• BIST 100

    11220,75%1,94
  • DOLAR

    42,57% 0,09
  • EURO

    49,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5764,70% 0,33
  • Ç. ALTIN

    9308,83% 0,32

Prof. Dr. Aşur: Ümmetin her bireyi direnişe destek vermelidir

27 Ocak 2025, Pazartesi 14:13
27 Ocak 2025, Pazartesi 14:13
Prof. Dr. Aşur: Ümmetin her bireyi direnişe destek vermelidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd, “Aksa Tufanı, ümmetin imani, siyasi ve insani bir yükselişidir. Bu süreçte Filistin yalnız değildir; ümmetin her bireyi, direnişe maddi ve manevi destek vermelidir." dedi.

Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd, Aksa Tufanı’nı ümmetin imanı, direnişi ve dayanışması açısından büyük bir yükseliş dönemi olarak değerlendirerek, bu mücadeleyi, “ümmetin çağdaş miracı” olarak nitelendirdi.

Aksa Tufanı’nın Filistin davasında sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda ümmetin iman, irade ve siyaset sahasında bir miracı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd, bu direnişin tarihsel, dini ve insani boyutlarına dikkat çekti.

“Direnişin yön değiştirmesi: Zilletten izzete”

Prof. Dr. Ebu Zeyd, “Aksa Tufanı, ümmetin yıllardır sürüklendiği zillet ve teslimiyet yolundan izzet ve direniş yoluna dönüşüdür. Bu, ümmetin Kur’an’daki haniflik kavramını yeniden hatırlaması gibidir. Direniş, adeta ‘Ben yüzümü gökleri ve yeri yoktan var eden Allah’a çevirdim’ ayetini (En’am 79) hayata geçirmiştir. Bu eğilme, bizi Allah’ın izniyle zaferle buluşturdu. Direnişin bin 400 mücahidi, işgal ordusunun karşısına çıkarken her biri özgür iradesiyle bu kararı verdi. Kendilerine ‘İsteyen kalabilir, isteyen ilerlesin’ denildiğinde hiçbirinin geri çekilmemesi, ümmetin imanının ve direniş azminin bir göstergesidir. Bu kararlılık, Kur’an’daki ‘Gücünüz yettiğince hazırlık yapın’ (Enfal-60) emrine uygun bir direniştir. Biz maddi imkânlarımızla sınırlıydık ama Allah’ın yardımı, bu sınırları aştı. Bu mücadele, ümmetin imanını ve kavramlarını yeniden inşa etti. Modern dünyanın materyalist hesapları, direnişi küçümsemeye çalıştı. Ancak direniş, İslam’ın hazırlık ve tevekkül kavramlarını, yani ‘Elinizden geleni yapın, sonrası Allah’a kalmıştır’ anlayışını en güçlü şekilde ortaya koydu. Küçük bir topluluğun işgal ordusunu alt etmesi, Allah’ın vaadinin hâlâ geçerli olduğunun bir kanıtıdır.” dedi.

"Düşman halkı, gerçekleri kendi liderlerinden değil, bizden öğrendi"

Kazanılan zaferin medyatik ve siyasi başarı boyutuna da değinen Aşur, “Aksa Tufanı sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda siyasi ve medyatik bir derstir. Hamas’ın diplomatik başarısı, direnişin sabitelerine bağlı kalarak esir takası gibi süreçlerde ne kadar dengeli ve etkili bir yaklaşım sergilediğini gösterdi. Medya ise düşmanın psikolojisini altüst etti. Ebu Ubeyde’nin açıklamaları sadece bizim değil, düşmanın da gündemini belirledi. Düşman halkı, gerçekleri kendi liderlerinden değil, bizden öğrendi. Tarihe baktığımızda, hiçbir direnişin yükseldikten sonra geri çekilmediğini görüyoruz. İşgalciler, daima daha da zayıflar ve sonunda topraklarını terk etmek zorunda kalırlar. Bugün direnişin kazandığı ivme, bu sürecin hızlandığını gösteriyor. Biz, Allah’ın izniyle, Filistin’in ve Kudüs’ün özgürlüğüne çok yakınız.” şeklinde aktardı.

İslam ümmetinin direnişe verdiği desteğin önemine dikkat çeken Aşur, “Aksa Tufanı, ümmetin imani, siyasi ve insani bir yükselişidir. Bu süreçte Filistin yalnız değildir; ümmetin her bireyi, direnişe maddi ve manevi destek vermelidir. Çünkü Kudüs’ün özgürlüğü, ümmetin özgürlüğüdür. Allah’ın yardımıyla bu mücadele zaferle sonuçlanacak.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Her gün en az 20 dakika kendinize sessiz bir zaman ayırın

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Dışişleri Bakanlığından Suriye'nin Hürriyet Günü'nün birinci yıl dönümüne kutlama mesajı

Gazze'de ateşkese rağmen katliam sürüyor: STK'dan "sessiz kalmayın" çağrısı

Telefondan uzak kalma korkusu psikolojiyi bozuyor!

Antalya'da 4,9 büyüklüğünde deprem

Evlilik, insanı haramlardan koruyan önemli bir kaledir

Gazze'den 32 tutsak cezaları bitmesine rağmen esir tutuluyor

Hastaya giderken çamura saplanan ambulans zamanında kurtarıldı

Mersin'den Sudan'a 30 bin çadır gönderiliyor

Batman'da velilere "teknoloji bağımlılığı" eğitimi verildi

Bingöl Karlıova’da kar yağışı

ERA4Health’ten obezitenin önlenmesi için yeni araştırma çağrısı: TÜBİTAK başvuruları destekleyecek

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan işitme engellilere destek mesajı

Kalkilya'nın doğusunda işgalci ateşiyle yaralanan genç şehit oldu

Depremzede sanayi esnafından tepki: 30 metrekare dükkânla mesleğimizi nasıl yapacağız?

Tayland, ölümlere neden olan çatışmaların ardından Kamboçya sınırına hava saldırıları düzenledi

Rus saldırılarında 8 Ukraynalı öldü: Moskova çeşitli cephelerde ilerleme iddiasında

Siirt’te zabıta 270 iş yerini denetledi: 150’si uyarıldı

Konya’da bir katip, zimmetine 6,5 milyon TL geçirdiği iddiasıyla tutuklandı

Siirt'te 5 kişi karbonmonoksit gazından etkilendi

Yoğun yağış Adana'da hayatı olumsuz etkiledi

Konya’da Marangozlar Köprüsü’nün üst kısmındaki 2 şerit trafiğe açıldı

8 Aralık... Karanlık bir çağın ardından yeni bir Suriye'nin doğuşu

Şanlıurfa’da “Sabah Namazı ile Diriliş Buluşmaları” tarihi camide devam ediyor

Konya’da Şeb-i Arûs dönemi başladı

Gazze'de "sarı hat": Evlerine dönmek isteyen Filistinliler için ölüm sınırı

Selçuk Üniversitesi personel alımı başvuruları başladı

İşgalciler Kudüs'teki UNRWA merkezini bastı: Bölge tamamen kuşatıldı

Adana’da Hz. Bilal Habeşi Camii dualarla açıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Her gün en az 20 dakika kendinize sessiz bir zaman ayırın

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Dışişleri Bakanlığından Suriye'nin Hürriyet Günü'nün birinci yıl dönümüne kutlama mesajı

Gazze'de ateşkese rağmen katliam sürüyor: STK'dan "sessiz kalmayın" çağrısı

Telefondan uzak kalma korkusu psikolojiyi bozuyor!

Antalya'da 4,9 büyüklüğünde deprem

Evlilik, insanı haramlardan koruyan önemli bir kaledir