• BIST 100

    10477,40%-0,08
  • DOLAR

    41,28% 0,06
  • EURO

    48,36% 0,02
  • GRAM ALTIN

    4843,75% 0,70
  • Ç. ALTIN

    7859,86% -0,40

PTT Pul Müzesi'ne rekor ziyaretçi

29 Aralık 2024, Pazar 15:04
29 Aralık 2024, Pazar 15:04
PTT Pul Müzesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT Pul Müzesi'nin 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayarak rekor kırdığını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'da bulunan PTT Pul Müzesi'nin 2023 yılına göre yüzde 30 büyüme oranıyla 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayarak rekor kırdığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, "PTT Pul Müzesi, geçmişten günümüze iletişim alanında yaşanan süreçlerin bir aynası niteliğinde." dedi.

Osmanlı'dan bugüne iletişim tarihi

Uraloğlu, 2013 yılında hizmete açılan PTT Pul Müzesi'nin, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e kadar uzanan geniş bir koleksiyonla ziyaretçilerini karşıladığını kaydetti. Uraloğlu, müzede 1863 tarihinden bu yana tedavüle sunulduğunu ifade etti. Uraloğlu, "Farklı ülkelerin ve medeniyetlerin pullarından oluşan koleksiyonları, Osmanlıdan günümüze kadar uzanan iletişim ağının gelişimini anlatan tarihi iletişim araçlarını ziyaretçilerimizin ilgisine sunuyoruz." açıklamasında bulundu.

Bakan Uraloğlu, Osmanlı döneminde tedavüle sunulan ilk posta pullarından Cumhuriyet dönemi pullarına farklı tarihi ve özel günleri anlatan 870 bin adet pul ve 70 bin filatelik zarfın arşivlendiğini aktardı. Uraloğlu, müzede ziyaretçilerin 10 bin adet pulu yakından inceleme fırsatı bulduğunun da altını çizdi.

Filatelik kültürden sosyal deneyimlere

PTT Pul Müzesi'nin, yalnızca filatelik ürünlerle değil, sosyal ve kültürel etkinlik alanlarıyla da ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunduğunu kaydeden Uraloğlu, "Çocuklar için özel olarak tasarlanmış Çocuk Kulübü etkinlik alanında, kısa animasyon filmlerle pul koleksiyonculuğunu öğrenen çocuklar, kendi pullarını tasarlama imkânı buluyor. Müze, öğrenciler başta olmak üzere her yaş grubundan ziyaretçiye tarihin izlerini ve filatelik kültürü keşfetme fırsatı sunuyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, "Bu müze, yalnızca bir koleksiyon alanı değil, aynı zamanda geçmiş ile bugün arasında güçlü bir bağ kuran bir kültür merkezidir. PTT Pul Müzesi, ülkemizin iletişim tarihine tanıklık etmek isteyen herkesi bekliyor. Modernleşen dünyada, geçmişin izlerini koruyarak filatelik kültürü yeni nesillere aktarmayı sürdüreceğiz." dedi.

Kişisel pul yaptırma imkânı

Ziyaretçiler, PTT Pul Müzesi'nde tedavüle sunulan pulların yanı sıra ilkgün zarfları ve diğer filatelik ürünleri satın alabilirken, kişisel pul yaptırma hizmetinden de faydalanabiliyor.  Müze, dini ve millî bayramlar hariç haftanın her günü 09.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Müze içerisinde bulunan Müze Kafe ise ziyaretçilere dinlenme ve yemek yeme imkânı sunuyor. Özellikle öğrenci grupları, müzede tarih ve kültürle iç içe bir deneyim yaşayarak, pulların tarihini ve kültürünü yerinde öğreniyor. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: ptt pul müzesi'ne rekor ziyaretçi

Şehit Polis Sabri Kün İlkokulu velileri: Çocuklarımıza branş öğretmeni istiyoruz

Fransa'da okula bıçaklı saldırı: 2 ağır yaralı

Mardin’de hafif ticari araç yol kenarına savruldu: 4 yaralı

MOTAŞ araç filosunu güçlendiriyor

Mardin'in Hıdır amcası 40 yıldır çarşı ve sokaklarda "Mırra" (acı kahve) satarak geçimini sağlıyor

Fransa’da sokaklar alev alev: “Her Şeyi Engelle” protestolarında 200 gözaltı

Bitlis’te 4 düzensiz göçmen yakalandı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen: Peygamberimizin ahlakıyla aileyi yeniden inşa etmeliyiz

IPARD III Programı Siirt’te tanıtıldı: Kırsal kalkınmada yeni dönem başlıyor

Gazze'de şehit sayısı 64 bin 656'ya yükseldi

Siirt'te traktörün altında kalan kişi hayatını kaybetti

BAE de küresel yapay zekâ yarışına katıldı: "K2 Think" tanıtıldı

Malatya'da yük trenleri çarpıştı: Bir yaralı 

Battalgazi Belediyesinden asfalt çalışması

Bingöl’ün Genç İlçesinde örtü yangını

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Soykırımcı israilin anladığı tek şey güçtür

İzmir’de orman yangını: Kontrol altına alındı

Gaziantep'te hırsızlık yapan 3 kişi yakalandı

Sağlıklı bir okul dönemi için nelere dikkat edilmeli

Balıkesir’de Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye desteği sağladı

Türkiye, 8 ayda fındık ihracatından 1,4 milyar dolar kazandı

e-YDS 2025/10 İngilizce başvuruları başladı

Batman'da üç ilçede deprem tatbikatı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 34 şehit

Her yıl 6,5 milyon araç hurdaya çıkıyor: AB’den geri dönüşüm zorunluluğu

MTB Başkanı Özcan: Destek ödemeleri Malatya ekonomisine can suyu olacak

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye desteği

Müftü Yardımcısı Aktan: Bilgi sahibi olmak, dünya ve ahiret saadetinin anahtarıdır

Siyonist rejim Gazze'de yeni tahliye emirleri verdi

Yetimler Vakfı Cizre’de ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şehit Polis Sabri Kün İlkokulu velileri: Çocuklarımıza branş öğretmeni istiyoruz

Fransa'da okula bıçaklı saldırı: 2 ağır yaralı

Mardin’de hafif ticari araç yol kenarına savruldu: 4 yaralı

MOTAŞ araç filosunu güçlendiriyor

Mardin'in Hıdır amcası 40 yıldır çarşı ve sokaklarda "Mırra" (acı kahve) satarak geçimini sağlıyor

Fransa’da sokaklar alev alev: “Her Şeyi Engelle” protestolarında 200 gözaltı

Bitlis’te 4 düzensiz göçmen yakalandı