• BIST 100

    10492,43%0,52
  • DOLAR

    36,61% 0,06
  • EURO

    39,92% -0,12
  • GRAM ALTIN

    3427,49% -0,09
  • Ç. ALTIN

    5564,61% 0,00

Putin’den Suriye’deki gelişmelere ilişkin açıklamalar

DÜNYA 19.12.2024 18:02:13 0
Putin’den Suriye’deki gelişmelere ilişkin açıklamalar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de durumu kontrol eden ana gruplar da dahil olmak üzere tüm gruplarla temas halinde olduklarını, Himeymim üssünün Suriye halkına insani yardım ulaştırmak için kullanılacağını söyledi.

Putin, Moskova'da canlı yayın sırasında vatandaşların ve medya temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Ülke medyasına göre Suriye’deki gelişmelere değinen Putin, Himeymim üssünün Suriye halkına insani yardım ulaştırmak için kullanılacağını belirtti.

Putin, Beşar Esad'ın Moskova'ya gelişinden sonra kendisiyle görüşmediğini ancak görüşme niyetinin olduğunu söyledi.

Putin, "Suriye'de yaşananları Rusya'nın yenilgisi olarak sunmaya çalışanlar var ve bu doğru değil." dedi.

"4 bin İran savaşçısını Suriye’den tahliye ettik"

"Suriye'deki üslerimizin geleceğini oradaki mevcut yetkililerin eylemlerine dayanarak düşünüyoruz" diye ekleyen Putin, İran’ın talebi üzerine Rusya’nın 4 bin İran savaşçısını Tahran'a tahliye ettiğini kaydetti. Putin, İran yanlısı olarak adlandırılan birimlerin bir kısmının Lübnan'a, bir kısmının da Irak'a gittiğini söyledi.

"Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesinde yanayız"

Putin, "Biz, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı göstererek, uluslararası hukuktan ve tüm devletlerin egemenliğinden yanayız. Bugün Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarını kontrol eden mevcut yetkililerin bu konulardaki tutumunu da kastediyorum. Bu anlamda biz onların yanındayız, şu anda Suriye'de durumu kontrol eden ana gruplar da dahil olmak üzere tüm gruplarla temas halindeyiz." diye konuştu.

Putin, Suriye'deki grupların ezici çoğunluğunun Rusya'nın Suriye'deki askeri üslerinin kalmasıyla ilgilendiğini savundu.

"israilin bir gün Suriye topraklarını terk edeceğini umuyoruz"

İşgalci rejimin, Suriye’deki toprak işgaline değinen Putin, "israilin bir gün Suriye topraklarını terk edeceğini umuyoruz, ancak şu anda oraya ek birlikler gönderiyor. Bana göre zaten orada birkaç bin asker var ve onların ayrılmayacakları izlenimini ediniyorum." şeklinde konuştu.

Putin, Suriye'de yaşanan olaylardan en çok işgalci rejimin yararlandığını savundu.

"Suriye’de genel olarak hedeflerimize ulaştık"

"Suriye'ye 10 yıl önce, diğer bazı ülkelerde örneğin Afganistan'da gözlemlediğimiz gibi orada bir terör bölgesi oluşmasın diye geldik. Genel olarak hedeflerimize ulaştık" iddiasında bulunan Putin, Beşar Esad güçleriyle, hükümet birlikleriyle savaşan grupların içsel değişikliklere uğradığına dikkat çekti.

Putin, “Bugün pek çok Avrupa ülkesinin ve ABD'nin onlarla ilişki kurmak istemesi boşuna değil. Eğer bunlar terör örgütüyse neden bulaşıyorsunuz? Bu da bir dereceye kadar değiştikleri anlamına geliyor değil mi?" diye konuştu.

Türkiye’nin sınır operasyonları

Türkiye’nin sınırdaki operasyonlarına işaret eden Putin, “Türkiye, Suriye'deki durumun gelişmesi sırasında güney sınırlarında güvenliğini sağlamak, mültecilerin kendi topraklarından Suriye'nin fiilen kontrol altında olan diğer bölgelerine geri dönmesi için koşullar yaratmak için her şeyi yapıyor. Türkiye'nin belki de Kürt oluşumlarını sınırdan geri itmesi mümkün; bunların hepsi muhtemelen mümkün, belki de bir dereceye kadar yapılacaktır." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)

Batman'da kapkaç operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Çin-İran-Rusya Pekin'de toplanacak

Bakan Yumaklı, Aydın Memecik Zeytininin AB'den coğrafi işaret tescili almasını değerlendirdi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: 4 bin liralık bayram ikramiyesi yetersiz

İki il arasındaki 14 saatlik yol 3,5 saate inecek

Bakan Güler, Suudi Arabistan'a gitti

Erdoğan'dan "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" mesajı

Taksiciler taksimetre tarifelerinin güncellemesini istiyor

Bakan Şimşek: Cari açık sürdürülebilir seviyede kalacak

Refah'ta bir genç şehit oldu

Zeytinyağı ihracatçıları ABD pazarında büyümeyi hedefliyor

Brent petrolün varili 69 dolar seviyesinde

12 mart istiklal marşınının kabulü resim sergisi

Zabıta çiğköfte tezgâhlarını kontrol ediyor

Yetimler Vakfı, BESO’yu ziyaret etti

Bakanlıktan balık ölümleri görülen Ceyhan Nehri’nde inceleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Başbakanı Tusk'ı kabul edecek

Siber suçlara yönelik 25 ilde operasyon: 76 gözaltı

Yolcu otobüsü tıra çarptı: 14 yaralandı

Sağlık Bakanlığı'nın atama kurası detayları belli oldu

Altın güne düşüşle başladı

Döviz kurlarında son durum

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Erbaş: Peygamber katilleri 50 binin üzerinde insanı katletti

Siyonist rejim ateşkes sonrası 145 Filistinliyi şehit etti

Siyonist rejim 4 Lübnanlı esiri teslim etti

Ankara-İzmir arası 3,5 saate inecek

Adıyaman'da "kuduz" karantinası

Ege Denizi'nde fırtına bekleniyor

Siirt’te kayıp engelli çocuk jandarma ekiplerince bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ