• BIST 100

    16818,24%0,34
  • DOLAR

    43,95% 0,17
  • EURO

    51,88% -0,04
  • GRAM ALTIN

    7314,42% -0,23
  • Ç. ALTIN

    11816,39% 0,06

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan salavat seferberliği mesajı

27 Şubat 2026, Cuma 11:51
27 Şubat 2026, Cuma 11:51
Peygamber Sevdalıları Vakfı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Her sene olduğu gibi bu yıl da "Her Güne Binler Salâvat" şiarıyla Salavat Seferberliği başlatan Peygamber Sevdalıları Vakfı, yaklaşan kutlu mevsimde tüm Peygamber sevdalısı halkın salavat seferberliğine dahil olması için davet çağrısında bulundu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, mevlid-i şerif mevsimi olan nisan ayı öncesinde toplumda manevi atmosferin hissedilmesi, o kutlu sevdanın tüm gönüllerde yer edinmesi amacıyla her yıl olduğu gibi bu senede "Her Güne Binler Salâvat" şiarıyla Salavat Seferberliği başlattı.

Salavat Seferberliğine ilişkin mesajı Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çelik okudu.

"Allah'ı sevmenin yolu Hazreti Muhammed (SAV)'e uymaktan ve O'nu çokça anmaktan geçer"

Mesajına Allah'a hamd, Peygambere salat ve selam ile başlayan Çelik, salavatın ehemmiyetine ilişkin "Şüphesiz Allah ve melekleri, Peygamber'e salât ederler. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin ve tam bir teslimiyetle selâm verin." ve "Peygamber, müminlere kendi canlarından daha önce gelir..."ayetleri ile Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam'ın "Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat getirendir." Hadis-i şerifini hatırlatarak şunları kaydetti:

"Hazreti Peygamberi sevmek, imanî bir emirdir. Cenâb-ı Allah; kıyamete kadar sürecek Kitab-ı Mübin'deki bu ilahi emirle müminlerin Hazreti Peygamber'e salavat getirmesini hem emir hem de bir şeref vesilesi kılmıştır. Zira salavat getirmek; kulun Allah ve Resulüne yakınlaşmasının en bereketli yollarından biridir. Allah'ı sevmenin yolu Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi vesellem'e uymaktan geçtiği gibi, O'na yakın olmanın yolu da O'nu çokça anmaktan geçmektedir. Hazreti Peygamber'i gerçek manada sevmek, O'nun örnek yaşantısını kendimize rehber edinmek; ahlakını ahlakımız kılmak ve sünnetini hayatımızın her alanına taşımakla mümkündür. Zira sevmek ispat ister. Hazreti Peygamber'e salavat getirmek de bu sevginin dile ve kalbe yansıyan en berrak ifadesi ve ispatıdır."

Ömer Çelik

"Peygamberi sevmek, sahabe gibi O'nun sünnet- i seniyyesine bağlanmak demektir"

"İnsan, sevdiğini anmadan duramaz" ifadesiyle konuşmasını sürdüren Çelik, "Sevgi; dilde zikir, kalpte muhabbet olarak tezahür eder. Resul-i Ekrem Efendimizi sevmenin ölçütlerinden biri de O'na çokça salât ve selâm getirmektir. Müminler en kısa ifadesiyle "Allahümme salli alâ Muhammed'in ve alâ âli Muhammed" diyerek En Sevgiliyi anar. Böylece O'nu anan diller ve kalpler huzura kavuşur, gönüller itminan bulur. Ayet-i kerimede belirtildiği üzere O'nu kendi nefsimizden daha çok sevmeliyiz. O'na olan sevgi, imanî bir sevgidir. O'nun sevgisi; beşerî sevgilere benzemez, uhrevî hayata uzanan ilahi bir sevgidir, Alemlerin Rabbini sevmektir, kalpten dünyevî sevgileri terk etmektir, sahabe gibi sevmek ve sahabe gibi O'nun sünnet- i seniyyesine bağlanmak demektir. "şeklinde konuştu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da "Her Güne Binler Salâvat" şiarıyla Salavat Seferberliğini başlattıklarını sözlerine ekleyen Çelik, "Mart ve Nisan aylarında salavat-ı şerifelere özel bir yoğunluk kazandırmakla birlikte, bu kutlu mevsimde dilimiz döndüğü kadar, kalbimiz attığı sürece hayatımızın her anında ve alanında Peygamber Sevdasının devam etmesini arzuluyoruz. Mart ve Nisan aylarında tüm kardeşlerimizi Salavat Seferberliğine davet edip kıymetli Peygamber Sevdalıları halkımızı, okudukları salavatları peygambersevdalilari.com  adresinden paylaşmalarını ve bu hayra ortak olmalarını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Kalplerin huzura ermesine, ümmet bilincinin güçlenmesine ve Resulullah'a yakınlığa vesile olması niyazıyla; Allah (celle celâluhu) bizleri, Resulünü çokça anan, O'nun ahlakıyla ahlaklanan ve O'nun şefaatine nail olan kullarından eylesin." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

HÜDA PAR Elazığ Kadın Kolları: Mahremiyet talebini cinsiyetçilik diye yaftalamak çarpıtmadır

İzmir Umut Kervanı, onlarca aileye Ramazan kolisi ulaştırdı

Ortadoğu’da zorunlu personel harici büyükelçilikler boşaltılıyor

Çin, İran’daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Bedelli askerlikte kışla zorunluluğu olmamalı

Artvin'de trafik kazası: 2 ölü 1 yaralı

İzmir’de özelleştirme kapsamındaki taşınmazlar için yeni imar adımı

HAKSİAD Mersin şubesi üyeleriyle İftar sofrasında buluştu

Vefa ekipleri Ramazan ayında da yaşlı ve engelli vatandaşları yalnız bırakmıyor

Bingöl’de aranan 10 kişi yakalandı

Yeşilay Haftası “Sen de Yeşilaycısın” çağrısıyla başladı

İzmir’de 145 bin metrekarelik alan orman sınırından çıkarıldı

Bingöl’e 33 yeni hekim atandı

Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğünden ceviz üreticilerine aşı kalemi uyarısı

Akdeniz’de fırtına ve zirai don alarmı

Yalova’da abartı egzoz kullanan sürücülere cezai işlem

Karlıova’da 35 köy yolu ulaşıma kapandı

Siirt’te hasta almaya giden ambulans kar nedeniyle yolda mahsur kaldı

190 Fetva Hattı Ramazan boyunca günde 20 bine yakın soruyu cevaplıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstihdam artışını desteklemeye kararlıyız

Bingöl Umut Kervanı’ndan Ramazan dolayısıyla yardım çağrısı

Diyarbakırlı öğrencilerden Gazze için anlamlı yardım

Eğitimci Taş: Ramazan ayını ibadet ve arınma fırsatına dönüştürelim

Kulp'ta şubat ayının son günlerinde kar yağışı etkili oldu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit mahalle sakinleriyle bir araya geldi

Bakan Fidan, Pakistan, Afganistan, Katar ve Suudi Arabistanlı mevkidaşlarıyla görüştü

Bakan Gürlek’ten bahis ve sanal kumarla mücadele genelgesi

Tarımsal destekleme ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor

Dr. Kuzukıran'dan gebelik sürecindeki anne adaylarına oruç önerisi

Mersin İl Müftüsü Topal: Ramazan bir arınma ve diriliş mektebidir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Elazığ Kadın Kolları: Mahremiyet talebini cinsiyetçilik diye yaftalamak çarpıtmadır

İzmir Umut Kervanı, onlarca aileye Ramazan kolisi ulaştırdı

Ortadoğu’da zorunlu personel harici büyükelçilikler boşaltılıyor

Çin, İran’daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Bedelli askerlikte kışla zorunluluğu olmamalı

Artvin'de trafik kazası: 2 ölü 1 yaralı

İzmir’de özelleştirme kapsamındaki taşınmazlar için yeni imar adımı