-
BIST 100
17375,05%2,41
-
DOLAR
44,60% 0,11
-
EURO
52,35% 0,46
-
GRAM ALTIN
6811,84% -0,26
-
Ç. ALTIN
10994,46% 0,29
Pezeşkiyan: siyonistler hata yaparsa daha ezici bir tepkiyle karşılaşırlar
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, siyonist rejimin hata yapması halinde çok daha yıkıcı bir karşılık alacağını belirtti.
Pezeşkiyan, Bakanlar Kurulu toplantısında konuştu. Konuşmasında Pezeşkiyan, dün siyonist işgal rejimine yönelik gerçekleştirdikleri saldırıya değindi.
Pezeşkiyan, İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetlerinin dün gece siyonist rejimin askeri ve güvenlik merkezlerini hedef alan gururlu operasyonunu överken, "İranlıların milli gururunu bir kez daha dünyaya gösteren bu onurlu operasyon, uluslararası standartlara uygun olarak, İsrail rejiminin ülkemizde Şehit Haniye'ye suikast düzenlemesinin yanı sıra Seyid Hasan Nasrallah'ın ve bir dizi direniş komutanın şehadetiyle işlediği suça yanıt olarak gerçekleşti." vurgusunda bulundu.
Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İran'ın egemenlik ve ulusal güvenliğinin açık bir ihlali olarak Tahran'da Şehid İsmail Heniyye'ye gerçekleşen suikastının ardından Batılı ülkelerin kendilerini itidalli olmaya çağırmaya ve Gazze'de derhal ateşkes sözü vermeye devam ettiklerine işaretle "Halkın bu cinayete yanıt verme hakkına bekleyiş gösterdiğimize rağmen, mazlum ve masum Gazze halkına yönelik soykırıma son verilmesi umuduyla bu suça karşılık herhangi bir girişimde bulunmadık ancak bu cani ve kana susamış rejim, kadınları ve çocukları öldürmeye devam ettiği gibi suçlarının kapsamını Lübnan'a kadar genişletti ve sıradan insanların elindeki çağrı cihazlarını patlatarak yeni bir felakete imza attı ve düşünülmesi gereken nokta bizi itidallı davranmaya çağıran, insan hakları iddiasında bulunan aynı ülkeler, bu rejimin eylemleri karşısında sessiz kalmalarıdır." ifadesine dikkat çekti. (İLKHA)
netanyahudan savaş mesajı
At eti skandalındaki firma yolsuzluk soruşturmasında
Malatya'da bıçaklı kavga: 2 yaralı
Türkiye’nin enerji açmazına çözüm
Malatya'da açılacak olan Burger Kıng protesto edildi
SPK açığa satış yasağını uzattı
İran ve ABD müzakeresinde masada neler var?
Hayvan otlatırken kalp krizi geçiren çoban hayatını kaybetti
Yargıda hız ve etkinlik vurgusu
İran’dan ABD müttefiki Arap ülkelerine binlerce saldırı
Siirt’te su arızası kısmen giderildi: İki mahallede su kesintisi sürüyor
Iğdır'da silahlı kavga: 2 ölü, 6 yaralı
Çocuklar için güvenli dijital ortam
CENTCOM, “İki ABD savaş gemisi Hürmüz’de mayın temizleme görevinde” iddiasında bulundu
Tavuk etleri piyasaya sürülmeden yakalandı
Bursa’da Filistin için kitlesel yürüyüş: Dünya siyonizmden kurtulacak
Siirt’te mesleki eğitim: Öğrenciler mezun olmadan iş sahibi oluyor
Libya jet kazasında sabotaj bulgusu yok
Güney Kore liderinin paylaşımı işgal rejiminde krize neden oldu
Adana'dan işgal rejimine tepki: Filistinli esirlere yönelik idam kararı gayrimeşru bir karar
Balıkesir'de 3.6 büyüklüğünde deprem
İslamabad'da üçlü görüşmeler sona erdi
Lübnan Başbakanı Selam, BM ve ABD ziyaretlerini erteledi
İşgal ordusu son 24 saatte Lübnan'ın güneyine 200'den fazla hava saldırısı düzenledi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İran çıkarlarını koruyarak cesurca müzakere edecek
Lufthansa grevi ulaşımı felç etti: 580 uçuş iptal edildi, 72 bin yolcu etkilendi
Şengen'de yeni dönem: Pasaport damgası tarihe karıştı
Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı Nizar Amedi oldu
Kütahya'da 4,8 büyüklüğünde deprem
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Merkez kütüphane 7/24 açık olacak
Yükleniyor







