• BIST 100

    10949,95%-0,04
  • DOLAR

    40,77% 0,03
  • EURO

    47,84% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4417,73% 0,42
  • Ç. ALTIN

    7075,44% 0,00

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

16 Haziran 2025, Pazartesi 07:13
16 Haziran 2025, Pazartesi 07:13
Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Amerikalı yetkililerin, siyonist rejim üzerinde tam kontrole sahip olduklarını ve bu rejimin İran’a karşı ABD’nin izni olmadan hiçbir eylemde bulunamayacağını açıkça dile getirdiklerini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile yaptığı telefon görüşmesinde, Umman Sultanı’nın taziye ve dayanışma mesajı için teşekkür ederek, dostane ilişkilerin ve bölgesel iş birliğinin güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Pezeşkiyan, Umman’ın İran İslam Cumhuriyeti’nin barışçıl nükleer programıyla ilgili müzakerelerde oynadığı yapıcı ve etkin role işaret ederek, son dönemdeki çabaların güven inşa etme ve şeffaflık sağlama amacı taşıdığını ve Maskat’ın da arabulucu olarak etkili bir rol oynadığını belirtti.

Müzakereler sırasında Amerikalı yetkililerin, siyonist rejim üzerinde tam kontrole sahip olduklarını ve bu rejimin İran’a karşı ABD’nin izni olmadan hiçbir eylemde bulunamayacağını açıkça dile getirdiklerini ifade eden Pezeşkiyan, İran’ın nükleer silah üretimine yönelik isteksizlik, stratejik ilkelere bağlılık ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın teknik denetimlerine açık olma konusundaki tutumuna rağmen, siyonist rejimin uluslararası ilkelere aykırı olarak İran halkına açık bir saldırıda bulunduğunu ve bu saldırıda bazı bilim insanları, komutanlar ve vatandaşların şehit edildiğini vurguladı.

Pezeşkiyan, bu tür suçların ABD’nin onayı ve desteği olmadan gerçekleşemeyeceğine inandıklarını vurguladı.

İran halkının kapasitesi, gücü ve birliği hakkında yanlış hesaplamalar yapan düşmanların, askeri komutanların ve bilim insanlarının suikastı ile sivillere yönelik bombalamalarla ülkeyi sarsabileceklerini ve İran’ın karşılık veremeyeceğini sandıklarını belirten Pezeşkiyan, ancak alınan tedbirler ve verilen hızlı karşılık sayesinde düşmanın aynı gece hedef alındığını ve ağır kayıplar verdiğini belirtti. Pezeşkiyan, saldırıların tekrarı halinde çok daha ağır yanıtlar verileceğini vurguladı.

Pezeşkiyan, siyonist rejimin maceraperestliğinin devam etmesinin sonuçlarına karşı uyarıda bulunarak, “ABD bu vahşi rejimi dizginlemezse, İran şimdiye kadar verilenlerden çok daha ağır, acı ve kapsamlı cevaplar vermek zorunda kalacaktır.” dedi.

İran lideri, Müslüman milletler arasında son dönemde oluşan dayanışmanın, bu zalim rejimin saldırganlığına karşı küresel bir birlik ruhunun doğmakta olduğunun açık bir işareti olduğunu ve bu birlikteliğin bölgedeki barış, adalet ve insan onurunun güçlenmesine katkı sağlamasını umduğunu ifade etti.

Umman Sultanı ise bu telefon görüşmesinde, İranlı komutanlar, bilim insanları ve vatandaşların şehit olmasından dolayı başsağlığı dileyerek, Siyonist rejimin saldırısını şiddetle kınadı ve ülkesinin İran İslam Cumhuriyeti ile dayanışma içinde olmayı sürdüreceğini vurguladı.

Sultan Heysem bin Tarık, düşmanların bölgedeki barış süreçlerini baltalama çabalarından duyduğu endişeyi dile getirerek, Umman Sultanlığı’nın akılcılık yolunda ve kardeş dost halklarla birlik içinde olmaya devam edeceğini belirtti. (İLKHA)

Sanaa Üniversitesi'nden Gazze'de gazetecilerin katledilmesine tepki

Gazze'de açlık felaketi: 106'sı çocuk 235 şehit

UEFA'dan Gazze'ye destek: Çocukları öldürmeyi durdurun

Trump'tan Rusya'ya "Ukrayna" tehdidi

HAMAS'tan Netanyahu’nun “büyük israil” sözlerine karşı İslam ülkelerine çağrı

Konya'da işçi servisinin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Memur-Sen Şırnak: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz

İşgal yetkilileri, ülkelerin "iki devletli çözüm" çağrılarına meydan okuyor: "Güvenlik" baskısı şart!

Arap Dünyasından Netanyahu’nun “büyük israil” açıklamalarına tepki

Malatya'da otomobil ile pat pat çarpıştı: 3 yaralı

Macaristan ülke çapında en üst düzey sıcaklık uyarısını yayınladı

HMGS ile İYÖS başvuruları başladı

Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretlerine tepki

HÜDA PAR Tarsus heyeti, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü ziyaret etti

Bitlis’te dereye giren genç boğularak hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Terörsüz Türkiye" mesajı: 'Başaramazsınız' diyenlere kulak asmayacağız

Diyarbakır'da sulama kanalında kaybolan çocuk ölü bulundu

Bakan Tunç: Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Söylemez: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz

Malatya'daki Kaptaj kaynağında su oranı yüzde 20 azaldı

Şanlıurfa’da sulama kanalında iki gün içinde iki ceset bulundu

Memur-Sen Mardin Temsilciliği: Kamu işvereninin sunduğu teklif, kamu görevlilerinde hayal kırıklığı oluşturmuştur

Memur-Sen’den Siirt'te protesto: “Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz”

Uzmanından uyarı: Güvensiz “Beyazlatıcı” kremler vücutta ciddi hasar oluşturabilir

Şanlıurfa’da elektrik direğinde akıma kapılan kişi ağır yaralandı.

Konya Umut Kervan'ından muhtaç ailelere yardım

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan "alt komisyon" önerisi

Netanyahu, "büyük israil" projesinin izinde!

Memur-Sen Bitlis Temsilciliği'nden basın açıklaması

Çocuklarda demir eksikliğine karşı etkili önlemler!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sanaa Üniversitesi'nden Gazze'de gazetecilerin katledilmesine tepki

Gazze'de açlık felaketi: 106'sı çocuk 235 şehit

UEFA'dan Gazze'ye destek: Çocukları öldürmeyi durdurun

Trump'tan Rusya'ya "Ukrayna" tehdidi

HAMAS'tan Netanyahu’nun “büyük israil” sözlerine karşı İslam ülkelerine çağrı

Konya'da işçi servisinin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Memur-Sen Şırnak: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz