• BIST 100

    10853,49%0,99
  • DOLAR

    40,68% 0,07
  • EURO

    47,07% -0,18
  • GRAM ALTIN

    4415,04% 0,46
  • Ç. ALTIN

    7061,38% 0,32

Ramazan’da tatlıya yoğun ilgi: Satışlar üç kat arttı

05 Mart 2025, Çarşamba 03:07
05 Mart 2025, Çarşamba 03:07
Ramazan’da tatlıya yoğun ilgi: Satışlar üç kat arttı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ramazan ayında tatlı satışları üç kat artarken, özellikle halka ve tulumba tatlılarına olan ilgi büyük bir hızla yükseliyor.

Ramazan ayında tatlı tezgâhlarında zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor. 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazları kategorisinde yer alan halka tatlısı, yemekten sonra sıcak yenilmesiyle birlikte ağızları tatlandırıyor.

Ramazan ayında iftar sofralarında eksiltilmeyen, orta ve dar gelirli ailelerin tercih ettiği halka ve tulumba tatlıları çeşitleri, vatandaşın vazgeçilmezi oluyor. Özellikle Ramazan ayında halka tatlısına rağbetin fazla olduğu belirtiliyor.

Özellikle Ramazan ayının vazgeçilmezi olan halka ve tulumba tatlıları çeşitlerine rağbet çok iyi olduğunu belirten tatlı satıcıları, Ramazan ayı dolayısıyla artan maliyetlere rağmen tatlı fiyatlarının sabit tutulduğunu söyledi.

"Tatlı satışlarımız 3 kat arttı"

Ramazan dolayısıyla tatlı fiyatlarını sabit tuttuklarını belirten tatlı ustası Ebubekir Sirek, "Burada 8 tatlı çeşidi yapıyoruz. Bunlar kaymaklı, cevizli, tulumba, minik tulumba, büyük ve küçük halka çeşitlerimiz var. Ramazan ayı dolayısıyla tatlıya rağbet arttı. Özellikle iftar sofralarında tatlı bulundurmak adet haline gelmiş durumda. Buraya gelen vatandaşların kimisi yarım kilo, kimisi bir kilo, kimisi ise karışık alıyor. Tatlılarımızda glikoz kullanmadığımız için ayrı bir rağbet var. Ramazan ayı nedeniyle tatlı satışlarımız günlük 100 kilodan 300 kiloya çıktı. Yani satışlarımız neredeyse 3 kat arttı. Satışlardan memnunuz ve Ramazan'dan dolayı tatlı fiyatlarımızı da sabit tuttuk. Halka ve tulumba çeşitlerinin kilosunu 100 liraya, taş kadayıf, cevizli ve kaymaklısını ise 200 liraya veriyoruz." dedi.

"Çocuklar sevinsin diye tatlı adım"

Çocukların mutlu olması için tatlı aldıklarını belirten vatandaş Mustafa Kıraç, "Osmaniye'den Batman'a güreş takımını getirdim. Çocuklara yarın müsabakalarda enerji versin diye tatlı aldım. Ramazan'dan dolayı çocuklar hem enerjilerini toplasınlar hem de bir değişiklik olsun diye tatlı aldım." diye konuştu.

"İftar sonrasında tatlı eksik etmiyorum"

İftar sofrası için tatlı aldığını ifade eden diğer vatandaş Abbas Şen ise şöyle konuştu: "İki günde bir tatlı alıyorum. Çocuklar tatlı yemeyi sevdiği için her zaman alıyorum ama özellikle Ramazan ayı olduğu için iftar sonrasında tatlı eksik etmiyorum." (İLKHA)

Floris Kasırgası İngiltere'de etkili oluyor

Küresel Kararlılık Filosu ablukayı kırmak için Gazze'ye doğru yola çıkacak

Rusya: Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'na artık bağlı değiliz

Kluçevski Yanardağı’nda volkanik hareketlilik yeniden arttı

Ukrayna, Kırım'daki Rus savaş uçaklarına İHA saldırısı düzenledi

Dengesini kaybeden yaşlı kadın inşaat alanına düşerek yaralandı

Gümüşhane'de zincirleme kaza: 7 yaralı

BM: Gazze'de özellikle çocuklar arasında açlık korkunç boyutlara ulaştı

Bakan Yerlikaya: 57 adet sahte diploma tespit edildi, 37 kişi tutuklandı

Yüksek Askeri Şura yarın toplanıyor

Kars ve Ardahan'da şap hastalığı alarmı

Somali'de Afrika Birliği'ne bağlı güçlere çifte bombalı saldırı

Balıkesir'de arazi yangınına müdahale ediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

Park halindeki otomobilin sürücü koltuğunda ölü olarak bulundu

Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 1’i ağır 4 yaralı

İLKHA'nın haberi sonrası Bedri Nas onkoloji hastanesine sevk edildi

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 93'ü çocuk 180'e yükseldi

Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Rusya: Ukrayna'nın askeri havaalanı altyapısı hedef alındı

İçişleri Bakanı Yerlikaya Ağrı'da çeşitli temaslarda bulundu

HÜDA PAR’dan ‘sahte diploma skandalı’ hakkında açıklama

Japonya'da sıcak çarpması nedeniyle 56 kişi öldü

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç’ten Çamlıyayla’ya ziyaret

İspanya ve Portekiz orman yangınları ile mücadele ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesinden çocuklara feribot gezisi

Sakarya'da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 1 tutuklama

ABD'den Hindistan'a Rusya suçlaması

Rusya'dan nükleer silah açıklaması

Sanal kumarın karanlık yüzü: İntihar riski ve aile yıkımları!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Floris Kasırgası İngiltere'de etkili oluyor

Küresel Kararlılık Filosu ablukayı kırmak için Gazze'ye doğru yola çıkacak

Rusya: Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'na artık bağlı değiliz

Kluçevski Yanardağı’nda volkanik hareketlilik yeniden arttı

Ukrayna, Kırım'daki Rus savaş uçaklarına İHA saldırısı düzenledi

Dengesini kaybeden yaşlı kadın inşaat alanına düşerek yaralandı

Gümüşhane'de zincirleme kaza: 7 yaralı