-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,29% 0,24
-
EURO
50,87% 0,15
-
GRAM ALTIN
6932,27% 1,22
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
Prof. Dr. Ünalan: Gazze’de soykırım yaşanıyor ama 2 milyar Müslümandan tek bir ses yok
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ünalan, Gazze’deki katliamı ve ümmetin sessizliğini değerlendirdi.
Prof. Dr. Abdullah Ünalan, Gazze'deki katliamı ve İslam ümmetinin sessizliğini eleştirerek, işgal rejiminin tarihte benzeri görülmemiş bir soykırım gerçekleştirdiğini vurguladı.
Ünalan, Ramazan ayında dahi işgal rejiminin ateşkesi bozmasını, Müslümanlara yönelik bilinçli bir hakaret olarak nitelendirirken, 2 milyar Müslümandan tek bir ses çıkmamasını eleştirdi.
Batı'nın siyonist rejime olan desteğini ve Müslüman ülkelerin kayıtsızlığını kınayan Ünalan, fiili müdahale çağrısında bulundu.
Artık 'İslam ümmeti' diye bir kavramdan bahsetmenin bile rahatsız edici bir hale geldiğini ifade eden Ünalan, "Gazze’de belki de tarihte benzeri görülmemiş bir katliam, bir soykırım yaşanıyor. israil, kadın-çocuk, yaşlı-genç, okul-hastane demeden her yeri yerle bir ediyor. Ne insanlık tanıyor ne kanun ne hukuk peki israil ne yaptı? Ramazan kutsallarına saygı göstermedi, insanları katletmeye devam etti." ifadelerini kullandı.
"Ramazan Bayramı’nda dahi kutsallara saygı göstermedi"
Ünalan, Gazze’deki durumu eleştirirken, "Biz bir mübarek Ramazan ayını geride bıraktık. Bu ayda geçici bir ateşkes sağlanmıştı, peki israil ne yaptı? Ramazan Bayramı’nda dahi kutsallara saygı göstermedi, insanları katletmeye devam etti. Bu, kasıtlı bir mesajdı: 'Sizin en duyarlı olduğunuz, en bilinçli olduğunuz ayda dahi sizi katlederim. Çoluk çocuğunuzu öldürürüm. Eğer insansanız, çıkın karşıma' demekti. Bu apaçık bir hakaret." dedi.
“2 milyar Müslümandan tek bir ses yok”
Prof. Dr. Ünalan, Gazze’deki katliamlar karşısında 2 milyar Müslümandan tek bir ses çıkmadığını belirterek, "2 milyar insan mı, yoksa sadece 'Ortadoğu halkı' mı? Bu nasıl bir insanlık? Tüm peygamberler ve semavi kitaplar insanlığa hitaben gönderilmiştir. Sadece müminlere değil, insanlığa. Resul-i Ekrem (aleyhissalatu vesselam) geldiğinde sadece kendisi Müslümandı. Kur’an ayetleri ilk nazil olduğunda da öyleydi. Yani İslam insanlığa hitap eder. Peki, o insanlık nerede?" sorusunu yöneltti.
"Katliamlar yapılırken nerede bu insanlar?"
Batı'daki durumu eleştirerek Müslümanların da bu katliamlar karşısında sessiz kalmalarına değinen Ünalan, "Batıda yok diyelim, peki Müslümanlar nerede? Hani biz Müslümanız? Bu katliamlar yapılırken nerede bu insanlar? Gazze’deki masumların hakkını korumak için artık başka bir yol gerekiyor. O da fiili müdahaledir" şeklinde konuştu.
"israilin yaptıkları insanlıkla bağdaşmıyor"
İşgal rejiminin insanlık dışı hareketlerini eleştiren Ünalan, "Çünkü israil insan gibi davranmıyor. O siyonistler insan değil. İnsan olan, bir bebek hastanedeyken onu bombalamaz. İnsan olan, 7-8 yaşındaki bir ilkokul çocuğunu hedef almaz. İnancı bir yana bırakalım, insan olan bunları yapmaz. Ama israil yapıyor. Çünkü başkasının inancına saygısı yok. israilin yaptıkları insanlıkla bağdaşmıyor. Batı ise –affedersiniz– onun köpeği olmuş. Amerika’yı görüyoruz; köpek gibi önünde havlıyor." diye konuştu
"Bu mesele bireysel değil, devletler arası bir meseledir"
Ünalan, Gazze'deki katliamların çözülmesinin yalnızca bireysel bir mesele olmadığını, devletler arası bir mesele olduğunu belirterek, "Müslümanlar olarak inancımızın gereğini yerine getirmeliyiz. Elbette bireysel olarak yüreği yanan, dertlenen Müslümanlar var. Ama ellerinden bir şey gelmiyor. Çünkü bu bireysel değil, devletler arası bir meseledir. 50-60 Müslüman ülke var, peki nerede bunlar? Ortada yoklar" ifadelerini kullandı.
“Artık muhatap alabileceğimiz bir toplum, bir yönetim, bir devlet göremiyoruz”
Son olarak, Prof. Dr. Ünalan, bu konuları konuşmaktan yorulduklarını belirterek, "Çünkü karşımızda muhatap alabileceğimiz bir toplum, bir yönetim, bir devlet göremiyoruz. Allah, o masumların yardımcısı olsun. Ne diyelim… Allah bize şuur versin, güç versin, hassasiyet versin, iman versin." dedi. (İLKHA)
Adana'da ATM'ye levyeyle zarar veren şüpheli yakalandı
Yılmaz'dan ateşkes açıklaması: Memnuniyet duyuyoruz
HSK kararnamesiyle 12 hakim ve savcının görev yerleri değişti
Adalet Bakanlığı'nda çok sayıda genel müdür görevden alındı
Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına STK'lardan ortak tepki
İletişim Başkanı Duran: Eğitim, ülkemizin yarınlarını inşa edecek en temel unsurdur
Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 tutuklama
Rusya, ticaret gemileri için silahlı refakatçi bulundurmayı değerlendiriyor
Bakan Güler Katarlı mevkidaşı Al Sani ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmene kalkan el, geleceğimize kalkmış demektir
Dışişleri Bakanlığı'ndan Afganistan-Pakistan ateşkesine ilişkin açıklama
Irak, Kerkük petrol ihracatına Ceyhan limanı üzerinden yeniden başladı
Bakan Şimşek Siirt’te temaslarda bulundu
Katar: İran'ın attığı 5 füzeden biri Ras Laffan'a düştü
İran Cumhurbaşkanı: Enerji altyapımıza saldırının etkileri tüm dünyayı etkileyebilir
Siirt’te kamyonet şarampole yuvarlandı: Bir ölü, 2 yaralı
İran'ın uyarısının ardından Katar ve Suudi'de patlamalar yaşandı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Önemli olan makam değil, hizmettir
İşgalciler, Ben Gurion Havalimanı'nda uçakların hasar gördüğünü itiraf etti
Bayramı keyifli geçirmek için beslenmeye dikkat!
İzmir’de bayramda toplu ulaşım düzenlemesi
Ara tatille birleşen bayram trafiğinde lastiğe dikkat!
Umut Kervanı Van’da yüzleri güldürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Umman Sultanı görüştü
Yapıcıoğlu: Müslümanlar birleşmeli, fitneden uzak durmalı
Devrim Muhafızları, 3 Körfez ülkesini "petrol tesisi" için uyardı: "Uzak durun!"
İran'da Dena müretteabatı ile Laricani için cenaze töreni düzenleniyor
Turgut Özal Gençlik Merkezi'nin temeli atma töreni gerçekleştirildi
HÜDA PAR: Bölge devletleri ABD askeri üslerini kapatmalıdır
BAMMED Başkanı Özcan: Bayramlar umudu büyütme zamanıdır
Yükleniyor







