Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Mevlid Kandili idrak edildi

Tarih: 14.09.2024 23:52 Güncelleme: 14.09.2024 23:52
Peygamberler şehri Şanlıurfa
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Şanlıurfa'da, Peygamber Efendim'izin dünyaya teşrifinin 1453. yıl dönümü dua, ilahi ve salavatlarla idrak edildi.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) viladetinin 1453’üncü yıl dönümü, Peygamber şehri Şanlıurfa'da idrak edildi.

Mevlid Kandili'ni idrak etmek isteyen vatandaşlar, akşam namazının ardından çocuklarıyla birlikte başta Balıklıgöl Mevlid-i Halil Camii ve Hazreti Eyyüp Camii olmak üzere kentteki camilere akın ettiler.

Cemaatle kılınan yatsı namazının ardından, eller semaya açılarak dua edildi.

Mevlid Kandili; Mevlid-i şerif, ilahiler, salavatlar ve dualarla idrak edildi.

İLKHA’ya konuşan vatandaşlar, Mevlid Kandili'nin Müslümanlara birlik ve beraberliği getirmesini temenni ederek, Gazze’nin de bir an önce zafere ulaşması için dua etti.

“Herkesin Mevlid Kandili mübarek olsun”

Kandilin huzur ve barış getirmesini dileyen Abdullah Çakıcı, “Herkesin Mevlid Kandili mübarek olsun. İslam dinine huzur ve barış getirmesini diliyorum. Allah ,Gazze’ye yardım etsin. Müslümanlar sadece kınamakla geçiştiriyor.” dedi.

“Kandil, Gazze'de soykırımın sona ermesine vesile olsun”

Gazze’deki soykırıma dikkat çeken Nihat Balıkçı, “Kandil vatanımıza, milletimize, bütün soydaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olur. Gazze’deki soykırımın bitmesi için sebep olur. İnsanların uyanması için bir neden olur. Söyleyecek çok söz var ama bazen susmak en iyi cevaptır. Bizim sustuğumuz yerde inşallah uyanması gerekenler uyanır.” şeklinde konuştu.

“Hazreti Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifini tüm İslam dünyasında ihya ediyoruz”

 Mevlid Kandlini ihya etmek için Almanya’dan Şanlıurfa’ya gelen Davut Karapınar, “Tüm İslam aleminin Mevlid Kandili mübarek olsun. Hazreti Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifini tüm İslam dünyasında ihya ediyoruz. Almanya’dan bir grup arkadaşla beraber Peygamberler Şehri, Halil İbrahim aleyhisselam’ın şehri Şanlıurfa’da kandili ihya etmeye geldik. Çok güzel bir kardeşlik havası var. Rabbimiz İslam alemine birlik ve beraberlik ihsan etsin. Başta Gazze’de ve dünyanın muhtelif yerlerinde zalimlerin zulmü altında inim inim inleyen tüm mazlum kardeşlerimize Rabbimizin merhametini, rahmetini ihsan etmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Rabbim bu gece hürmetine İslam Ümmetine birlik ve beraberlik versin”

Tahir Cevher ise “Bugün Müslümanlar için sevinçli bir gündür. Bir taraftan da içimiz kan ağlıyor, Filistin ve İslam alemindeki Müslümanlar sıkıntı içerisinde. Onlar sıkıntı içerisinde diye onlara dua ettik. Fiili dua etmemiz lazım. Rabbim bu gece hürmetine İslam Ümmetine birlik ve beraberlik versin.” dedi. (İLKHA)

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İklim Kanunu'nun alelacele kabul edilmesini rasyonel bulmuyoruz

Yükleniyor