• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,87% -0,11
  • EURO

    40,87% -0,18
  • GRAM ALTIN

    3795,88% -0,39
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Profesör Doktor Dursun: Gazze'deki katliamların gündemden düşmemesi için herkes sesini yükseltmeli

GÜNDEM 21.12.2024 11:14:50 0
Profesör Doktor Dursun: Gazze

Türkiye Yazarlar Birliği Batman İl Temsilcisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, Gazze'deki katliamların ve zulmün dünyadaki tüm vicdanlı insanlar tarafından sürekli gündemde tutulması gerektiğini belirterek, "Bu katliamlara karşı durmak, sadece Müslüman olmakl

Gazze'deki siyonist rejimin gerçekleştirdiği katliamların, sadece bölgedeki Müslümanlar için değil, tüm insanlık için bir utanç kaynağı olduğuna dikkat çeken Dursun, bu zulmün dünya gündeminden düşmemesi gerektiğini söyledi.

Bu katliamlarla mücadelede en etkili yöntemlerden birinin de boykot olduğuna dikkat çeken Dursun, boykotun diri tutulup yaygınlaştırılması için çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı.

Gazze halkının direnişi ve izzetini tarihsel şahsiyetlerden aldığını belirten Dursun, "Gazze bir mekteptir. Gazze ehli izzet ehlidir. Gazze ehli bu izzeti İslam'dan alır. Gazze ehli bu izzeti adaletin güneşi ve aynı zamanda Kudüs'ün ilk Fatihi Hazreti Ömer'den alır. Gazze ehli izzetini, 'dostlarıyla uğraşanlar düşmanlarıyla savaşamazlar' diyen Şarkın sultanı ve 88 yıllık Haçlı işgalini ortadan kaldıran Selahaddin'i Eyyubi'den alır. Gazze ehli izzetini, İslam'ı anlatırken 'İslam kal dini değil hal dinidir' diyen Gazzeli İmamı Şafii'den alır. Gazze ehli izzetini, 'yakında büyük ölümlerimizi göreceksiniz ama bütün insanlık şuna şahit olacak ki direndik, kaçmadık ve ileriye atıldık' diyen Şeyh Ahmet Yasin'den alır. Gazze ehli izzetini, Suriye'de Fransızlara karşı, Libya'da İtalyanlara karşı ve Filistin'de İngilizlere karşı cihat eden ve aynı zamanda bir nesil yetiştiren Kassam Tugaylarının da hocası olan büyük mücahit İzzettin El Kassam'dan alır." dedi.

"Katliamlara karşı çıkmak için insan olmak yeterli"

Gazze'deki direnişin ve Kudüs'ün özgürlüğünün yakın zamanda kazanılacağına olan inancını yineleyen Dursun, "Her gün siyonist rejim, katliamcı Netanyahu ilk günden bugüne kadar 15 ayı aşkın bir süredir katliamlar yapıyor. Bu katliamlara karşı çıkmak için Müslüman olmak da gerekmiyor. İnsan olmak yeterlidir. Bu katliamlara karşı insanların, hele hele Müslümanların mutlaka bunu diri tutmaları, bunu protesto etmeleri, bunu insanlara duyurması ve aynı zamanda israile destek olan ne kadar siyonist şirket varsa bunları boykot etmek ve İslami, imani görevimizi yerine getirmek durumundayız. Aksi halde Gazze, siyonistlerin işgali altında daha fazla sessiz kalması insanlık için onur kırıcıdır. Bu onuru muhafaza etmemiz lazım. Biz onlarla iftihar ediyoruz. Allah'ın izniyle İran'daki Müslümanların zaferi gibi yakın bir zamanda Kudüs'te, Gazze'de zafer göreceğiz." diye konuştu.

"Onların maddi damarlarını kesmek, boykotu diri tutmak çok önemli"

Siyonist rejimin en zayıf olduğu noktanın maddiyat olduğunu vurgulayan Dusun, şöyle devam etti:

"Bu siyonistlerin en fazla zayıf oldukları nokta maddi noktadır. Onların maddiyatını kısmak, bütün ürünlerini boykot etmek ve bu şuuru aşılamak durumundayız. Zira bu bizim temel bir görevimizdir. Yanı başımızdaki kardeşlerimize yapılan zulümlere karşı bir tavır koymak, bunu diri tutmak ve bütün mallarını boykot etmek ve bunu sürekli de yaymak durumundayız. Aksi halde görevimizi yapmamış oluruz. Çünkü Yahudilerin en zayıf noktaları maddiyattır. O bakımdan onların maddi damarlarını kesmek, boykotları diri tutmak ve yaygınlaştırmak son derece önemlidir." (İLKHA)

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 18 yaralı

Yerlikaya: Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını keyifle izleyenlerin başında siyonist israilin gelmesi nasıl bir tezahürdür?

Ensarullah ABD uçak gemisini vurdu

İşgalci ABD Yemen’de sivillere saldırdı: 4 şehit, 2 yaralı

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Malezya'da doğal gaz patlaması: 112 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ