• BIST 100

    18581,31%0,24
  • DOLAR

    45,30% 0,24
  • EURO

    53,48% 0,56
  • GRAM ALTIN

    6874,79% 0,87
  • Ç. ALTIN

    11021,24% -0,26

Putin: Ukrayna'daki çatışmanın sonuna yaklaşıldığını düşünüyorum

10 Mayıs 2026, Pazar 01:31
10 Mayıs 2026, Pazar 01:31
Putin: Ukrayna
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 4 yıldır devam eden Ukrayna savaşı için, “Bu meselenin sona yaklaştığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın başkenti Moskova'daki Kızıl Meydan'da Sovyetler Birliği'nin II. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası karşısında kazandığı galibiyetin kutlandığı 9 Mayıs Zafer Günü kutlamalarının ardından basın toplantısı düzenledi.

Zafer Bayramı nedeniyle Ukrayna ile karşılıklı ilan edilen ateşkesin Ukrayna tarafından bozulma imkanına karşı Ukrayna'nın başkenti Kiev'i hedef almayı göze aldıklarını belirten Putin, "Ukrayna, Zafer Günü Geçidi'ni hedef alsaydı Kiev'in merkezi ağır misilleme roket saldırılarıyla karşı karşıya kalacaktı. Özellikle bu süreçte dostlarımız ve bazı ortaklarımızla çalıştık. Bu süreçte Çin, Hindistan ve hatta ABD ile koordinasyon sağladık" dedi.

Putin, törenler sırasında ABD tarafına muhtemel saldırılara karşı misilleme yapacaklarına ilişkin bildirimlerde bulunduklarını da belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 5 Mayıs tarihinde Ukrayna ile Rusya arasında bin kişilik esir takası gerçekleşebileceğine ilişkin açıklama yapmasının ardından kendilerinin Kiev tarafıyla iletişime geçtiklerini de belirten Putin, "ABD Başkanı Sayın Donald Trump tarafından 3 günlük ateşkes ve esir takası yapılmasına ilişkin öneriler yapıldı. Biz bu önerileri hemen kabul ettik. Geçtiğimiz 5 Mayıs tarihinde Ukrayna tarafına bir esir takası teklifi sunduk ve Rusya'da bulunan 500 Ukraynalı'nın listesini gönderdik. Önce listeyi incelemek için süre istediler. Ardından 500 esir değil de 200 esirin de takas edilebileceğini söylediler. Daha sonra iletişim kesildi ve böyle bir takasa hazır olmadıklarını söylediler. Açıkça esir takası istemediler." açıklamasını yaptı.

Bir gazetecinin, Ukrayna'daki çatışmanın ne boyutta ilerlediğine ilişkin sorusuna kısa bir cevap veren Putin, "Ukrayna'daki çatışmanın sonuna yaklaşıldığını düşünüyorum." dedi.

Bazı Batılı liderlerin Ukrayna'daki çatışmanın sürmesi için çabaladığını savunan Putin, "Bazı batılı politikacılar Ukrayna'daki çatışmayı tırmandırmak istiyor. Öncelikle Rusya'nın ağır bir yenilgi alacağını bekliyorlardı. Birkaç ay içerisinde devletimizin çökeceğini düşünüyorlardı. Ancak sonrasında bir çıkmaza girdiler ve çıkamıyorlar. Ancak Avrupa'da ne olduğunu anlayan zeki kişiler de var. Umarım bu siyasi güçler, Avrupa ülkelerindeki ezici çoğunlukla yavaş yavaş iktidara gelir." şeklinde belirtti.

Rus lider, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile herhangi bir üçüncü ülkede görüşmeye hazır olduğunu belirtti. 

Daha önce Ukrayna ile müzakereler gerçekleştiğini ancak bazı batılı liderlerin üzerinde uzlaşıya varılan metne Kiev tarafının imza atmaması için baskı yaptığını söyleyen Putin, tarafların 2022 yılında Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da bir araya geldiği görüşmelere değinerek, "Macron, 2022'de beni aradı ve Ukrayna'nın İstanbul'da silah zoruyla belge imzalamayacağını söyledi. Kiev'den asker çekmemi istedi" dedi.

Kendilerinin de bu doğrultuda geri çekildiğini hatırlatan Rus lider bu süreçte batılı ülkelerin Kiev'e silah desteği sunarak çatışmayı körüklediğini savundu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Putin: Ukrayna'daki çatışmanın sonuna yaklaşıldığını düşünüyorum

Bir yolcu gemisinde daha salgın: Yüzlerce kişi enfekte oldu

Dünyanın en izole adasında hantavirüs alarmı

Çankırı'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Sağlık Bakanlığından hantavirüs açıklaması: 3 vatandaşımız ülkemize getirilecek

Macron Afrika turunun ilk durağı Mısır'da

Kenya'da altın madeninde göçük: 15 ölü, çok sayıda yaralı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Lübnan Başbakanı Selam ile görüştü

Küba'ya yönelik ABD abmargosu derinleşiyor: Ülkedeki yakıt stoku tükendi

Libya'nın en büyük petrol rafinerisi yakınında çatışma

İşgal rejimi Lübnan'a saldırılarında 2 bin 795 kişiyi katletti

Endonezya'da yanardağ patlamasında kayıp dağcıları arama çalışmaları devam ediyor

Kırıkkale'de trafik kazası: 7 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan ve Mesrur Barzani İstanbul'da görüştü

Sanayiciler kararını verdi: Diyarbakır OSB'de kazanan Mustafa Fidan

Çin’den İngiltere’deki casusluk davasına tepki: Hukuki manipülasyon

Bolat: Türkiye’nin geleceği 3G’den geçiyor

Avcılar’da metrobüste yangın

Fransa'dan Cezayir'e beklenmedik hamle: Büyükelçi ve özel heyet geri döndü

İletişim Başkanı Duran: Batı değerleri çöktü

Putin, Malezya Kralı ile Kremlin’de görüştü

Norveç 30 yıl sonra dev gaz sahalarını yeniden açıyor

Putin–Fico görüşmesinin arka planında neler var

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Gazze'de anneler büyük acılar içerisinde yaşam mücadelesi veriyor!

İngiltere Orta Doğu’ya savaş gemisi gönderiyor

Kütahya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Motorine 5,58 TL’lik dev indirim

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Çevreyle ilgili ciddi çalışmalar yürütüyoruz

HÜDA PAR Bingöl heyetinden köy ziyaretleri: Sorunlar çözüm bekliyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Putin: Ukrayna'daki çatışmanın sonuna yaklaşıldığını düşünüyorum

Bir yolcu gemisinde daha salgın: Yüzlerce kişi enfekte oldu

Dünyanın en izole adasında hantavirüs alarmı

Çankırı'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Sağlık Bakanlığından hantavirüs açıklaması: 3 vatandaşımız ülkemize getirilecek

Macron Afrika turunun ilk durağı Mısır'da