-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Prof. Dr. Kavlak: Çocukların ve gençlerin İslam’ı yaşayarak öğrenmeleri kalıcı bir etki oluşturur
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mantık Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kavlak, gençlerin iman bilincinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, gençler üzerinde en etkili unsurun sözden çok yaşantı olduğunu vurguladı.
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mantık Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kavlak, gençlerin iman bilincini güçlendirmeye yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Dinî eğitimin yalnızca teorik bilgilerle sınırlı kalmaması gerektiğini ifade eden Kavlak, özellikle çocukların ve gençlerin, İslam’ı yaşayarak öğrenmesinin kalıcı bir etki oluşturduğunu söyledi.
Gençlerde iman şuurunun kuvvetlenmesi için Risale-i Nur’un okunmasının etkili bir yöntem olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kavlak, bu konuda yaşantının belirleyici rolüne dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Gençlerde iman bilincini güçlendirmek için en etkili yaklaşımlardan biri, Risale-i Nur okumalarıdır. Öncelikle çocukların yanında insanın yaşantısının tesiri, bilginin tesirinden daha fazladır. O yüzden çocukların yanında İslam’ı yaşayın.” İfadelerini kullandı.
İslam’ın temel ibadetlerinin çocukların yanında ciddiyetle yaşanması gerektiğini vurgulayan Kavlak, namaz ve oruç gibi şeaire taalluk eden hususların aile içinde görünür olmasının önemine işaret etti.
Aile büyüklerinin bu süreçteki rolüne de değinen Kavlak, dede ve ninenin çocuklarla daha fazla vakit geçirmesinin, dinî eğitimin doğal bir parçası olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Kavlak, çocukların dindar kimselerle tanıştırılmasının ve bu kişilere duyulan muhabbetin çocuklar tarafından görülmesinin, iman eğitiminin temel unsurlarından biri olduğunu ifade ederek, “Çocuk, dini senden muhabbet ortamında öğrenmek zorunda,” dedi.

Modern yaşamın aile yapısı üzerindeki etkilerine de dikkat çeken Kavlak, özellikle kadınların yoğun modern hayat şartları içinde aileden uzaklaşmasının, hem ahiret bilinci hem de aile düzeni açısından risk taşıdığını söyledi.
Bu riskin asgariye indirilmesi gerektiğini vurgulayan Kavlak, günümüzde yaygın olan terbiye anlayışlarının aile merkezli bir bakışla yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Mevcut terbiye metotlarının kadını aileden koparmaya yönelik bir çizgiye kaydığını belirten Prof. Dr. Ahmet Kavlak, “Aklı başında olan kadınlara ve ablalara tavsiyemiz, bu konuda İslamiyet’in kurallarını esas alarak yaşamayı tercih etmeleridir. Aksi hâlde bugün bakmaya kıyamadıkları evlatlarının yarın ne olacağını bilemeyebilirler,” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Kavlak, değerlendirmelerinde ailede yaşanan dinî hayatın, kuşaklar arası ilişkinin ve örnekliğin, çocukların iman ve ahlak eğitiminde vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu ifade etti. (İLKHA)
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Malatya'da "Bölgemizde işgalci israil ve ABD askerlerini İstemiyoruz" yürüyüşü
İran’dan ABD’ye uyarı: "Abraham Lincoln" menzile girerse füzelerle karşılık verilecek
Çin'de yüksek katlı binada yangın: 3 ölü, 23 yaralı
İran, Beerşeba kentindeki fabrikayı vurdu: İşgal rejiminde kimyasal sızıntı tehlikesi
İşgal rejimi ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş
Gazze'de sağlık krizi derinleşiyor: Yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle hizmetler durma noktasına geldi
İSKİ Pendik’teki olayla ilgili iddiaları yalanladı
Dışişleri Bakanı Fidan mevkidaşlarıyla bir araya geldi
Ceza infaz kurumlarında manevi rehberlik çalışmalarına destek mesajı
Dünya genelinde gıda israfı artıyor: Üretilen gıdanın üçte biri çöpe gidiyor
BTB Başkanı Matlı: Orta Doğu'daki gelişmeler sadece enerji piyasalarını değil tarım ve gıda zincirinin tamamını etkiliyor
İstanbul’da hava trafiğine yağış engeli
Koşuyolu Hastanesinin satılacağı iddiası yalanlandı
İran Meclis Başkanı Kalibaf: Düşman kara saldırısı planlıyor
Batman'da FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
Ceza infaz kurumlarında hafız sayısı 170’e yükseldi
Ceza infaz kurumlarında 976 diyanet görevlisi görev yapıyor
Elazığ’da trafik denetimlerinde çok sayıda ceza uygulandı
İran, ABD’nin “Uçan radar” casus uçağını imha etti
Avrupa ülkelerinde yaz saati uygulaması başladı
İşgal rejimi Lübnan’a saldırı düzenledi: 9 kişi şehit oldu
Doğal gaz depolarında doluluk yüzde 71’e ulaştı
Diyarbakırlı Sanayici Işık: Alüminyum sektörü Türkiye’de büyük potansiyele sahip
Mardin’de otomobil tarlaya savruldu: Bir ölü, 3 yaralı
Bakan Işıkhan: Bugüne kadar 3,3 milyon Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlendi
Batman'da AVM'de elektrik yangını paniği
TEMA’dan TEMA’lı Olmak Eğitimi
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü
Yükleniyor







