• BIST 100

    15768,76%-0,66
  • DOLAR

    44,45% 0,28
  • EURO

    51,28% 0,05
  • GRAM ALTIN

    6338,92% 1,49
  • Ç. ALTIN

    10542,63% -0,68

Polateli OSB’nin alt yapısı için imzalar atıldı

23 Ocak 2023, Pazartesi 17:05
23 Ocak 2023, Pazartesi 17:05
Polateli OSB’nin alt yapısı için imzalar atıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Polateli OSB’nin alt yapısı için imzalar atıldı

KİLİS Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi 1. Etap Altyapı Yapım İşi sözleşmesi Kilis Valisi recep Soytürk ve yüklenici firma arasında imzalandı.
Kilis Valiliği toplantı salonunda yapılan imza törenine Kilis Valisi Recep Soytürk, Polateli Kaymakamı Semih Doğanoğlu, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, Demyol İnşaat A.Ş yöneticisi ile ilgililer katıldı. İmza töreninde konuşan Kilis Valisi Recep Soytürk, 'Polateli OSB için bugün başka bir safhaya gelmiş bulunmaktayız. Alt yapı ihalemizin sözleşmesini imzalayacağız. Biliyorsunuz 4 yıl önce göreve başladığımda Polateli OSB’nin tapusunu almıştık. Daha sonra ki yaptığımız çalışmalarda İmar planını yaptık bakanlıktan onayını çıkardık, ilana çıktık ve şu an itibariyle yaklaşık 6 milyon 500 bin metrekare olan buranın yarısı tahsisli durumda yaptık diğer yarısı da duruyor. Bu süre içerisinde Özel idare olarak biz Polateli Şahinbey’in anayolunu açalım istedik ve oraya araçlarımız koyduk ve kışın orada çalıştık. İkinci bir iş yaptık oraya tabelalar koyduk hem Gaziantep bölgesinden hem Kilis bölgesinden bölgeye gidenler Polateli OSB neresi görmeleri açısından. Yine Hizmet binamızın ihalesini yaptık 3 ay içerisinde orada inşallah hizmet binamız bitmiş olacak. Bunun dışında tahsisi alan yatırımcılar için elektriği getirdik. Şu an orada yatırım yapmak isteyen daha doğrusu inşaata başlamak isteyenler için elektriği hazır hale getirmiş olduk. Bir firmamız oldukça hızlı projelerini hazırladı yakın bir tarihte de inşaatı başlayacak' dedi.
Çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak
Vali Soytürk, alt yapı çalışmalarının ise telefon, elektrik, yol gibi işleri kapsadığını hatırlatarak, 'Bugünde alt yapısının en önemli kısmı BAG sistemi içerisinde, hem telefon hem elektriği kapsıyor. Ayrıca yollarının açılmasıyla ilgili önemli bir ihale yaptık. Katılım oldukça yüksekti, iyi de bir kırım ile bu ihaleyi yapmış olduk. Firmamız inşallah en kısa zamanda orayı bitirecektir' şeklinde konuştu.
Doğal gaz projesi hazırlanacak
Soytürk, Polateli Organize Sanayi Bölgesine Doğalgaz getirmek için bir çalışmanın da bulunduğunu belirterek, 'Projelendiriyoruz. Diğer taraftan su ile ilgili olarak DSİ ile görüşüyoruz. Allah’ın izni ile Polateli OSB’nin suyunu projelendirip getirmiş olacağız. Polateli OSB olarak bu aşamaya geldiğimizden dolayı memnuniyetimi dile getirmek isterim. Kilis için Gaziantep için çok önemli bir projedir. Yaklaşık 75 bin kişinin çalışacağını tahmin ediyoruz. Bir taraftan da genişleme çalışmaları ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Özel idarenin bölgede ki yeri ile ilgili bir çalışmamız var. Satın alma yöntemi ile Polateli OSB’de 880 bin metre kare genişletme alanı da çalışmalarımızda devam ettiriyoruz. Burada Ticaret Odası Başkanımız tüm heyecanı ile çalışmalara iştirak ediyor. Polateli Meclis üyelerimiz ve Meclis Başkanımız ile çalışmaları beraber takip ettiğimizi belirtmek istiyorum. Yine bu proje Sayın vekillerimizin, il başkanlarımızın takip ettiği bir proje önemli bir aşamaya gelmiş durumda. En kısa zamanda orda fabrikalarımızın olmasından insanlarımızın çalışmasından ve evlerine ekmek götürmesini diliyoruz. Kilis’imize hayırlı ve uğurlu olsun' diye konuştu.
[gallery ids=',81400,81401,81402']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: Ruhsatsız silah ve uyuşturucu ele geçirildi

İzmir’de dolmuşta doğan bebek devlet gözetimine alındı

Motorine 6,23 liralık zam bekleniyor

Adalet Bakanı akın Gürlek KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ile bir araya geldi

Karlıova’da 229 deprem konutları için kuralar çekiliyor

Konya’da yatırımlar masaya yatırıldı

BM Güvenlik Konseyi İran gündemiyle toplanıyor

Şanlıurfa'da kaçak keklik avlayan 3 şüpheli yakalandı

Güney Kore'de enerji alarmı

Gaziantep aday öğretmenleri ağırlıyor

SYDV’den ebeveynlerinden yoksun çocuklara giyim desteği kartı

Şırnak il Milli Eğitim müdürlüğüne Hakan Cirit getirildi

Trabzon Limanı’nda yaban hayatı kaçakçılığına operasyon

Tarım Müdürlüğü'nden uyarı: Yağışlar hastalık riskini artırıyor

siyonist rejimin  Pakistan’ın diplomatlarına suikast iddiasına uyarı çek sert oldu: “Biz Katar Değiliz”

Şanlıurfa’da yağış rekoru: 3 ayda yıllık ortalama aşıldı

Hürmüz Boğazı’ndan son 48 saatte 7 gemi geçti

İstanbul ve üç ilde bahis operasyonu: 30 şüpheli yakalandı

Çin'in en büyük çip üreticisi İran ordusuna ekipman tedarik etti

Tekne hırsızlığına karşı yapay zekâ destekli güvenlik sistemi uygulaması geliştirildi

İletişim Başkanı Duran: israilin soykırımları karşısında küresel sistem suskun kalmıştır

APP plaka değişimi yoğunluğu sürüyor

Türkiye, Mısır ve Pakistan'dan "ateşkes diplomasisi"

Yaşlılara Saygı Haftası’nda anlamlı etkinlik

Teknolojik bağımlılığa karşı insan merkezli çözümler

İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

İşgalcilerin Batı Şeria'da saldırıları sürüyor: Kudüs'te bir şehit

Brent petrol 101,62 dolardan işlem görüyor

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

Gaziantep’te hızlı müdahale felci önledi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: Ruhsatsız silah ve uyuşturucu ele geçirildi

İzmir’de dolmuşta doğan bebek devlet gözetimine alındı

Motorine 6,23 liralık zam bekleniyor

Adalet Bakanı akın Gürlek KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ile bir araya geldi

Karlıova’da 229 deprem konutları için kuralar çekiliyor

Konya’da yatırımlar masaya yatırıldı

BM Güvenlik Konseyi İran gündemiyle toplanıyor