• BIST 100

    16659,11%-3,25
  • DOLAR

    43,77% 0,02
  • EURO

    51,58% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7027,93% 0,22
  • Ç. ALTIN

    11672,32% 0,25

Ramazanın bereketi balık tezgahlarına yansıdı

16 Mart 2025, Pazar 16:03
16 Mart 2025, Pazar 16:03
Ramazanın bereketi balık tezgahlarına yansıdı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mübarek Ramazan ayında bazı ürünlerde olduğu gibi balık tezgahlarındaki indirimler dikkatten kaçmadı.

Ramazan ayı öncesinde bazı balık çeşitlerinde fiyatlar sabitliğini korurken daha çok vatandaşın tercih edilen balık türleri fiyatları geri çekti, indirim olarak tezgahlara yansıdı.

Et ürünlerinde en çok tercih edilen ve bölge halkının vazgeçilmezi arasında yer alan balık, semt pazarlarında da varlığını ispatlıyor.

Ramazan ayının etkisiyle fiyatların düşüşe geçmesiyle tüketicilerin yoğun talep oluşturduğu balık tezgahlarında en çok talep edilen türü hamsi, sazan ve alabalık oldu.

"En çok tercih edilen hamsi, sazan ve alabalık"

Fiyatların düşük olmasına rağmen rağbetin olmadığını söyleyen tezgahtarlardan Balıkçı Muhammed, "Balık fiyatları düşük olmasına rağmen vatandaş almıyor. Para yok diyor ama başka yerde en pahalısını alırlar. Şu an fiyatlar; karabalık ve sardalya 60, tatlı su çipurası 70, kefal 80, palamut 140 TL. Ramazandan önce de fiyatlar aynı idi, değişen bir şey yok." dedi.

Ramazanın bereketiyle balık fiyatları uygun olduğunu belirten balıkçı Yaşar ise, "Ramazandan önce kilogram başına 50 TL fazlaydı. Şu an en çok tercih edilen hamsi, sazan ve alabalıktır. Vatandaşa balık almasını öneririm. Taze balık her zaman iyidir. Mesela istavrit ve sazan günlük geliyor. Taze balık zaten kulaklarından bellidir, kızıldır." ifadelerini kullandı.

Şu an fiyatlar oldukça iyi ve her bütçeye uygun olduğunu kaydeden Emin Kalpak, fiyatların 100-150 arası değiştiğini belirtirken balığın hem sağlık hem de maddi açıdan en iyisi olduğunu hatırlattı.

"Fiyatlar uygun, vatandaş ilgi gösteriyor"

Tezgahtaki balıkların günlük ve taze olduğunu söyleyen Burhan Akalın, "Deniz balığı haricinde balıkları Dicle Nehri ve çevresinde kendimiz yakalıyoruz. Deniz çeşitleri olarak alabalık, somun balığı, şebot balığı, turna balığı, sazan, levrek var. Fiyatlar uygun, vatandaş ilgi gösteriyor. Balıkları kendimiz yakaladığımızdan canlı olması vatandaşın da ilgisini çekiyor. Ramazandan öncesi ile günümüz fiyatları aynı, bir artış yapmadık. Hatta Ramazandan önce 130'a verdiğimiz sazanı bugün 120 TL'ye satıyoruz. "şeklinde konuştu.

Sağlık açısından da balık etinin önemine değinen Akalın, "Balık doğal olmakla beraber organiktir. Mesela 40 günlük tavuk yemlerle büyütülüp kesilirken balıkta öyle bir durum söz konusu olamıyor. Balık eti özellikle çocuklar için çok faydalıdır. Balık yiyen çok zeki olur." diye belirtti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Bingöl'de trafik kazası: 7 yaralı

Batman’da baraj debisi yükseldi, taşkın duvarı hasar gördü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Fatih Dönmez atandı

Kızılay’ın 21'inci iyilik gemisi Gazze için yola çıktı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Mukabelenin asıl amacı Kur'an'ın mesajını hayata taşımaktır

Bakan Yumaklı: Sungurlu Diği Göleti tamamlandı

Çin'de havai fişek dükkânında patlama: 12 ölü

Filipinler'deki Kanlaon Yanardağı'nda patlama

Siirt Üniversitesi merkez kampüsü tarihe karışıyor

Görme engelli kardeşlerin azmi ilham veriyor

Malatya'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinden anlamlı etkinlik

Şanlıurfa’da GAP Havalimanı yolcu trafiği ocakta 100 bini aştı

Konya Kayalıpark’ta Ramazan geleneği devam ediyor

Ramazanda anlamlı program: 4–6 yaş grubundan Kur’an’a ilk adım

TAB ile MYK arasında iş birliği: Arıcılığa ulusal meslek standardı geliyor

Zekât ve fitre bilinci Ramazan ayında yeniden gündemde

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 4 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Nijerya, 38 kişinin öldüğü maden kazasını soruşturuyor

Battalgazi zabıta ekiplerinden fahiş fiyat denetimi

Savunma sanayiinde 2026 hedefleri masaya yatırıldı

Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Epstein davasında adı geçen Kral III. Charles'ın kardeşi İngiltere'de gözaltına alındı

Sahil Güvenlik’ten yasa dışı avcılığa 47 milyon TL ceza

Yeryüzü Doktorları'ndan açlıkla mücadele projesi

Afganistan önemli yol yapımı için 33 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

Okullarda Ramazan coşkusu: Çocuklar oruçla tanıştı

Elazığ’da silahlı saldırı operasyonu: 4 tutuklama

İran ve Rusya, Umman Körfezi'nde ortak deniz tatbikatı düzenledi

O yaya geçidinde yine kaza oldu

Gaziantep'te ters yön kullanan 639 sürücüye ceza kesildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl'de trafik kazası: 7 yaralı

Batman’da baraj debisi yükseldi, taşkın duvarı hasar gördü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Fatih Dönmez atandı

Kızılay’ın 21'inci iyilik gemisi Gazze için yola çıktı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Mukabelenin asıl amacı Kur'an'ın mesajını hayata taşımaktır

Bakan Yumaklı: Sungurlu Diği Göleti tamamlandı

Çin'de havai fişek dükkânında patlama: 12 ölü