-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,34% 0,02
-
EURO
51,22% -0,11
-
GRAM ALTIN
6245,63% -2,76
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Pezeşkiyan: Dış müdahaleye boyun eğmeyeceğiz
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkedeki son olayların arkasında dış müdahale olduğunu belirterek Donald Trump ve Binyamin Netanyahu'yu suçladı. Pezeşkiyan, dış müdahalelere boyun eğmeyeceklerini belirtti.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesindeki son protesto dalgasının arkasında dış aktörlerin bulunduğunu söyledi.
Kuzeydeki Gülistan eyaletinde aydınlar ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelen Pezeşkiyan, gençlerin yaşanan olayların asıl sorumlusu olmadığını belirtti. Sorunun temelinde ekonomik sıkıntılar, işsizlik ve eğitim alanındaki eksikliklerin bulunduğunu vurguladı.
Pezeşkiyan, "Düşmanlar ve siyonistler ülkedeki olayları istismar etti. Tüm yolları kapattılar ve anlaşmaların hayata geçirilmesini engellediler" ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Donald Trump ile siyonist rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu İran'a yönelik baskı ve tehdit politikaları nedeniyle eleştiren Pezeşkiyan, dış müdahale girişimlerine karşı ülkenin birlik içinde olması gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı, son dönemde yaşanan kanlı olaylara atıfla "Bunlar acı yaralardı. Ancak bu yaraları derinleştirmek değil, sarmak zorundayız" dedi. Toplumsal uzlaşı çağrısı yapan Pezeşkiyan, ülkenin iç tartışmalarla zayıflatılmasının yalnızca "yabancı düşmanların" işine yarayacağını dile getirdi.
Resmi verilere göre olaylarda binlerce kişi hayatını kaybetti. Ekonomik darboğaz, yerel para biriminin değer kaybı, yüksek enflasyon ve işsizlik oranları protestoların temel nedenleri arasında gösteriliyor.
Öte yandan Washington yönetimi, İran'a yönelik baskıyı artırırken bölgeye uçak gemisi ve savaş gemileri sevk etti. Trump son açıklamalarında İran'la hızlı bir anlaşma istediğini belirtmiş, aksi halde Tahran'ın "zor bir durumla karşılaşacağını" söylemişti.
Tahran ise askeri bir müdahale ihtimaline sert karşılık vereceğini vurguluyor ve yaptırımların kaldırılması karşılığında nükleer programın sınırlandırılmasını müzakere etmeye hazır olduğunu ifade ediyor. (İLKHA)
Müftü Aruk: Diziler toplumsal ahlakı olumsuz etkiliyor
Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı
Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı
Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor
Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki
Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü
Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak
Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu
İran, ABD'nin 15 maddelik dayatmasına resmi yanıtını iletti
İstanbul’da mevzuata aykırı uzatma ağlarına el konuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganların nazarında Şii veya Sünni olmamızın bir farkı var mı?
Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Malezya, yükselen petrol fiyatları nedeniyle yakıt kontrol önlemleri açıkladı
Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi
Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok
Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz
Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır
Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor
HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor
ABD’nin “barış” söylemi inandırıcılığını yitiriyor: Körfez ülkeleri artık Trump’a güvenmiyor
Ateş çemberindeki dünyaya karşı bilim vurgusu
Yükleniyor







