-
BIST 100
15780,19%-0,18
-
DOLAR
44,47% 0,11
-
EURO
51,20% -0,01
-
GRAM ALTIN
6481,12% 0,99
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
Ramazan ayına bir hafta kala pazar esnafı: Ramazan’ın bereketi yavaştan oluşmaya başladı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde pazar esnafı, Ramazan ayına bir hafta kala sebze-meyve fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulunarak, Ramazan ayının bereketiyle pazarda alışveriş yoğunluğunun oluşmaya başladığını belirtti.
Kızıltepe pazar esnafı, on bir ayın sultanı Ramazan ayına bir hafta kala sebze-meyve fiyatları hakkında İLKHA mikrofonuna değerlendirmelerde bulundu. Esnaf, Ramazan’ın bereketiyle pazarda alışveriş yoğunluğunun artmaya başladığını belirterek bu yoğunluktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Umut Dayan
Meyve-sebze fiyatlarının şu an için uygun olduğunu belirten esnaf, tek temennilerinin Ramazan ayında fiyatların artmaması yönünde olduğunu kaydetti. İnsanların Ramazan ayında bolca meyve-sebze tüketmesi için her şeyin ucuz olması temennisinde bulunan Umut Dayan, "Ramazan ayı bereketli, huzurlu bir aydır. Ramazan ayına bir hafta kala domatesin fiyatı 40 liraya kadar geriledi. Bunun nedeni de hem sıcaklık hem de ihracattan kaynaklanmakta. Her yıl sebze-meyve reyonunda beklenilen fiyatlar oluyor. Elma 60-50 liradan 25 liraya indi. İnşallah bütün çeşitlerin fiyatları iner de insanlar Ramazan ayında bolca meyve-sebze tüketsin. Bir sebze veya meyveye fazla talep oluşursa o çeşidin fiyatı da ya artar ya da azalır. Gönül ister ki her şey ucuz olsun. Ancak her şeyin masrafı olduğu gibi pazar esnaflığının da gideri oluyor. Başta yakıt olmak üzere poşet, file ve diğer girdi maliyetleri olmakta. Elimizden geldiğince vatandaşlara uygun fiyattan satış yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
"Ramazan’ın bereketi ilk günden, ilk saatinden başlıyor"

Serhat Ortaç
15 yılı aşkın balıkçılık esnaflığı yapan Serhat Ortaç, balık fiyatları hakkında konuşarak, "Pazarda alışveriş yoğunluğu yavaş yavaş başladı. Balığa talep artıyor. Semt pazarında kalabalık olmaya başladı. Şu an balık fiyatları uygun derecede. Malum olduğu üzere şu an kırmızı et 700-800 lira civarında. Aynı şekilde kıymanın kilosu 750 lira. Balığın kilosu ise 100 liradan başlıyor. En güzel, en taze balık olan çupra 500 liradır. Sardalye 100, hamsi 150, küçük çupra 350, Karadeniz somon 250, jumbo 450, Karadeniz kefal 125, kopez 125 gibi balık çeşitlerinin fiyatları bu şekilde. Ramazan ayında fiyatların azalması veya artması belirsiz. Balık fiyatları denize göredir. Denizde bol balık varsa fiyatı da ucuz olur. Hamsiyi bu yıl 50 liraya kadar sattığımız oldu ama şu an 150 lira. Ramazan’ın bereketi ilk günden, ilk saatinden başlıyor. Hem kısmet hem de bereket artıyor." dedi.
"Domates 50 lira, biber 100, portakal 4 kilo 100 lira"

Kadri Karakoç
Kadri Karakoç, fiyatların Ramazan ayında yükselebileceğini öne sürerek, "Ramazan ayına bir hafta kala meyve olarak mandalina pazarda azalmış durumda. Fiyatları şu an iyi ama yoğunluk oluşacağından Ramazan’da zam gelebilir. Şu an yavaştan Ramazan ayının yoğunluğu başladı. İnşallah Ramazan ayı bütün ümmete bereket olur ki olacaktır inşallah. Pazarda domates 50 lira, biber 100, portakal 4 kilo 100 lira civarında olup inşallah Ramazan’da da bu şekilde devam eder, yükselmez. Ramazan yoğunluğu arife gününe kadar da devam ediyor." ifadelerini belirtti.
"Ramazan ayının ilk haftasında fiyatlar düşmeyebilir ama ikinci haftasında düşme ihtimali var"

Cemal Azboy
Alışveriş yoğunluğunun Ramazan’ın ilk üç haftasına kadar süreceğini ifade eden Cemal Azboy, "Şu an pazar fiyatları normal derecede. Ramazan’a doğru belki artabilir. Ramazan ayında ucuz olması daha iyi olacaktır. Bizde de ürün ne kadar ucuz ise o kadar satılıyor. Ramazan bereketi yavaş yavaş belli oluyor ama gelecek hafta daha fazla bir yoğunluk olacak inşallah. Yağmur yağışından dolayı bazı meyve-sebze fiyatlarında artış olabilir. Şu an uygun olan salatalık 100 lira, domatesin fiyatı düşmüş durumda, o da ihracattan dolayı. Patlıcan da 100 ila 120 lira civarında. Ramazan ayının ilk haftasında fiyatlar düşmeyebilir ama ikinci haftasında düşme ihtimali var. Malum olduğu üzere Ramazan ayı bereketlidir, inşallah bereketli geçer. Yoğunluk Ramazan’ın ilk üç haftasına kadar sürer ama son haftada daha düşük olabilir." şeklinde ifadelerini aktardı. (İLKHA)
Diyarbakır’da otomobil tıra arkadan çarptı: 2 yaralı
Van’da 20 yıllık kan davası barışla sonuçlandı
Şanlıurfa'da ruhsatsız silah operasyonu
Diyarbakır’da öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 13 yaralı
Radar izini azaltacak yeni nesil malzeme geliştiriliyor
İran: ABD askerleri Basra Körfezi'ndeki köpekbalıklarına yem olacak
Batı Şeria'da 21 bini aşkın ihlal: Saldırıların merkezinde Yahudi çeteler var
Ankara merkezli 22 ilde dolandırıcılık operasyonu: 29 tutuklama
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
Altın yön arayışında: Ons ve gram altın bugün ne kadar?
Şanlıurfa’da tanker ile otomobil çarpıştı: Bir ölü, 5 yaralı
Şırnak'ta sel: Araçlarda mahsur kalanlar kurtarıldı
Fırtına deniz ulaşımını vurdu: İDO ve BUDO'da çok sayıda sefer iptal
Trump'tan yine tehdit: İran'ın petrolünü ve uranyumunu ele geçirebiliriz
18 il için "sarı" kodlu uyarı: Sağanak, kar ve fırtına bekleniyor
Gazze'de ateşkese rağmen katliam sürüyor: 2 şehit
Siyonist rejim ve ABD'den kirli saldırı: İran ve Lübnan'da sivil altyapı hedef alınıyor
İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: ABD üsleri ve işgal hedefleri vuruldu
Bakan Kurum: Gıda israfı sadece bugünü değil, yarını da tüketir
Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti
Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu
Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti
Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi
COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi
Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu
ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı
Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi
Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Yükleniyor







