• BIST 100

    10610,74%-0,28
  • DOLAR

    42,25% 0,06
  • EURO

    49,23% 0,53
  • GRAM ALTIN

    5693,42% -0,06
  • Ç. ALTIN

    9495,67% 2,13

Ramazan Bayramı öncesi çarşı ve pazar hareketlendi

26 Mart 2025, Çarşamba 14:50
26 Mart 2025, Çarşamba 14:50
Ramazan Bayramı öncesi çarşı ve pazar hareketlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala çarşı pazarda yoğunluk artmaya başladı. Bayram hazırlıkları için alışverişe çıkan vatandaşlar, şekerden kolonyaya, ayakkabıdan mutfak gereçlerine kadar birçok ürüne ilgi gösteriyor.

Esnaf, özellikle son haftada alışveriş hareketliliğinin arttığını belirtiyor. Şeker satışı yapan Semih Akkuş, Ramazan ayına saygı göstererek lokantalarını açmadıklarını, bunun yerine uygun fiyatlarla şeker sattıklarını dile getirdi.

Kolonya satıcısı Cüneyt Kalkan ise satışlarının öğleden sonra hareketlendiğini ve Siirt fıstık kolonyasının en çok tercih edilen ürün olduğunu söyledi. Ayakkabı satıcısı Osman Alçı da Ramazan ayının bereketine vurgu yaparak, bayram öncesi yoğunluğun son günlerde daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

"Ramazan ayında lokantamızı açmıyoruz"

Semih Akkuş

Siirt'te esnaflık yapan Semih Akkuş, asıl mesleklerinin dönercilik olduğunu ancak Ramazan ayında lokantalarını açmadıklarını belirterek, "Çünkü insanlar oruç tuttuğu için biz de saygı gereği açmamayı tercih ediyoruz. Eğer açarsak, bu diğer iş yerlerine de örnek olur ve Ramazan ayında lokantaların açık olması zamanla normalleşir. Bu yüzden Ramazan’a olan saygımız gereği dükkanımızı kapalı tutuyoruz. Bunun yerine, dükkanımızın kirasını çıkarmak ve halka hizmet etmek için uygun fiyata şeker satıyoruz. Daha ucuza satmak isterdik ama mevcut ekonomik koşullar buna izin vermiyor. Eskisi gibi bayramlar kalmadı. Önceden insanlar 7-8 kilo şeker alıp evine götürürdü, şimdi ise ‘Bir kilo yeter’ diyorlar. Artık kimse kimseye eskisi gibi bayram ziyaretine gitmiyor. Fiyatlarımız 100 liradan 500 liraya kadar değişiyor ve mümkün olduğunca düşük tutmaya çalışıyoruz. Hem halka hizmet etmek hem de dükkanımızın kirasını karşılamak istiyoruz." dedi.

"Bayramlık alışverişlerde yoğunluk arttı"

Yakup Toprak

Bayram alışverişlerinde son haftaların yoğun geçtiğini belirten Yakup Toprak, özellikle şekerleme, mutfak gereçleri ve kolonya satışlarında artış yaşandığını ifade etti.

Toprak, "Bayram hareketliliği genellikle son hafta içinde başlıyor ve şu an itibarıyla yoğunluk artmış durumda. İşlerimizden memnunuz, şükürler olsun. En çok, tabak, bardak gibi mutfak gereçleri ile kolonya satılıyor. Bunun yanı sıra temizlik malzemelerine de büyük ilgi var." ifadelerini kullandı.

"Kolonya satışları arttı"

Cüneyt Kalkan

Kolonya satışı yapan Cüneyt Kalkan da bayram dolayısıyla satışlarının hareketlendiğini belirterek, "Bayram nedeniyle tezgahlarımızı açtık ve kolonya satışına başladık. Çok şükür, satışlarımız şu an iyi gidiyor. Sabah saatlerinde biraz durgunluk vardı ama öğleden sonra hareketlilik arttı. Caddeler kalabalık, her yer cıvıl cıvıl olunca bizim de keyfimiz yerine geliyor. 2023 yılından bu yana ilk kez kolonyaya fiyat artışı yapmak zorunda kaldık. Mecburen 50 lira zam geldi ancak her bütçeye uygun kolonyamız mevcut. Fiyatlar boyutuna ve kalitesine göre değişiyor. Fıstık, limon, okyanus, mandalina ve yasemin çeşitlerimiz var. Vatandaşlar en çok Siirt fıstık kolonyasını tercih ediyor." dedi.

"Ayakkabı satışları da hareketlendi"

Osman Alçı

Siirt çarşısında ayakkabı satışı yapan Osman Alçı ise Ramazan Bayramı’nın bereketini dört gözle beklediklerini belirterek, "Bayrama sayılı günler kaldı ve yavaş yavaş bir hareketlenme başladı. Son 1-2 aydır işlerimiz oldukça durgundu, bu yüzden bayramı heyecanla bekliyorduk. İnşallah bayramla birlikte işlerimiz açılacak. Özellikle bayramın son 2-3 gününde yoğunluk olmasını Rabbimizden temenni ediyoruz, Allah’ın izniyle de olacak. Ramazan’ın bereketi bambaşka. Elhamdülillah, her bütçeye uygun ayakkabılarımız var. Fiyatlarımız 400 liradan başlayıp 1.500 liraya kadar çıkıyor. Bizim çarşımız tarihi bir çarşıdır, buradaki fiyatlar uygundur. Elhamdülillah, müşteriler de bizi daha çok tercih ediyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından muhtar ziyaretleri

NATO'dan Yunanistan-GKRY ortak tatbikatı açıklaması

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu’ndan SGK işten çıkış kodlarına ilişkin reform çağrısı

Üreticilere Siirt fıstığında doğru budama eğitimi

HAMAS: Salfit’te caminin yakılması dinlere yönelik açık bir saldırıdır

Seyir halindeki tır'da yangın: Erken müdahale felaketi önledi

HÜDA PAR heyetinden Toroslar esnafına ziyaret

Gazze’de can kaybı 69 bin 187’ye yükseldi

Bitlis’te araç içine zulalanmış yaklaşık 17 kilo metamfetamin ele geçirildi

Suriye'nin Londra Büyükelçiliği yeniden açıldı

Mardin Hububatçılar Derneği Başkanı Öter: Çiftçinin kuru alanı işleyecek cesareti kalmadı

Portekizli girişimden epilepsi nöbetlerini yapay zekâyla tespit eden akıllı lamba

ABD'de "şiddetli grip" salgınına ilişkin endişeler artıyor

Balcalı Hastanesi başhekimliğinde görev değişimi

İstanbul’da midye ve kumpir faciası: İki çocuk hayatını kaybetti, anne ve babanın durumu ağır

Aladağ’da üreticilere yüzde 70 hibeli ilaçlama makinesi desteği

Mersin Umut Kervanı’ndan muhtaçlar yararına hayır kermesi

Yüzlerce işgalci siyonist Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

AHBİB’in Ekim ayı ihracatı 176,6 milyon dolar olarak gerçekleşti

Bingöl’de uyuşturucu operasyonunda 3 kişi tutuklandı

Şırnak'ta park halindeki tanker alev aldı

İspanya'da kuş gribi vakalarında artış

Merkez Bsı rezervleri yükseldi

KKM bakiyesi 100 milyar liranın altına indi

Danimarka’da üretilen Anti-Drone cihazları NATO ve Ukrayna için hazırlanıyor

Kurtulmuş: Türkiye’nin garantörlüğü olmasaydı KKTC, Gazze gibi olabilirdi

ALES giriş belgeleri erişime açıldı

Mersin’de konut satışları artışını sürdürdü

BM: Gazze’de 282 binden fazla ev yıkıldı veya zarar gördü

Raşid El-Gannuşi’nin serbest bırakılması için Ankara’da adalet çağrısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından muhtar ziyaretleri

NATO'dan Yunanistan-GKRY ortak tatbikatı açıklaması

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu’ndan SGK işten çıkış kodlarına ilişkin reform çağrısı

Üreticilere Siirt fıstığında doğru budama eğitimi

HAMAS: Salfit’te caminin yakılması dinlere yönelik açık bir saldırıdır

Seyir halindeki tır'da yangın: Erken müdahale felaketi önledi

HÜDA PAR heyetinden Toroslar esnafına ziyaret