• BIST 100

    10960,21%0,05
  • DOLAR

    40,75% 0,06
  • EURO

    47,74% 0,34
  • GRAM ALTIN

    4408,59% 0,56
  • Ç. ALTIN

    7076,76% 0,68

Prof. Dr. Ahmet Tekin: israil terör rejimiyle savaşmak farzdır

20 Mart 2025, Perşembe 06:02
20 Mart 2025, Perşembe 06:02
Prof. Dr. Ahmet Tekin: israil terör rejimiyle savaşmak farzdır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Tekin, işgalci rejimin ancak güçle durdurulabileceğini vurgulayarak, Müslümanların mevcut tepkilerinin yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Tekin, işgal rejimin 18 Mart’ta Gazze’ye başlattığı yeni saldırılar sonrası bir değerlendirmede bulundu.

Siyonist işgalci rejimin tek taraflı olarak ateşkesi bozduğunu belirten Tekin, Müslümanların bu saldırılara verdiği tepkinin yetersiz olduğunu ve siyonizme karşı daha etkili mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin işgal rejimi ile tüm ilişkilerini kesmesi gerektiğini ifade eden Tekin, “Eğer Gazze’nin yanında durmazsak, bizi Allah’ın gazabından hiçbir şey kurtaramaz.” dedi.

Tekin, “Nüfusu iki milyarı aşan Müslümanlar olarak yine meydanlara çıkıp israili telin ettik, onlara beddualar ettik. Yaklaşık 8 milyonluk bir nüfusa sahip olan israili beddua ve telinlerle ortadan kaldırmak mümkün olsaydı, herhalde bugüne kadar ortadan kalkardı. Aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek akıllıca bir iş değildir. israilin anladığı dil bu değildir. Onların anladıkları dil savaştır. Kur’ân-ı Kerîm’de Müslümanlara karşı savaşanlarla mutlaka savaşılması gerektiği (Bakara 2/190), onlarla mücadele edilmesi için günümüz şartlarına göre hazırlık yapılması gerektiği belirtilmektedir (Enfâl, 8/60). Müslümanların siyonizmle mücadelesi yanlış ve yetersizdir.” ifadelerini kullandı.

İşgalci rejimin bölgedeki savaş stratejisine değinerek, siyonistlerin üçüncü dünya savaşını başlatmayı hedeflediğini belirten Tekin, “Siyonistler, Birinci Dünya Savaşından sonra bölgeye yerleştiler, İkinci Dünya Savaşından sonra gayrimeşru terör devletlerini kurdular. Şimdi ise üçüncü dünya savaşını çıkarıp vadedilmiş topraklar hayalini gerçekleştirmek için Türkiye de dâhil olmak üzere bölge ülkelerinden toprak koparmanın peşindeler.” şeklinde aktardı.

Müslümanların parçalanmışlığının siyonizmin en büyük silahı olduğunu belirten Tekin, “Şu an yeryüzünde sadece iki mezhep vardır: Siyonizm ve anti-siyonizm. Bunun dışında İslam âlemindeki bütün ayrılıklar siyonizme hizmet etmektedir. Kim ırkçılık yaparsa, kim mezhepçilik yaparsa, o siyonizmin kölesidir. israil terör rejimiyle savaşmak bugün bütün ümmet için farzdır. Türkiye vatandaşı olup Gazze savaşına katılan Siyonistlerin mal varlıklarına el konulmalı ve hapse atılmalılar. Bunu yapamıyorsak en azından vatandaşlıktan atılıp sınır dışı edilmeliler. İncirlik hava üssü ve Kürecik kapatılmalı, israil ile ticaret kesilmeli ve Türkiye’den israile hiçbir ürün gönderilmemelidir.” ifadelerini kaydetti.

Müslümanların Gazze için maddi destek sağlaması ve boykotun devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, “Bugün Gazze, yarın Lübnan, Suriye, Irak, İran ve Türkiye. İsrail şu an bizimle savaşmıyorsa sıramız gelmediği içindir. Eğer ki biz Gazze’nin yanında ve israilin karşısında durmazsak, bizi Allah’ın gazabından hiçbir şey kurtaramaz.” dedi. (İLKHA)

Trump'tan Rusya'ya "Ukrayna" tehdidi

HAMAS'tan Netanyahu’nun “büyük israil” sözlerine karşı İslam ülkelerine çağrı

Konya'da işçi servisinin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Memur-Sen Şırnak: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz

İşgal yetkilileri, ülkelerin "iki devletli çözüm" çağrılarına meydan okuyor: "Güvenlik" baskısı şart!

Arap Dünyasından Netanyahu’nun “büyük israil” açıklamalarına tepki

Malatya'da otomobil ile pat pat çarpıştı: 3 yaralı

Macaristan ülke çapında en üst düzey sıcaklık uyarısını yayınladı

HMGS ile İYÖS başvuruları başladı

Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretlerine tepki

HÜDA PAR Tarsus heyeti, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü ziyaret etti

Bitlis’te dereye giren genç boğularak hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Terörsüz Türkiye" mesajı: 'Başaramazsınız' diyenlere kulak asmayacağız

Diyarbakır'da sulama kanalında kaybolan çocuk ölü bulundu

Bakan Tunç: Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Söylemez: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz

Malatya'daki Kaptaj kaynağında su oranı yüzde 20 azaldı

Şanlıurfa’da sulama kanalında iki gün içinde iki ceset bulundu

Memur-Sen Mardin Temsilciliği: Kamu işvereninin sunduğu teklif, kamu görevlilerinde hayal kırıklığı oluşturmuştur

Memur-Sen’den Siirt'te protesto: “Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz”

Uzmanından uyarı: Güvensiz “Beyazlatıcı” kremler vücutta ciddi hasar oluşturabilir

Şanlıurfa’da elektrik direğinde akıma kapılan kişi ağır yaralandı.

Konya Umut Kervan'ından muhtaç ailelere yardım

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan "alt komisyon" önerisi

Netanyahu, "büyük israil" projesinin izinde!

Memur-Sen Bitlis Temsilciliği'nden basın açıklaması

Çocuklarda demir eksikliğine karşı etkili önlemler!

AK Parti Batman Merkez İlçe Başkanı Doğu’dan Gazetemize Ziyaret

Kuveyt: “israil” hariç hiçbir ülke vatandaşına giriş kısıtlaması yok

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde hayvanlarla rehabilitasyon başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump'tan Rusya'ya "Ukrayna" tehdidi

HAMAS'tan Netanyahu’nun “büyük israil” sözlerine karşı İslam ülkelerine çağrı

Konya'da işçi servisinin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Memur-Sen Şırnak: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz

İşgal yetkilileri, ülkelerin "iki devletli çözüm" çağrılarına meydan okuyor: "Güvenlik" baskısı şart!

Arap Dünyasından Netanyahu’nun “büyük israil” açıklamalarına tepki

Malatya'da otomobil ile pat pat çarpıştı: 3 yaralı