• BIST 100

    9708,65%3,23
  • DOLAR

    39,79% -0,27
  • EURO

    46,70% -0,41
  • GRAM ALTIN

    4205,74% 0,13
  • Ç. ALTIN

    6740,52% 0,00

Ramanlı: Batman'ın sorunlarına çözüm için acil adımlar atılmalı

16 Aralık 2024, Pazartesi 01:51
16 Aralık 2024, Pazartesi 01:51
Ramanlı: Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'ın önemli sorunları arasında belediyecilik hizmetleri ve altyapı eksikliklerinin ön planda olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, özellikle trafik sorununa çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, basın ziyaretleri kapsamında Batman Medya Mensupları Derneğini ziyaret etti.

Ziyarette şehrin çözüm bekleyen birçok sorununun bulunduğunu hatırlatan Ramanlı, özellikle kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi gereken mahallelerin bir an önce dönüşüme alınması gerektiğini belirtti.

Ramanlı, bu süreçte mevzuatın sağladığı kolaylıkların vatandaşlara daha etkili bir şekilde sunulması gerektiğini söyledi.

Kentin modern bir şehir görüntüsüne kavuşması gerektiğini vurgulayan Ramanlı, birçok mahallenin şu an altyapı açısından modern bir kente uzak olduğunu dile getirdi.

Ramanlı, Batman'daki en önemli sorunlardan birinin de işsizlik olduğunu kaydederek, bu sorunun çözülmesi için üç organize sanayi bölgesinin kurulmasının önemini vurguladı.

Organize sanayi bölgelerinin inşasının hızla tamamlanması gerektiğini belirten Ramanlı, bu projelerin 2028 yılına kadar tamamlanarak istihdam oluşturulmasını beklediklerini söyledi. Ayrıca, bu çalışmaların takibinin de büyük önem taşıdığını ifade etti.

Son dönemde Türkiye genelinde, özellikle Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan PKK'nın silah bırakma talebi üzerine de konuşan Serkan Ramanlı, şiddetin bir hak arama yöntemi olarak kabul edilmemesi gerektiğini söyledi. Ramanlı, Türkiye'nin geldiği aşamada Kürt meselesinin sivil siyaset zemini üzerinden çözülmesi gerektiğini belirterek, silah ve şiddetin bu süreci zehirlediğini ve bu tür yöntemlerle bir sonuca varılamayacağını ifade etti.

PKK'nın muhatap alınmadığını belirten Ramanlı, Kürt halkına ise silahla ve şiddetle çözüm aranamayacağını, sorunların ancak Meclis ve sivil siyaset aracılığıyla çözülebileceğini vurguladı. "Çözüm Meclis'tir, çözüm siyasettir, çözüm meşru ve sivil yöntemlerle mümkündür" şeklinde konuşan Ramanlı, meşru hak ve taleplerin uygun araçlarla yapılması gerektiğini söyledi. (İLKHA)

Uluslararası öğrenciler mezuniyet coşkusunu yaşadı

Bakan Göktaş: Güçlü bir gelecek, güçlü ailelerle mümkün

Yangın nedeniyle 3 ilde 50 binden fazla kişi tahliye edildi

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 56 bin 531'e yükseldi

Yaz tatili, çocukların ekran başında saatler geçirdiği bir dönem olmak zorunda değil!

Mersin'de oto yıkamacıda 4 gencin şüpheli ölümü

Adıyaman'da trafik kazası: 6 yaralı

Adıyaman'da yaz Kur'an kurslarının açılışı yapıldı

Yalova merkezli dolandırıcılık operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Biçerdöverler için zorunlu yangın tedbiri: Tedbirler alınmadan hasat yapılamayacak

Kur’an kursuna katılan çocuklar: Allah’ın evinde Kur’an öğrenmek çok güzel bir his

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan enflasyon ve ekonomi üzerine mesajlar

Elazığ'da bir haftada 240 kişi gözaltına alındı

Adıyaman'da metruk ev yangını

Hatay'da ormanlık alanda yangın

Uyanık Ailesinin Acı Günü

"Gazze'de süt yok, acı mercimek var"

Milyonlarca memur ve emeklinin maaş zammı için geri sayım

Batman'da bıçaklı kavgada iki kişiyi yaralayan şüpheliler yakalandı

Birden fazla suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

CHP kurultay davası ertelendi

Gaziantep'te trafik kurallarına uymayan 22 arac sürücüsüne ceza kesildi

Motorine zam gündemde: Benzin ve LPG'de son durum

Şansi’den Erzurum’da güçlü mesaj: “Batman’ın sözü masada!”

Batman'da evlilik başvurusu yapan çiftlere yenidoğan tarama eğitimi verildi

Ercan Gün ve su park'larında hijyen seferberliği

Yaz Kur'an kursları tüm heyecanıyla başladı

30 öğrenci İslami İlimler Yüksek Öğretim Programı'ndan mezun oldu

Bunu yapmayan araç sahipleri, 140 bin TL ceza ödeyebilir

İdeal kilonu öğren, sağlıklı yaşa” kampanyası Batman Kozluk’ta hayata geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Uluslararası öğrenciler mezuniyet coşkusunu yaşadı

Bakan Göktaş: Güçlü bir gelecek, güçlü ailelerle mümkün

Yangın nedeniyle 3 ilde 50 binden fazla kişi tahliye edildi

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 56 bin 531'e yükseldi

Yaz tatili, çocukların ekran başında saatler geçirdiği bir dönem olmak zorunda değil!

Mersin'de oto yıkamacıda 4 gencin şüpheli ölümü

Adıyaman'da trafik kazası: 6 yaralı