğinin altını çizen Şimşek konuşmasının sonunda şunları ifade etti:

"Peygamber Efendimizin bizlere bıraktığı en büyük mirasa sahip çıkmış olacağız. Bu anlayış ve şuurla tüm halkımızı geceyi camilerde salavatlarla, ibadet ve dualarla geçirerek ihya etmeye, evlerde mevlitler vermek, sohbetler yapmak, konu komşuya ikramlarda bulunmak gibi vesilelerle Mevlid Kandili’nin ve Mevlid-i Nebi Haftası’nın manevi feyz ve bereketinden istifade etmeye davet ediyoruz. Mevlid Kandili’nin ve Mevlid-i Nebi haftasının, Gazze’miz başta olmak üzere tüm İslam âleminin ve insanlığın barışına, huzuruna ve refahına vesile olmasını dileriz." (İLKHA)


Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 17 gözaltı

Kuzey Kore'den balistik füze denemesi

Lübnan'da çağrı cihazı patlamalarında şehit sayısı 12'ye yükseldi

Müftü Dolu: Çocuğun gelişimine anne karnından itibaren dikkat edilmesi gerekir

Mobilyacılar ve marangozların gözü yeni yerlerinin biran önce bitmesinde

Osmaniye'de iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Ankara Adliyesi önünde işgalcilerin katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi için basın açıklaması yapıldı

Marmaray ve metrobüsün birbirine bağlayan üst geçit vatandaşları tedirgin ediyor

Erkek hafızlık yarışması Türkiye finalleri Siirt'te düzenlenecek

Malatya'da çarşı merkezi işyerleri teslimatı 2025'te başlıyor

Adana Balıkçılar Pazarı'nda yeni sezon heyecanı

Mersin'de 262 kilo metamfetamin ele geçirildi

BM, siyonist rejimin Filistin topraklarındaki yasa dışı varlığını oylayacak

Protein tozunda risk faktörlerine dikkat!

Kayseri'de uyuşturucu operasyonları: 28 gözaltı

Tarihi eser kaçakçılarına operasyon: 796 ürün ele geçirildi

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin final programı Diyarbakır'da yapılacak

Engelli ve eski hükümlü vatandaşlar için hibe desteği başvuruları başladı

Otomobil araç şarampole devrildi: 2 ölü

Çağrı cihazı gibi cep telefonları da patlar mı?

729 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamu kurumlarına yerleştirildi

Öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Irak, Lübnan'a 15 tondan fazla tıbbi yardım gönderdi

Şanlıurfa’da eğitim değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

 Meşhur iskambo üzüm pekmezi tezgahlarda

Muhtarlar, başta doğalgaz olmak üzere mahalle sorunları İçin AK Parti İl Başkanı Şansi ile görüştü

MSB: 2 terörist etkisiz hale getirildi

Adıyaman'da milyonlarca yavru balık suya bırakıldı

3 milyar liralık sahte fatura tespit edildi

Bursa'da okul servisi ile hafif ticari araç çarpıştı: 11 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku