• BIST 100

    15124,55%0,02
  • DOLAR

    43,18% 0,04
  • EURO

    50,32% 0,05
  • GRAM ALTIN

    6405,99% -0,37
  • Ç. ALTIN

    10352,53% -0,20

Prof. Dr. Teker, kanser tedavisindeki yenilikler hakkında bilgi verdi

09 Temmuz 2024, Salı 15:03
09 Temmuz 2024, Salı 15:03
Prof. Dr. Teker, kanser tedavisindeki yenilikler hakkında bilgi verdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Prof. Dr. Teker, kanser tedavisindeki yenilikler hakkında bilgi verdi

Liv Hospital Gaziantep Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Teker, kanser tedavisindeki yenilikler hakkında bilgi verdi.
Onkolojinin tıp branşları içinde en hızlı gelişen branşlardan biri olduğunun altını çizen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Teker, “Tedavilerde çığır açan gelişmeler yaşanıyor. Kanser tedavisinde birçok yenilik var. Bugün son evrede tanı alıp 1 yılı zor geçer dediğimiz hastalıklarda bu sürenin 4-5 seneye çıktığını görüyoruz” dedi.

“Daha sonra hastalığın evresini belirliyoruz”
Türkiye’de en çok akciğer, meme ve bağırsak kanserlerinin görüldüğünü, teşhisin kan tahlilleri, radyolojik yöntemler ve patolojik incelemelerle koyulduğunu vurgulayan Prof. Dr. Teker, “Bazı insanlarda biyopsi yapılmasının kanserin yayılmasına yol açacağı inanışı var, bu inanış doğru değildir. Uygun yöntemlerle dokudan parça alınması, uygulayacağımız tedaviyi belirlemek için gereklidir. Daha sonra hastalığın evresini belirliyoruz. Biz bu hastalıkları dört evrede ele alıyoruz. Çok erken evre, erken evre, bölgesel ilerleme gösteren evre ve metastatik evre. Hastanın bulunduğu evreye göre tedavi uyguluyoruz. Bütün kanserler için geçerli kural şudur, ne kadar erken teşhis edilirse tedavide o kadar başarılı olunur” ifadelerini kullandı.

“Kanseri artık daha iyi tanıyoruz”
Kanseri artık daha iyi tanıdıklarının altını çizen Prof. Dr. Teker, “Eskiden bu hastalıkla ilgili bilgi düzeyimiz daha azdı. İleri evre kanserde her tümörün farklı yolları kullanarak farklı şekilde gelişim ve yayılma gösterdiğini biliyoruz. Hastalığı tanıdıkça bugün tedavi noktasında başarı oranlarımız çok arttı. Hastanın hangi tedaviye yanıt vereceğini anlamak için bugün moleküler testleri daha çok kullanıyoruz. Çünkü her hasta farklı bir tedavi metoduna karşılık verebiliyor. Bu nedenle biyoteknolojik ilerlemelerle birlikte hedef olabilecek ilacın aranması öneriliyor. Bazen her şeye dirençli gibi görünen bir hastada yaptığımız genomik profilleme sonucunda hiç beklemediğimiz tetikleyici mutasyonlar bulabiliyoruz. Hastanın tedavi programı baştan aşağı değişebiliyor. İşin heyecan verici tarafı da bu. Hastaya yeni bir yol açılmış oluyor’’ ifadelerini kullandı.

“Mücadeleyi bırakmayın, hastalığınızı başkalarıyla kıyaslamayın”
Kanser tanısı olan hastalara da önerilerde bulunan Prof. Dr. Teker, “Kanser artık umarsız bir hastalık değildir. Tedavide çok fazla yenilik var. Dördüncü evre kanserde de elimizde artık daha fazla silah var. İnternetten okuduğunuz veya çevreden duyduğunuz her şeye itibar etmeyin. Bu bilgilerin birçoğu artık güncelliğini yitirdi. Türkiye bugün tıpta çok ileri bir noktaya geldi. Tedavi sonuçlarımız dünya standartlarının üstünde. Mücadeleyi bırakmayan hastaların daha başarılı olduğunu görüyoruz. Lütfen hastalığınızı ve tedavinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Aynı organın alt türüne göre dahi tedaviler değişebilir. ‘Onda hiç yan etki olmadı, bende niye oldu’ diye hekiminize kabahat bulmayın. Her insanın bünyesi farklıdır. Tüm meslektaşlarımız özveriyle sizin iyileşmeniz için çaba gösteriyor. Şehir şehir, hastane hastane gezerek sadece kendinizi yorarsınız. Gaziantep’te de A dan Z’ye tüm standart kanser tedavileri yapılıyor. Bir geminin tek bir kaptanı olması, her zaman için daha iyidir. Sağlıklı ve güçlü kalın” diye konuştu.

Bitlis Memur-Sen’den ücret dengesizliği ve gelir adaletsizliğine tepki

Ocak ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

Yetimler Vakfı Miraç Kandili'nde yetimleri unutmadı

Söylemez: Memuru ezerek enflasyonla mücadele edilemez

Ankara, Suudi Arabistan–Pakistan ittifakına katılmayı değerlendiriyor

Gazze Şeridi Yönetimi Ulusal Komitesi üyeleri kimlerdir?

Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Demir: Ücrette denge, gelirde adalet, işyerinde huzur istiyoruz

MASKİ’den Kuluncak’a 400 milyon Tl’lik Altyapı Yatırımı

Bakan Ersoy çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya geldi

87 yaşındaki hastadan 4,5 kiloluk tümör alındı

Merkez Bsı rezervleri açıklandı

Mardin Memur-Sen’den ücret dengesizliği ve gelir adaletsizliğine karşı basın açıklaması

Memur-Sen’den kamuda ücret reformu çağrısı: Ücrette denge yoksa huzur olmaz

Miniklerden Miraç Kandili etkinliği

Battalgazi’de karla mücadele çalışmaları devam ediyor

Batman'da kadınlara yönelik okuma yazma kursu

Eğitimci Sarıtaç: Basın kamu vicdanının, eğitim ise geleceğin teminatıdır

Batman'da tıbbi acil çağrı yönetimi eğitimi verildi

Fransa, ilk askeri birliğini Grönland'a gönderdi

Batman'da kar engeline rağmen hayat kurtaran müdahale

Diyarbakır Memur-Sen'den kamu personel sistemine reform çağrısı

İki uçlu duygu durum bozukluğu nedir? Görülen belirtiler nelerdir?

Umut Kervanı Kahramanmaraş, Miraç Kandili nedeniyle gıda ve kırmızı et dağıttı

Üniversite öğrencilerinden 3 yılda lisans modeline destek

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Miraç gecesi Gazze için bir çare kapısı olsun

Dışişleri Bakanı Fidan: Filistinlilerin huzuru önceliğimiz

Tayland’da iki gün içinde ikinci vinç kazası: 2 kişi daha öldü

Memur-Sen Gaziantep Şubesi'nden kamuda ücret ve gelir adaletsizliğine sert çıkış

Memur-Sen’den ücret dengesizliği ve gelir adaletsizliğine tepki

Kızaran gözleri hafife almayın: Kış aylarında çocukları bekleyen tehlike

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bitlis Memur-Sen’den ücret dengesizliği ve gelir adaletsizliğine tepki

Ocak ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

Yetimler Vakfı Miraç Kandili'nde yetimleri unutmadı

Söylemez: Memuru ezerek enflasyonla mücadele edilemez

Ankara, Suudi Arabistan–Pakistan ittifakına katılmayı değerlendiriyor

Gazze Şeridi Yönetimi Ulusal Komitesi üyeleri kimlerdir?

Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Demir: Ücrette denge, gelirde adalet, işyerinde huzur istiyoruz