RÖPORTAJ 15.04.2025 14:31:03 0

Prof. Dr. Ünalan: Gazze’de soykırım yaşanıyor ama 2 milyar Müslümandan tek bir ses yok

Prof. Dr. Ünalan: Gazze’de soykırım yaşanıyor ama 2 milyar Müslümandan tek bir ses yok
Haberi Sesli Oku

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ünalan, Gazze’deki katliamı ve ümmetin sessizliğini değerlendirdi.

Prof. Dr. Abdullah Ünalan, Gazze'deki katliamı ve İslam ümmetinin sessizliğini eleştirerek, işgal rejiminin tarihte benzeri görülmemiş bir soykırım gerçekleştirdiğini vurguladı.

Ünalan, Ramazan ayında dahi işgal rejiminin ateşkesi bozmasını, Müslümanlara yönelik bilinçli bir hakaret olarak nitelendirirken, 2 milyar Müslümandan tek bir ses çıkmamasını eleştirdi.

Batı'nın siyonist rejime olan desteğini ve Müslüman ülkelerin kayıtsızlığını kınayan Ünalan, fiili müdahale çağrısında bulundu.

Artık 'İslam ümmeti' diye bir kavramdan bahsetmenin bile rahatsız edici bir hale geldiğini ifade eden Ünalan, "Gazze’de belki de tarihte benzeri görülmemiş bir katliam, bir soykırım yaşanıyor. israil, kadın-çocuk, yaşlı-genç, okul-hastane demeden her yeri yerle bir ediyor. Ne insanlık tanıyor ne kanun ne hukuk peki israil ne yaptı? Ramazan kutsallarına saygı göstermedi, insanları katletmeye devam etti." ifadelerini kullandı.

"Ramazan Bayramı’nda dahi kutsallara saygı göstermedi"

Ünalan, Gazze’deki durumu eleştirirken, "Biz bir mübarek Ramazan ayını geride bıraktık. Bu ayda geçici bir ateşkes sağlanmıştı, peki israil ne yaptı? Ramazan Bayramı’nda dahi kutsallara saygı göstermedi, insanları katletmeye devam etti. Bu, kasıtlı bir mesajdı: 'Sizin en duyarlı olduğunuz, en bilinçli olduğunuz ayda dahi sizi katlederim. Çoluk çocuğunuzu öldürürüm. Eğer insansanız, çıkın karşıma' demekti. Bu apaçık bir hakaret." dedi.

“2 milyar Müslümandan tek bir ses yok”

Prof. Dr. Ünalan, Gazze’deki katliamlar karşısında 2 milyar Müslümandan tek bir ses çıkmadığını belirterek, "2 milyar insan mı, yoksa sadece 'Ortadoğu halkı' mı? Bu nasıl bir insanlık? Tüm peygamberler ve semavi kitaplar insanlığa hitaben gönderilmiştir. Sadece müminlere değil, insanlığa. Resul-i Ekrem (aleyhissalatu vesselam) geldiğinde sadece kendisi Müslümandı. Kur’an ayetleri ilk nazil olduğunda da öyleydi. Yani İslam insanlığa hitap eder. Peki, o insanlık nerede?" sorusunu yöneltti.

"Katliamlar yapılırken nerede bu insanlar?"

Batı'daki durumu eleştirerek Müslümanların da bu katliamlar karşısında sessiz kalmalarına değinen Ünalan, "Batıda yok diyelim, peki Müslümanlar nerede? Hani biz Müslümanız? Bu katliamlar yapılırken nerede bu insanlar? Gazze’deki masumların hakkını korumak için artık başka bir yol gerekiyor. O da fiili müdahaledir" şeklinde konuştu.

"israilin yaptıkları insanlıkla bağdaşmıyor"

İşgal rejiminin insanlık dışı hareketlerini eleştiren Ünalan, "Çünkü israil insan gibi davranmıyor. O siyonistler insan değil. İnsan olan, bir bebek hastanedeyken onu bombalamaz. İnsan olan, 7-8 yaşındaki bir ilkokul çocuğunu hedef almaz. İnancı bir yana bırakalım, insan olan bunları yapmaz. Ama israil yapıyor. Çünkü başkasının inancına saygısı yok. israilin yaptıkları insanlıkla bağdaşmıyor. Batı ise –affedersiniz– onun köpeği olmuş. Amerika’yı görüyoruz; köpek gibi önünde havlıyor." diye konuştu

"Bu mesele bireysel değil, devletler arası bir meseledir"

Ünalan, Gazze'deki katliamların çözülmesinin yalnızca bireysel bir mesele olmadığını, devletler arası bir mesele olduğunu belirterek, "Müslümanlar olarak inancımızın gereğini yerine getirmeliyiz. Elbette bireysel olarak yüreği yanan, dertlenen Müslümanlar var. Ama ellerinden bir şey gelmiyor. Çünkü bu bireysel değil, devletler arası bir meseledir. 50-60 Müslüman ülke var, peki nerede bunlar? Ortada yoklar" ifadelerini kullandı.

“Artık muhatap alabileceğimiz bir toplum, bir yönetim, bir devlet göremiyoruz”

Son olarak, Prof. Dr. Ünalan, bu konuları konuşmaktan yorulduklarını belirterek, "Çünkü karşımızda muhatap alabileceğimiz bir toplum, bir yönetim, bir devlet göremiyoruz. Allah, o masumların yardımcısı olsun. Ne diyelim… Allah bize şuur versin, güç versin, hassasiyet versin, iman versin." dedi. (İLKHA)

Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus’u vurdu: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda şehit ve yaralı var

HSK'dan yargı haritasında değişiklik

Rekabet Kurulu'ndan Tofaş-Stellantis anlaşmasına onay

2025-DGUY bugün yapılıyor

Uluslararası seviyede aranan 3 kişi Türkiye'ye getirildi

Bitlis merkezli dev operasyonda 301 şüpheli gözaltına alındı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Mahmud Abbas Şam'da görüştü

Çanakkale Boğazı'nda yoğun sis: Gemi geçişleri ve feribot seferleri geçici olarak durduruldu

İşgalci ABD: Suriye'de asker sayımızı gelecek aylarda 1000'in altına düşüreceğiz

Siyonist rejim Gazze’de bir evi vurdu: 5'i aynı aileden 7 şehit

Ağvarlar’da varlık mücadelesi: Siyonist rejimin sistematik saldırılarıyla zorunlu göç derinleşiyor

Kudüs Vakfı: Mescid-i Aksâ 1967'den bu yana en büyük baskına uğradı

Baraka’da çıkan yangın kontrol altına alındı

Yemen, Amerikan MQ-9 SİHA’sını vurdu

Orban: Batı, Ukrayna'daki vekalet mücadelesini kaybetti

ABD'nin Şam Büyükelçiliğinden Suriye'ye ilişkin seyahat uyarısı

Sivas’ta trafik kazası: 4 yaralı

Meteorolojiden ülke genelinde gök gürültülü sağanak uyarısı

UNRWA: Gazze'de 420 bin kişi yerinden edildi

Yazar Ahmet Bulut: Peygamber Efendimiz ömrünün sonuna kadar asla namazı terk etmemiştir

Kahramanmaraş'ta Siyer Yarışması'nın ödülleri verildi

Görme engelli halasının ziynetlerini çalan şahıs ve arkadaşları yakalandı

HÜDA PAR heyetinden Emtağ köyü'ne ziyaret

Kolombiya'da polis karakoluna bombalı saldırı: 2 ölü, 24 yaralı

Sözleşmeli öğretmen ataması kontenjanları belli oldu

Filipinler'de gemi alabora oldu: 4 ölü

Bingöl’de minik yüreklilerden Gazze'ye anlamlı bağış

Bingöl'de şüpheli araçta silah ele geçirildi: 1 gözaltı

Yükleniyor