9432,55%-0,61
38,41% 0,21
43,76% 0,01
4066,64% -1,51
6581,38% -0,97
Türkiye'de geleneksel hale gelen ve yıllardır İstanbul'da da meydanlarda kutlanan Mevlid-i Nebi etkinliği ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Peygamber Sevdalıları Marmara Koordinatörü Ercan Vergili, "İstanbul bir kez daha kutlu nebinin gelişine hazırlanıyor. Malumunuz bu anlamdaki çalışmalar, 2005 yılında Danimarka'daki karikatür krizi ve 2006 yılında yapılan Peygambere Saygı Mitingi' ile başladı. Biz de İstanbul'da 12-13 yıldır açık alanda bu programları yapıyoruz. Bu sene de 27 Nisan'da Bağcılar Meydanı'nda programımızı gerçekleştireceğiz." dedi.
Mehmet Göktaş ve Muhammed Emin Yıldırım Gazze ile ilgili mesajlar verecek
Bu seneki temanın "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" olarak belirlendiğini hatırlatan Vergili, "Biliyorsunuz Gazze'de bir cihat, bir mücadele var. Siyonist işgal rejiminin sürdürdüğü vahşet ve soykırım var. Buna dikkat çekmek amcayla temamızı 'Direniş Önderi Hazreti Muhammed' olarak seçtik. Bu anlamda mesajlar verilecek. Vakfımızın onursal başkanı Mehmet Göktaş ve Siyer Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım, programda bu anlamda mesajlar verecekler. İnşallah bu anlamda gerek katılımcılara, gerek İstanbul'a, hatta tüm Türkiye'ye ve dünyaya mesajımızı vermeye çalışacağız." diye konuştu.
İstanbul halkına programa katılma çağrısı
Yapılacak etkinlik için alanda devam eden çalışmalara da değinen Vergili, "İstanbul'da yaptığımız çalışmalar alan süslemeleri ile sınırlı değildir. Afiş çalışmalarımız, billboard çalışmalarımız, digiboard çalışmalarımız, sosyal medyada bu işin duyurmamızın yanı sıra gerek STK'lara, gerek kanaat önderlerine, akademisyenlere ve basın-yayına yönelik ziyaretlerimiz oldu. Bu anlamda olumlu dönüşler alıyoruz. İstanbullu Peygamber sevdalısı halkımızı da, kardeşlerimizi de programımıza bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)