9350,01%0,41
39,35% 0,00
45,61% 0,20
4288,99% 0,11
6934,05% 0,00
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, X hesabından yaptığı açıklamada, Polonya Cumhuriyeti Başbakanı Donald Tusk'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle 12 Mart Çarşamba günü Türkiye'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştireceğini söyledi.
Altun, şunları kaydetti:
"Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak görüşmelerde, ikili münasebetlerin geliştirilmesine yönelik adımlar ele alınacaktır.
Görüşmelerde Polonya’nın Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanlığı kapsamında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri değerlendirilecek, ayrıca Ukrayna ve Transatlantik ilişkiler dahil olmak üzere güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacaktır.
Geçtiğimiz yıllarda 600’üncü yılını geride bıraktığımız Türkiye-Polonya ilişkilerinin Sayın Tusk’ın ziyareti vesilesiyle daha da güçlenerek gelişeceğine inanıyoruz." (İLKHA)