• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu: Kudüs için uyanma zamanıdır!

28 Mart 2025, Cuma 15:23
28 Mart 2025, Cuma 15:23
Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu: Kudüs için uyanma zamanıdır!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Özgür Kudüs Platformu Dünya Kudüs Günü dolayısıyla kitlesel basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı, Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Özgür Kudüs Platformu adına Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal okudu. Ünsal, Kudüs'ün önemine dikkat çekerek İslam dünyasına çağrıda bulundu.

Ünsal, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla yaptığı çağrıda, "Zaman uyanma, silkinme zamanıdır! Bir an bile gaflette kalma lüksümüz kalmamıştır. "Kudüs’ün kurtuluşu için kıyam etmiş, feryatlarıyla ümmeti yardıma çağıran kahraman kardeşlerimizin imdadına koşma, bir yardımcı yok mu diyen mazlum, mustazaf kadın ve erkekler, çocuklar için ayağa kalkma zamanıdır!" dedi.

Açıklamasına, "Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir." (İsra-1) ayeti kerimesi ile başlayan Ünsal, şu ifadeleri kullandı:

Kudüs, yeryüzünün kutsal şehri

"Bugün Dünya Kudüs Günü… Dünya Müslümanlarının, özgür halkların Kudüs için meydanlara döküldükleri, Kudüs’e olan aşklarını, sevdalarını, hasretlerini haykırdıkları gün… Esaret altında olan Kudüs için gözyaşları döktükleri, Kudüs’ün özgürlüğü için dua etikleri, bu uğurda mücadeleye söz verdikleri gün…

Kudüs, yeryüzüne inen rahmetin adıdır. Peygamberlerin ayak izleriyle mukaddes kılınmış, göğe yükselen dualarla mühürlenmiş, zamanın kalbine kazınmış bir şehir…

Kudüs, taşlarına secde sinmiş, minberlerinde adalet yankılanmış bir emanettir. Her sokağında bir peygamberin ayak izi, her taşında bir müminin duası saklıdır.

Kudüs, gökyüzüne açılan bir kapıdır. Bir gece, gökler O’nu selamlarken, Arş-ı Âlâ’ya doğru bir kutlu misafir yol aldı.

Kudüs, gözyaşıyla yıkanmış, dualarla bezenmiş bir direniş destanıdır. Yüreğinde Yusuf’un sabrını, Yakup’un özlemini, İbrahim’in teslimiyetini taşır.

Kudüs, yetim çocukların avuçlarında bir kırık ekmek, annelerin gözlerinde sessiz bir feryattır. Her sabah ezanla dirilir, her akşam bir umutla bekler.

Kudüs, minarelerinden yükselen her tekbirle, işgal altında bile özgürlüğü fısıldayan bir haykırıştır. Onu esir almak isteyenler, taşlarında yankılanan hakikati duymaktan acizdirler.

Kudüs, mü’minlerin imtihanıdır. Sessiz kalırsak yetim kalacak, sahip çıkarsak şahit olacak.

Kudüs, yeryüzünde adaletin yankılanacağı günü bekleyen bir müjdedir. Zira Allah’ın vaadi haktır: 'Zalimler nasıl bir inkılâpla devrileceklerini yakında bileceklerdir.' (Şuara, 227)

Kudüs, direniştir, dua ile bekleyiştir, adaletle gelecek olan zaferin kapısıdır.

Kudüs, yeryüzünün en mukaddes şehirlerinden biridir. Burası, peygamberlerin ayak bastığı, vahyin nazil olduğu ve İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu beldedir.

Kudüs, yüzyıllardır müminlerin kalbinde yer eden, kutsal değerlerin ve ilahi hikmetin sembolüdür. Mescid-i Aksa, sadece bir ibadet yeri değil; aynı zamanda peygamberlerimizin adımlarının izlerini taşıyan, ruhları aydınlatan bir mihmandır."

"Uluslararası kamuoyu insanlık suçları karşısında sessiz kalmayı sürdürmektedir"

Kudüs'ün siyonist terör rejiminin işgali altında olduğunu belirten Ünsan, "Bugün, Müslümanların onur ve izzetini temsil eden Kudüs, zalim siyonist işgalcilerin kirli elleri altında inim inim inlemektedir. Filistin halkı, 1948’den bu yana sistematik zulüm, katliam ve sürgünlerle karşı karşıya bırakılmıştır. Özellikle son dönemde Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırılar, sivil yerleşim yerlerinin bombalanması, hastanelerin ve ibadethanelerin hedef alınması, siyonist rejimin vahşetini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Siyonist işgalciler, bir yandan Filistin’in kalbinde yer alan Kudüs’ü ve çevresindeki kutsal mekânları gasp ederken, diğer taraftan da Gazze’de katliam ve yıkımla, Müslümanların kanını akıtmaktadır. Ne yazık ki, bu zulümler yalnızca işgalcilerin değil, onlara her türlü desteği sağlayan emperyalist güçlerin de eseridir. Başta ABD olmak üzere birçok batılı ülke, işgalcileri silahlandırmakta, ekonomik ve diplomatik koruma sağlamaktadır. Uluslararası kamuoyu ise bu insanlık suçları karşısında sessiz kalmayı sürdürmektedir." dedi.

"Siyonist Yahudiler, sadece Filistin’e değil İslam coğrafyasına göz dikmiştir"

"Kudüs davası, yalnızca Filistin halkının değil, tüm Müslümanların ve mazlumların davasıdır." diyen Ünsal, "Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için mücadele etmek, her müminin görevidir. Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur: 'Mescid-i Aksa’ya gidin ve orada namaz kılın. Eğer oraya gidemezseniz, kandillerinde yakılmak üzere zeytinyağı gönderin.' (İbn Mâce, İkāmetü’s-Salât, 196) Hiç kuşkusuz Kudüs’ün kurtarılması Müslümanlar için, İslam ümmeti için dini bir görev olmakla birlikte bir varlık yokluk savaşıdır da… Çünkü başta Amerika olmak üzere dünyanın egemen şeytani güçlerinin desteğini arkalarına alan Kudüs işgalcisi Siyonist Yahudiler, sadece Kudüs ve Filistin’e değil geniş İslam coğrafyasına da gözlerini dikmiş durumdadırlar." şeklinde konuştu.

"Aksa Tufanı sonrası yaşananlar İslam ümmetine verilmişi bir fırsat gibidir." diyen Ünsal şöyle devam etti: "Filistin’in kahraman evlatları Aksa Tufanı ile birlikte siyonistlere karşı büyük bir cephe açmış durumdadır. Bu cephe gittikçe daha da geniş bir coğrafyaya yayılmış bulunmaktadır. Bu cepheye koşan İslam’ın kahraman evlatları en azizlerini, büyük komutanlarını feda etmekten, kadın, erkek, çocuk on binlerce şehit vermekten çekinmeden cihatlarını sürdürmekte, Kudüs kurtarılıncaya kadar durmayacaklarına dair yüce Allah’a söz vermektedirler." ifadelerini kullandı.

"İslam dünyasına çağrıda bulunuyoruz; zaman uyanma, silkinme zamanıdır!"

"Bizler Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu olarak bu mukaddes cihada, ümmetin kurtuluş savaşına, Kudüs ve Filistin’in, Gazze’nin özgürlük mücadelesine her şekilde, her platformda, her ortamda canımız ve malımızla destek olacağımıza söz veriyor, asla geri durmayacağımızı dünyanın müstekbir güçlerine karşı ilan ediyoruz." diyen Ünsal, şu çağrıda bulundu:

"Buradan, bu meydandan, Dünya Kudüs Gününde tüm İslam dünyasına çağrıda bulunuyoruz; zaman uyanma, silkinme zamanıdır! Bir an bile gaflette kalma lüksümüz kalmamıştır. Kudüs’ün kurtuluşu için kıyam etmiş, feryatlarıyla ümmeti yardıma çağıran kahraman kardeşlerimizin imdadına koşma, bir yardımcı yok mu diyen mazlum, mustazaf kadın ve erkekler, çocuklar için ayağa kalkma zamanıdır!

Ey Müslümanlar! Ey İslam ümmeti! Ey Mü’min erkekler, kadınlar, gençler, yaşlılar! Ey onur ve izzetlerini yitirmemiş, vicdan sahibi, özgür insanlar! Ey Kur’an’ın yüce kelamına iman edenler! Ey Resul-i Kibriya’nın sünnetine tabi olma arzusunda olanlar! Kudüs’ün kurtuluş savaşı başlamış bulunmaktadır. Allah’ın salih kulları cihadı kuşanmış, Kudüs işgalcisi Siyonistler ve destekçileri olan Haçlılar ile savaşa tutuşmuşlardır. Onlara yardım edin!  Kudüs Davasının savaşçılarına yardım edin!

Yöneticisiyle, yönetileniyle tüm İslam ümmeti bu varlık savaşında tereddütsüz yerini almalıdır. On binlerce şehit verme pahasına, şehirlerinin yerle bir olması pahasına, evsiz barksız, aç ve çıplak kalma pahasına Aksa Tufanı destanıyla siyonist cephe karşısında tarihin en büyük direnişini başlatmış bulunan kardeşlerimiz bizleri bekliyor, İslam ümmetini bekliyor…

Bu iman küfür savaşına, hak batıl savaşına, furkan savaşına malımızla, canımızla, dilimizle, boykotlarımızla katkıda bulunup Kudüs’ün kurtuluşu yolunda zafer dolu günlere yürüyelim!"

Ünsal son olarak şunları kaydetti:  

"Bu vesileyle tüm Müslümanların Kudüs Günü’nü tebrik ediyor, en kısa zamanda bugünün özgür Kudüs’te ve Mescidi Aksa’da kutlanmasını Yüce Rabbimizden diliyor, bu dava uğrunda mücadele eden ve bedel ödeyen tüm kardeşlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Rabbimiz, bizleri de bu yüce dava uğrunda mücadele eden şerefli kullarından eylesin." (İLKHA)

Cağaloğlu Kitapçılar Sokağı hizmete açıldı

Mersin'deki trafik kazasında ölü sayısı 4'e yükseldi

Macaristan: AB’nin Ukrayna'daki krizi tırmandırmaya yönelik adımlarını engelleyeceğiz

ABD'den Tayvan’a 330 milyon dolarlık silah satışı

Kar yağışı sonrası işçi servisi yola devrildi: 14 yaralıl

Güney Kore'de çöken santralin altında kalan 7 işçinin cesedi enkazdan çıkarıldı

İngiltere'de Claudia Fırtınası alarmı

Azerbaycan'da 456,8 kilogram eroin ele geçirildi

Şırnak'ta kayganlaşan yolda otomobil takla attı: 2 yaralı

Rusya, Zaporijya'da bir yerleşim biriminde daha kontrolü ele geçirdi

Hindistan'da polis karakolunda patlama: 9 ölü

Rusya'dan Ukrayna'ya hipersonik füze saldırısı

Şırnak'a yılın ilk karı düştü, Beytüşşebap'ın yüksek kesimleri beyaza büründü

Rusya'da trafik kazası: 7 ölü, 12 yaralı

Arjantin'de sanayi bölgesinde patlama: 20 yaralı

Hazım Kasım, Arap Birliği’nden Gazze’deki felaketle ilgili bir tavır ortaya koymasını istedi

Harabe evde yaşam mücadelesi veren aile yardım bekliyor

Endonezya'da heyelan: 6 ölü, 17 kayıp

Refüje çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Şırnak'ta baltalı saldırı: Koca öldü, eşi yaralandı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Halk eğlence değil hizmet bekliyor

Malatya'da kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Çileye dönen yol çalışması Siverek'te vatandaşları isyan ettirdi

Şanlıurfa’da 16 Kasım’da geniş kapsamlı elektrik kesintisi

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonu

Afganistan İslam Emirliği: ABD'ye ait İHA'lar hava sahamızı ihlal ediyor

İlkokulda Gazze yararına kermes: 5 saate 400 bin lira toplandı

Şanlıurfa’da iki aile arasında kavga

Devrim Muhafızları Donanması: Umman Denizi’nde kural ihlali yapan tanker durduruldu

Mersin'de orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cağaloğlu Kitapçılar Sokağı hizmete açıldı

Mersin'deki trafik kazasında ölü sayısı 4'e yükseldi

Macaristan: AB’nin Ukrayna'daki krizi tırmandırmaya yönelik adımlarını engelleyeceğiz

ABD'den Tayvan’a 330 milyon dolarlık silah satışı

Kar yağışı sonrası işçi servisi yola devrildi: 14 yaralıl

Güney Kore'de çöken santralin altında kalan 7 işçinin cesedi enkazdan çıkarıldı

İngiltere'de Claudia Fırtınası alarmı