• BIST 100

    14065,98%0,27
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,56% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5978,39% -0,24
  • Ç. ALTIN

    9921,23% -0,31

Prof. Dr. Dursun: Boykot sürekli ve hayatın bir parçası haline gelmeli

02 Eylül 2024, Pazartesi 10:54
02 Eylül 2024, Pazartesi 10:54
Prof. Dr. Dursun: Boykot sürekli ve hayatın bir parçası haline gelmeli
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye'de israili destekleyen firmaların ürünlerinin boykot edilmesine yönelik ciddi bir bilincin oluştuğunu belirten Profesör Doktor Şemsettin Dursun, boykotun hayatın bir parçası haline gelmesi gerektiğini ifade ederek önemli çağrıda bulundu.

Türkiye Yazarlar Birliği Batman İl Temsilcisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, siyonist işgal rejimine desteğini açıklayan firmaların ürünlerine yönelik yapılan boykotun hayatın her alanında yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Boykotun adeta bir hayat tarzına dönüşmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Şemsettin Dursun, boykotun siyonistlere büyük bir darbe vurduğunu, bu nedenle asla küçümsenmemesi gerektiğini kaydetti.

"Duyarlı olmalıyız"

İşgal rejiminin her gün onlarca Filistinli Müslümanı katlettiğine dikkat çeken Dursun, "Şu an Gazze'de bir dram var ve kardeşlerimiz orada katlediliyorlar. Orada bulunan Selahaddin'i Eyyubi'nin ve İmam Şafii'nin torunları destan yazmaya devam ediyorlar. Bütün dünyanın gözü önünde bütün emperyalist güçler israili açıktan destekliyorlar. Bizim de arzumuz o mücahitlerle aynı safta olmak istemek ama bunu yapamıyoruz. Hiç olmazsa bugün elimizde olan bir boykot silahı var. Bizlerin de israile destek olan firmalara ve kuruluşlara karşı duyarlı olmak durumundayız." dedi.

"Aldığımız ürünün boykot ürünü olup olmadığını sormamız bile tebliğdir"

Türkiye'de boykot ürünlerine karşı bilincin gün be gün arttığını ifade eden Dursun, "Dolayısıyla bizim bu boykota bir fiil katılmamız gerekmektedir. Bir ürün alırken o ürünün gerçekten onlara ait olup olmadığını bakmak durumundayız. Hatta aldığımız ürünün boykot ürünü olup olmadığını sormamız bile bir tebliğdir. Bu da kamuoyunun duyarlı olduğunu ortaya koyar. Günümüz dünyasında bazı kurumlar İslami değerleri hiçe sayarak alkol satmaktadırlar. Bu konuda da Müslümanların duyarlı ve bilinçli olması gerekmektedir." diye konuştu.

"Katliamlara karşı duruşumuzu göstermeliyiz"

Ailelerin boykotu çocuklarına da aşılaması gerektiğini vurgulayan Dursun, şöyle devam etti:

"Boykot noktasında insanlarımızı ve çocuklarımızı uyarmakla da bir tebliğ yapmış oluyoruz. Bize 'niye boykot dediklerinde' onlara israil faşizminin yaptığı katliamlara karşı bir duruşumuzun olduğunu gösterme anlamına geldiğini söylememiz lazım. Bu hassasiyetimiz olması lazım ki mahşer günü Allah'ın huzurunda 'ben orya gidemedim ama en azından zalimlere destek veren firmaların ürünlerini almadım' diye bilelim. Bu da bize bilinç sağlar."

"Boykot hayat tarzımız olmalı"

Siyonist işgal rejiminin en can alıcı noktasının ekonomi olduğuna işaret eden Dursun, "Biz de ekonomilerine katkı sunan ürünleri boykot edip alanı genişletirsek, ümit ediyorum ki siyonistlere büyük bir darbe vurmuş oluruz. Bu da oradaki kardeşlerimizle aynı safta olduğumuzun bir göstergesi olur. Boykotu hayatımızın her alanında uygulamamız gerekmektedir ve boykot hayat tarzımız olmalıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Türkiye, Çin vatandaşlarına vize muafiyeti getirdi

2025'te 128 gazeteci öldürüldü: Gazze en kanlı yer oldu

Çamlıyayla'da yoğun kar yağışı etkili oldu

Kocaali'de Hazreti İsa ve Hazreti Meryem'i Anma programı

Hint Okyanusu'nda 6 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de yeni yıla Filistin için dualarla girildi

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli kar, fırtına ve çığ tehlikesi

İstanbul'da "Sinmiyoruz, susmuyoruz Filistin'i unutmuyoruz" yürüyüşü

2025'te Kudüs: Rakamlarla derinleşen işgal, sıradanlaşan ihlaller

HAMAS: Direnişin silahının tartışılması boş bir çıkış

Bazı ilçelerde afet ve acil durum yönetim merkezi kurulacak

Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği Resmî Gazete'de

İstanbul Gazze için ayakta: Büyük yürüyüş Galata Köprüsü'nde

Hamburg'da Mekke Fethi programı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti

Bursa’da Hazreti İsa ve Hazreti Meryem konulu program düzenlendi

Batman'da kar trafiği felç etti: Ara sokaklar ulaşıma kapandı

Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı

ABD, İran-Venezuela arasında iddia edilen silah ticareti nedeniyle yaptırımlar uygulayacağını duyurdu

Malatya'da kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

Belediye Başkanı Geçit, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

Tayland, gözaltına aldığı 18 Kamboçyalı askeri ülkelerine iade etti

Diyarbakır’da 4 kurt yerleşim alanında görüldü

Lukaşenko ve Putin, başkanlık konutuna İHA saldırısını görüştü

Malatya'da yoğun kar yağışı altında Gazze için "Eğlence değil, vicdan zamanı" yürüyüşü

İran'da eski bakan Merkez Bsı başkanı oldu

Finlandiya, denizaltı kablosuna zarar verdiği şüphesiyle bir gemiyi alıkoydu

Mardin’de ağır tonajlı araçlara kar engeli

HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Şani’den Mekke’nin Fethi mesajı

İran Dışişleri Bakanı, ABD ile "gerçek ve ciddi" görüşmelere açık olduğunu belirtti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye, Çin vatandaşlarına vize muafiyeti getirdi

2025'te 128 gazeteci öldürüldü: Gazze en kanlı yer oldu

Çamlıyayla'da yoğun kar yağışı etkili oldu

Kocaali'de Hazreti İsa ve Hazreti Meryem'i Anma programı

Hint Okyanusu'nda 6 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de yeni yıla Filistin için dualarla girildi

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli kar, fırtına ve çığ tehlikesi