-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Putin’den Suriye’deki gelişmelere ilişkin açıklamalar
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de durumu kontrol eden ana gruplar da dahil olmak üzere tüm gruplarla temas halinde olduklarını, Himeymim üssünün Suriye halkına insani yardım ulaştırmak için kullanılacağını söyledi.
Putin, Moskova'da canlı yayın sırasında vatandaşların ve medya temsilcilerinin sorularını yanıtladı.
Ülke medyasına göre Suriye’deki gelişmelere değinen Putin, Himeymim üssünün Suriye halkına insani yardım ulaştırmak için kullanılacağını belirtti.
Putin, Beşar Esad'ın Moskova'ya gelişinden sonra kendisiyle görüşmediğini ancak görüşme niyetinin olduğunu söyledi.
Putin, "Suriye'de yaşananları Rusya'nın yenilgisi olarak sunmaya çalışanlar var ve bu doğru değil." dedi.
"4 bin İran savaşçısını Suriye’den tahliye ettik"
"Suriye'deki üslerimizin geleceğini oradaki mevcut yetkililerin eylemlerine dayanarak düşünüyoruz" diye ekleyen Putin, İran’ın talebi üzerine Rusya’nın 4 bin İran savaşçısını Tahran'a tahliye ettiğini kaydetti. Putin, İran yanlısı olarak adlandırılan birimlerin bir kısmının Lübnan'a, bir kısmının da Irak'a gittiğini söyledi.
"Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesinde yanayız"
Putin, "Biz, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı göstererek, uluslararası hukuktan ve tüm devletlerin egemenliğinden yanayız. Bugün Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarını kontrol eden mevcut yetkililerin bu konulardaki tutumunu da kastediyorum. Bu anlamda biz onların yanındayız, şu anda Suriye'de durumu kontrol eden ana gruplar da dahil olmak üzere tüm gruplarla temas halindeyiz." diye konuştu.
Putin, Suriye'deki grupların ezici çoğunluğunun Rusya'nın Suriye'deki askeri üslerinin kalmasıyla ilgilendiğini savundu.
"israilin bir gün Suriye topraklarını terk edeceğini umuyoruz"
İşgalci rejimin, Suriye’deki toprak işgaline değinen Putin, "israilin bir gün Suriye topraklarını terk edeceğini umuyoruz, ancak şu anda oraya ek birlikler gönderiyor. Bana göre zaten orada birkaç bin asker var ve onların ayrılmayacakları izlenimini ediniyorum." şeklinde konuştu.
Putin, Suriye'de yaşanan olaylardan en çok işgalci rejimin yararlandığını savundu.
"Suriye’de genel olarak hedeflerimize ulaştık"
"Suriye'ye 10 yıl önce, diğer bazı ülkelerde örneğin Afganistan'da gözlemlediğimiz gibi orada bir terör bölgesi oluşmasın diye geldik. Genel olarak hedeflerimize ulaştık" iddiasında bulunan Putin, Beşar Esad güçleriyle, hükümet birlikleriyle savaşan grupların içsel değişikliklere uğradığına dikkat çekti.
Putin, “Bugün pek çok Avrupa ülkesinin ve ABD'nin onlarla ilişki kurmak istemesi boşuna değil. Eğer bunlar terör örgütüyse neden bulaşıyorsunuz? Bu da bir dereceye kadar değiştikleri anlamına geliyor değil mi?" diye konuştu.
Türkiye’nin sınır operasyonları
Türkiye’nin sınırdaki operasyonlarına işaret eden Putin, “Türkiye, Suriye'deki durumun gelişmesi sırasında güney sınırlarında güvenliğini sağlamak, mültecilerin kendi topraklarından Suriye'nin fiilen kontrol altında olan diğer bölgelerine geri dönmesi için koşullar yaratmak için her şeyi yapıyor. Türkiye'nin belki de Kürt oluşumlarını sınırdan geri itmesi mümkün; bunların hepsi muhtemelen mümkün, belki de bir dereceye kadar yapılacaktır." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)
Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto
Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı
İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi
ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü
Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı
Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı
Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi
Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı
Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı
Yükleniyor







