• BIST 100

    9279,21%2,25
  • DOLAR

    38,62% -0,07
  • EURO

    43,42% -0,62
  • GRAM ALTIN

    4101,88% -1,92
  • Ç. ALTIN

    6729,79% -1,30

Ramazanın bereketi balık tezgahlarına yansıdı

EKONOMİ 16.03.2025 16:03:41 0
Ramazanın bereketi balık tezgahlarına yansıdı

Mübarek Ramazan ayında bazı ürünlerde olduğu gibi balık tezgahlarındaki indirimler dikkatten kaçmadı.

Ramazan ayı öncesinde bazı balık çeşitlerinde fiyatlar sabitliğini korurken daha çok vatandaşın tercih edilen balık türleri fiyatları geri çekti, indirim olarak tezgahlara yansıdı.

Et ürünlerinde en çok tercih edilen ve bölge halkının vazgeçilmezi arasında yer alan balık, semt pazarlarında da varlığını ispatlıyor.

Ramazan ayının etkisiyle fiyatların düşüşe geçmesiyle tüketicilerin yoğun talep oluşturduğu balık tezgahlarında en çok talep edilen türü hamsi, sazan ve alabalık oldu.

"En çok tercih edilen hamsi, sazan ve alabalık"

Fiyatların düşük olmasına rağmen rağbetin olmadığını söyleyen tezgahtarlardan Balıkçı Muhammed, "Balık fiyatları düşük olmasına rağmen vatandaş almıyor. Para yok diyor ama başka yerde en pahalısını alırlar. Şu an fiyatlar; karabalık ve sardalya 60, tatlı su çipurası 70, kefal 80, palamut 140 TL. Ramazandan önce de fiyatlar aynı idi, değişen bir şey yok." dedi.

Ramazanın bereketiyle balık fiyatları uygun olduğunu belirten balıkçı Yaşar ise, "Ramazandan önce kilogram başına 50 TL fazlaydı. Şu an en çok tercih edilen hamsi, sazan ve alabalıktır. Vatandaşa balık almasını öneririm. Taze balık her zaman iyidir. Mesela istavrit ve sazan günlük geliyor. Taze balık zaten kulaklarından bellidir, kızıldır." ifadelerini kullandı.

Şu an fiyatlar oldukça iyi ve her bütçeye uygun olduğunu kaydeden Emin Kalpak, fiyatların 100-150 arası değiştiğini belirtirken balığın hem sağlık hem de maddi açıdan en iyisi olduğunu hatırlattı.

"Fiyatlar uygun, vatandaş ilgi gösteriyor"

Tezgahtaki balıkların günlük ve taze olduğunu söyleyen Burhan Akalın, "Deniz balığı haricinde balıkları Dicle Nehri ve çevresinde kendimiz yakalıyoruz. Deniz çeşitleri olarak alabalık, somun balığı, şebot balığı, turna balığı, sazan, levrek var. Fiyatlar uygun, vatandaş ilgi gösteriyor. Balıkları kendimiz yakaladığımızdan canlı olması vatandaşın da ilgisini çekiyor. Ramazandan öncesi ile günümüz fiyatları aynı, bir artış yapmadık. Hatta Ramazandan önce 130'a verdiğimiz sazanı bugün 120 TL'ye satıyoruz. "şeklinde konuştu.

Sağlık açısından da balık etinin önemine değinen Akalın, "Balık doğal olmakla beraber organiktir. Mesela 40 günlük tavuk yemlerle büyütülüp kesilirken balıkta öyle bir durum söz konusu olamıyor. Balık eti özellikle çocuklar için çok faydalıdır. Balık yiyen çok zeki olur." diye belirtti. (İLKHA)

Balkondan düşen bebek hayatını kaybetti

DSİ'den uyarı: Su yapılarına girmek tehlikeli ve yasak

Fransa İçişleri Bakanı Retailleau üniversitelerde başörtüsü yasağını savundu

BBC'ye Gazze soykırımı protestosu: Batı basını gerçekleri gizliyor

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Döviz kurlarında son durum

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan'a yönelik seyahat ve güvenlik uyarısı

Yahudi çeteler Filistinli çocukları kaçırıyor

Trump'tan Suudi Arabistan'a "nükleer" onayı: Tel Aviv'le normalleşme şartı yok

Eski esir Mu'tasım Raddad şehit oldu

Gazze'deki yardım kuruluşları: Tüm siyasi, diplomatik ve ekonomik yollar denenmeli, insanlığımızı kaybediyoruz

Gazze'de katliam devam ediyor: 16 şehit, sayısız yaralı

ABD ile Japonya F-35 anlaşmasını duyurdu

Kongo'da M çiçeği virüsü vaka sayısında artış

Karabük'te tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından, ailenin korunmasına dair kanun teklifi için STK'lara ziyaret

Bakan Bayraktar: Suriye'ye günlük 6 milyon metreküp doğal gaz gönderilecek

Yeni Kaledonya’da yeni kriz!

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: Gazze için güçlü ve net bir duruş ortaya koymalıyız

BM: Gazze'de israil'in ablukası nedeniyle durum hızla kötüleşiyor

Zehirlenme şüphesiyle 126 kişi hastaneye başvurdu

Almanya iltica talebinde bulunanları geri çevirecek

Çıkan yangında bina sakinleri mahsur kaldı

Otomobil ile cip çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Vatikan'da yeni Papa ABD'li Robert Prevost oldu

Çin Denizi'nde tansiyon bir kez daha yükseldi

AB'den Ukrayna’ya 1 milyar avro kredi

ABD ile İngiltere arasında yeni bir gümrük anlaşması imzalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ