• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Prof. Vasfi Aşur: İslam ümmetinin Gazze için seferber olması vaciptir

GÜNDEM 21.01.2025 19:49:52 0
Prof. Vasfi Aşur: İslam ümmetinin Gazze için seferber olması vaciptir

Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Hukuku Profesörü Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd, “Dünya Kudüs Haftası” münasebetiyle önemli değerlendirmede bulunarak, İslam ümmetinin Gazze ve imarı için tek yürek ve seferber olunması çağrısında bulun

Dünya Müslüman Âlimler Birliği tarafından ilan edilen ve bu yıl 5’incisi düzenlenen “Dünya Kudüs Haftası” 23-30 Ocak tarihlerinde ihya edilecek.

Hayırlı üç aylardan Recep ayının son haftasında “Dünya Kudüs Haftası”nın idrak edilmesiyle esaret altında olan Mescid-i Aksa ve Filistin’de uygulanan soykırımı tüm dünyaya duyurmak ve farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

23-30 Ocak tarihlerinde idrak edilecek olan “Dünya Kudüs Haftası” ile ilgili İLKHA’ya önemli değerlendirmelerde bulunan İslam Hukuku Profesörü Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd, Kudüs Haftası vesilesi ve ateşkes antlaşmasına varılması fırsatıyla İslam ümmetinin Gazze için seferber olunması çağrısında bulundu.

“19 Ocak’ta ateşkesin ilan edilmesiyle büyük bir zafer elde edilmiştir”

Kudüs haftası, Gazze’deki direnişin zafere ermesiyle birlikte geldiğini belirten Dr. Aşur, “Önümüzdeki bu hafta 5’inci yıl dönümü olan Dünya Kudüs Haftası’dır. Bu hafta, direnişin Gazze’de zafer kazanmasıyla birlikte gelmektedir. Öyle ki direniş zafere muktedir olduğunu ispat etmiştir. Bütün dünyaya ve en büyük put olan Amerika ve çoğu Avrupa ülkelerine karşı çıkmıştır. Bazı civar ülkelerin komplolarına maruz kaldılar. Allah’ın yardımı ve Gazellilerin inanç, kararlılık, sabır ve güçlü imanı sayesinde 19 Ocak ateşkesin ilan edilmesiyle büyük bir zafer elde etmiştir. Bize vacip olan şu anda yıkık ve terk edilmiş Gazze’de bütün enerjimizi yeniden imara vermektir. İnsanlar evlerini terk ettiler ve şimdi yeniden evlerine dönüyorlar. Karşılaştıkları görüntü kalıntılardan ibaret. Bu yıkılmış evlerde oturmaları, dört duvar arasında yaşamaları mümkün değil.” şeklinde konuştu.

“Savaş esnasında Gazze’deki direnişe yardım edemeyenler, şimdi önlerinde sunulmuş bir fırsat oluştu”

İslam ümmetinin Gazze için seferberlik edilmesi çağrısında bulunan Aşur, “İslam ümmetinin Gazze için seferber olması muhakkaktır. Savaş esnasında Gazze’deki direnişe yardım edemeyenler şimdi önlerinde sunulmuş bir fırsat oluştu. Şu an Allah'a tövbe edip günahlarından af dilemeleri için bir fırsat vardır. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın buyurduğu gibi, ‘Müslüman Müslümanın kardeşidir, kendisine zulmetmez. Onu düşmana teslim etmez.’ Ey Müslüman! Eğer ki sen yeryüzünde herhangi bir yerde Gazze’deki Müslüman kardeşini düşmana teslim ettiysen şu an önünde Gazze’nin imarı ve tövbe için açık kapı vardır. Açık kapı, Gazze’de evlerin, hastanelerin okulların, mescitlerin, üniversitelerin, kurum ve kuruluşlarının imara ihtiyacı var. Çünkü Gazze yıkımdan ve molozlardan ibaret oldu. Müslümanların tek bir el, tek bir ümmet, tek bir kalp ve tek bir vücut gibi olmaları vaciptir. Bir vücudun herhangi biz uzvu acıdığında diğer organlarda bu acıyı paylaşır. Dolayısıyla her Müslümanın üzerine vacip olan bir durumdur. Müslüman nerede olursa olsun gücü yettiğince maddi destekte bulunması, bu fırsatı iyi değerlendirmesi lazım. Bu desteği sağlamasıyla Allah katında büyük ecre sahip olmasını vesile kılar.” şeklinde konuştu.

“Kudüs her Müslüman için bir inanç meselesidir”

Aşur, Filistin’in hür olması için kıyama kalkmanın vacip olduğunu vurgulayarak, “Kudüs, sadece bir şehirden ibaret değildir. Kudüs her Müslüman için bir inanç meselesidir. Aynı şekilde Filistin de sadece Filistinlilerin mülkü değil, bütün ümmetindir. Filistin’in bir karış toprağı bile terk edilmeye mahkum edilmez. Bütün ümmete vacip olan Filistin’in hür olması için kıyama kalkmaktır. Bu özgürlük, doğru fikri yaymakla, cihad bayrağını yükselterek, konferanslar vererek, direnişi desteklemekle ve Filistin’deki düşmanı kuşatarak olur. Uluslararası örgütlerle birlikte düşmanı kuşatmakla terk edilen Filistinlilere yardım etmiş oluruz. Siyonist İsrail, uluslararası kanunları çiğnemekte ve bütün duyurulara aldırış etmemektedir. Sonuç olarak israil apaçık bir hüsrana uğramıştır. Şunu diyebiliriz ki siyonistlerin projesi direnişin zaferiyle birlikte yok olmaya mahkum olmuştur. Siyonist rejim, Aksa Tufanı'ndan sonra büyük zaferlere şahit olacaklardır. Kanser gibi Arap ve İslam ümmetine yayılan işgal planları, Allah’ın izniyle daha büyük yenilgilere uğrayacaktır.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Fransa'da yangın faciası: 4 ölü, 12 yaralı

Küba'dan ABD'ye seyahat tepkisi

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Hollanda'da erken seçim tarihi belli oldu

Kolombiya'dan işgal rejimine yönelik vize kararı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Filistinli aileleri ziyaret edip bayramlaştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ