• BIST 100

    16291,85%2,07
  • DOLAR

    43,41% 0,03
  • EURO

    51,98% -0,50
  • GRAM ALTIN

    7345,83% 1,69
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 3,99

Prof. Dr. Teker, kanser tedavisindeki yenilikler hakkında bilgi verdi

09 Temmuz 2024, Salı 15:03
09 Temmuz 2024, Salı 15:03
Prof. Dr. Teker, kanser tedavisindeki yenilikler hakkında bilgi verdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Prof. Dr. Teker, kanser tedavisindeki yenilikler hakkında bilgi verdi

Liv Hospital Gaziantep Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Teker, kanser tedavisindeki yenilikler hakkında bilgi verdi.
Onkolojinin tıp branşları içinde en hızlı gelişen branşlardan biri olduğunun altını çizen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Teker, “Tedavilerde çığır açan gelişmeler yaşanıyor. Kanser tedavisinde birçok yenilik var. Bugün son evrede tanı alıp 1 yılı zor geçer dediğimiz hastalıklarda bu sürenin 4-5 seneye çıktığını görüyoruz” dedi.

“Daha sonra hastalığın evresini belirliyoruz”
Türkiye’de en çok akciğer, meme ve bağırsak kanserlerinin görüldüğünü, teşhisin kan tahlilleri, radyolojik yöntemler ve patolojik incelemelerle koyulduğunu vurgulayan Prof. Dr. Teker, “Bazı insanlarda biyopsi yapılmasının kanserin yayılmasına yol açacağı inanışı var, bu inanış doğru değildir. Uygun yöntemlerle dokudan parça alınması, uygulayacağımız tedaviyi belirlemek için gereklidir. Daha sonra hastalığın evresini belirliyoruz. Biz bu hastalıkları dört evrede ele alıyoruz. Çok erken evre, erken evre, bölgesel ilerleme gösteren evre ve metastatik evre. Hastanın bulunduğu evreye göre tedavi uyguluyoruz. Bütün kanserler için geçerli kural şudur, ne kadar erken teşhis edilirse tedavide o kadar başarılı olunur” ifadelerini kullandı.

“Kanseri artık daha iyi tanıyoruz”
Kanseri artık daha iyi tanıdıklarının altını çizen Prof. Dr. Teker, “Eskiden bu hastalıkla ilgili bilgi düzeyimiz daha azdı. İleri evre kanserde her tümörün farklı yolları kullanarak farklı şekilde gelişim ve yayılma gösterdiğini biliyoruz. Hastalığı tanıdıkça bugün tedavi noktasında başarı oranlarımız çok arttı. Hastanın hangi tedaviye yanıt vereceğini anlamak için bugün moleküler testleri daha çok kullanıyoruz. Çünkü her hasta farklı bir tedavi metoduna karşılık verebiliyor. Bu nedenle biyoteknolojik ilerlemelerle birlikte hedef olabilecek ilacın aranması öneriliyor. Bazen her şeye dirençli gibi görünen bir hastada yaptığımız genomik profilleme sonucunda hiç beklemediğimiz tetikleyici mutasyonlar bulabiliyoruz. Hastanın tedavi programı baştan aşağı değişebiliyor. İşin heyecan verici tarafı da bu. Hastaya yeni bir yol açılmış oluyor’’ ifadelerini kullandı.

“Mücadeleyi bırakmayın, hastalığınızı başkalarıyla kıyaslamayın”
Kanser tanısı olan hastalara da önerilerde bulunan Prof. Dr. Teker, “Kanser artık umarsız bir hastalık değildir. Tedavide çok fazla yenilik var. Dördüncü evre kanserde de elimizde artık daha fazla silah var. İnternetten okuduğunuz veya çevreden duyduğunuz her şeye itibar etmeyin. Bu bilgilerin birçoğu artık güncelliğini yitirdi. Türkiye bugün tıpta çok ileri bir noktaya geldi. Tedavi sonuçlarımız dünya standartlarının üstünde. Mücadeleyi bırakmayan hastaların daha başarılı olduğunu görüyoruz. Lütfen hastalığınızı ve tedavinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Aynı organın alt türüne göre dahi tedaviler değişebilir. ‘Onda hiç yan etki olmadı, bende niye oldu’ diye hekiminize kabahat bulmayın. Her insanın bünyesi farklıdır. Tüm meslektaşlarımız özveriyle sizin iyileşmeniz için çaba gösteriyor. Şehir şehir, hastane hastane gezerek sadece kendinizi yorarsınız. Gaziantep’te de A dan Z’ye tüm standart kanser tedavileri yapılıyor. Bir geminin tek bir kaptanı olması, her zaman için daha iyidir. Sağlıklı ve güçlü kalın” diye konuştu.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Şara ve Putin, Kremlin’de geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi

İran: Diyaloğa da kendimizi savunmaya da hazırız

Bakan Bayraktar Dünya Bsı Türkiye Ülke Direktörü Lopez’i kabul etti

HÜDA PAR’dan yerel medya uyarısı: Destek yok, kanallar kapanıyor

Portekiz'de şiddeti hava şartları can kayıplarına neden oldu

Gaziantep'te Mekansal Erişilebilirlik ve İyi Uygulamalar Eğitimi düzenlendi

Trump, İran'a yönelik tehdidinin dozajını artırıyor

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Milleti sefaletten kurtaramayan ekonomik program başarılı sayılmaz

GSO'dan ihracatçılara SKDM uyarısı

81 ilden gelen genç şef adayları Gaziantep'te buluştu

MAZLUMDER’den Suriye için sağduyu ve müzakere çağrısı

e-YDS başvurularına başlandı

MGK toplandı

Yaşam Hastanesi’nden Gazetemize 11. Yıl Ziyareti

Cevdet Yılmaz: Nüfus politikalarında somut adımlar atıldı

Türkiye-Macaristan 2'nci dönem JETCO toplantısı Budapeşte’de yapıldı

DMM: Gemiler ticari kaygılarla elden çıkarılmadı

Temel ihtiyaç lüks oldu: Su faturalarına tepki büyüyor

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Ankara 'dur-kalk' şehrine dönüştü

Meteorolojiden Bursa için kuvvetli fırtına uyarısı

Konya Selçuklu’da 8 araçlı zincirleme kaza: 2 yaralı

Mersin'de hızlı tren hattında çalışmalar sürüyor

Marmara’nın batısı ve Ege’de kuvvetli yağış uyarısı

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 664 adet captagon ele geçirildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Suiçer: Elazığ’ın yatırım alanı ilan edilmesi önemli bir aşama

Bakan Fidan İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile görüştü

Konya Meram’da yeni aile sağlığı merkezi hizmete girdi

Konya’nın güney ilçeleri için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Bursa Balık Hali'nde su ürünleri denetimi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şara ve Putin, Kremlin’de geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi

İran: Diyaloğa da kendimizi savunmaya da hazırız

Bakan Bayraktar Dünya Bsı Türkiye Ülke Direktörü Lopez’i kabul etti

HÜDA PAR’dan yerel medya uyarısı: Destek yok, kanallar kapanıyor

Portekiz'de şiddeti hava şartları can kayıplarına neden oldu

Gaziantep'te Mekansal Erişilebilirlik ve İyi Uygulamalar Eğitimi düzenlendi

Trump, İran'a yönelik tehdidinin dozajını artırıyor