• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Pezeşkiyan: Gazze'deki işgalin sona ermesi, küresel kalkınma ve barışın ön koşuludur

DÜNYA 24.09.2024 11:52:05 0
Pezeşkiyan: Gazze

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Gazze'de masum sivillerin acımasızca katledildiği, soykırım ve terörün desteklendiği bir dünyada hiçbir belgenin barış ve kalkınmayı garanti edemeyeceğini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın  "BM Hedeflerinin Güçlendirilmesi" toplantısında konuştu.

Pezeşkiyan, herhangi bir ön koşul olmaksızın nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya ve Batı Asya’da kitle imha silahlarından arındırılmış bir bölge istediklerini söyledi.

Pezeşkiyan, "Terörizmin kurbanı olarak, her zaman bu tehlikeli olguya karşı mücadelede öncü olduk ve terörizmle gerçek anlamda mücadele etmek isteyen ülkelerle iş birliği yapmaya hazırız. İran, bölgedeki kaynakların ekonomik ve sosyal kalkınma ve ortak sorunların çözümü için kullanıldığı, güçlü, birleşik, güvenli ve istikrarlı bir bölge talep ediyor. Gazze'de masum sivillerin acımasızca öldürüldüğü, devlet terörizminin kadınları ve çocukları katlettiği, soykırım ve terörün desteklendiği bir dünyada hiçbir belge barış ve kalkınmayı garanti edemez. İşgalin sona ermesi, Filistin'deki apartheid uygulamalarının durması ve Gazze'de acil ateşkes, küresel kalkınma ve barışın ön koşuludur. Barış ve kalkınmaya ulaşmak, ülkelerin kalkınma hakkına saygı, kalkınma önceliklerine ve kültürel özelliklerine dikkat ve gelişmiş ülkelerin, gelişmekte olan ülkelere karşı taahhütlerini yerine getirmesi gerektirir. Tek taraflı yaptırımlar, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmayı engelledi ve bu gerçek, gelecekte hazırlanacak her belgede göz önünde bulundurulmalıdır." dedi.

"Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin, yaptırımların mağduru olan ülkelerin katılımıyla Genel Kurul’a kapsamlı bir rapor sunmasını öneriyorum." diyen Pezeşkiyan, "Gelişmekte olan ülkelerin karar alma süreçlerinde yer almasını sağlamak ve bu ülkelerin mali sorunlarını çözmek için adil ve hesap verebilir bir yapı oluşturmak amacıyla uluslararası yönetim ve mali kurumların acilen reform edilmesini istiyoruz. İnternet ve yapay zeka yönetiminde Güney ülkelerinin etkin katılımı, ülkelerin ulusal yasalarına saygı ve tekelleşmeyle mücadele, inkâr edilemez bir gerekliliktir." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Yazar Tunç: Hasan Saklanan, şehadetiyle İbrahimi duruş sergiledi

Bağdat'ta 34. Arap Birliği Zirvesi başladı: Gazze'nin yeniden imarı ve zorunlu göçe karşı net mesajlar

Şanlıurfa’da tır otomobile çarptı: 1 kişi ağır yaralandı

Siyonist rejim Yemen'e saldırdı: 1 şehit, 11 yaralı

Şanlıurfa’da araç şarampole uçtu: Sürücü hafif yaralandı

Kitap fuarına katılan gençler: Okumayan bir nesille karşı karşıyayız

7 ilde eş zamanlı DAİŞ operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Siyonist vekil Waldiger: Gazze'de çocuklar dahil herkes ölmeli

Ankara'da sağlığa zararlı 40 ton ürünün satışı engellendi

Pezeşkiyan'dan Trump'a: Gazze'deki katliama sessiz kalan biri barıştan söz edemez

Bağdat zirvesi başladı: Gazze için somut adımlar bekleniyor

Altın fiyatlarındaki artış evlenmek isteyen gençleri zorluyor!

İşgalciler Batı Şeria'da ev baskınlarını sürdürüyor

HÜDA PAR'dan DEM'li belediyeye tepki: O yazılar yerlere değil yükseklere asılmalı

10 ilde 11 suç örgütüne operasyonu: 86 tutuklama

"Özgürlük" kılıfıyla sürgün: Trump'ın Gazze planı ve yeni Nekbe hazırlığı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç madde bağımlığına dikkat çekti: Vatandaşlar ‘evlatlarımızı kurtarın’ diyor!

Kayseri'de sosyal medya dolandırıcılığı: 3,5 milyon liralık vurgun

Antalya, Diyarbakır ve Kayseri'de yeni mahkemeler kuruldu

Kuvvetli rüzgâr ve yağış nedeniyle BUDO'nun 8 seferi iptal edildi

Marmara ve Batı Karadeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor

7 Avrupa ülkesinden ortak açıklama: Gazze'deki insanlık dramı karşısında sessiz kalmayacağız

UNICEF: israil Gazze’de 2 günde 45 çocuğu öldürdü

Şiddetli bombardıman altındaki Gazze'nin kuzeyinde sistematik yıkım başladı

Trump'tan yeni sürgün planı: 1 milyon Gazzeli Libya'ya gönderilecek

Siyonist rejim Gazze'nin tamamını işgal için harekete geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla 7 üniversiteye yeni rektör atandı

Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile Ağrı'da program gerçekleştirildi

Rusya: Donetsk'te 6 yerleşim birimini ele geçirdik

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ