• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54

Ramazanın bereketi balık tezgahlarına yansıdı

16 Mart 2025, Pazar 16:03
16 Mart 2025, Pazar 16:03
Ramazanın bereketi balık tezgahlarına yansıdı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mübarek Ramazan ayında bazı ürünlerde olduğu gibi balık tezgahlarındaki indirimler dikkatten kaçmadı.

Ramazan ayı öncesinde bazı balık çeşitlerinde fiyatlar sabitliğini korurken daha çok vatandaşın tercih edilen balık türleri fiyatları geri çekti, indirim olarak tezgahlara yansıdı.

Et ürünlerinde en çok tercih edilen ve bölge halkının vazgeçilmezi arasında yer alan balık, semt pazarlarında da varlığını ispatlıyor.

Ramazan ayının etkisiyle fiyatların düşüşe geçmesiyle tüketicilerin yoğun talep oluşturduğu balık tezgahlarında en çok talep edilen türü hamsi, sazan ve alabalık oldu.

"En çok tercih edilen hamsi, sazan ve alabalık"

Fiyatların düşük olmasına rağmen rağbetin olmadığını söyleyen tezgahtarlardan Balıkçı Muhammed, "Balık fiyatları düşük olmasına rağmen vatandaş almıyor. Para yok diyor ama başka yerde en pahalısını alırlar. Şu an fiyatlar; karabalık ve sardalya 60, tatlı su çipurası 70, kefal 80, palamut 140 TL. Ramazandan önce de fiyatlar aynı idi, değişen bir şey yok." dedi.

Ramazanın bereketiyle balık fiyatları uygun olduğunu belirten balıkçı Yaşar ise, "Ramazandan önce kilogram başına 50 TL fazlaydı. Şu an en çok tercih edilen hamsi, sazan ve alabalıktır. Vatandaşa balık almasını öneririm. Taze balık her zaman iyidir. Mesela istavrit ve sazan günlük geliyor. Taze balık zaten kulaklarından bellidir, kızıldır." ifadelerini kullandı.

Şu an fiyatlar oldukça iyi ve her bütçeye uygun olduğunu kaydeden Emin Kalpak, fiyatların 100-150 arası değiştiğini belirtirken balığın hem sağlık hem de maddi açıdan en iyisi olduğunu hatırlattı.

"Fiyatlar uygun, vatandaş ilgi gösteriyor"

Tezgahtaki balıkların günlük ve taze olduğunu söyleyen Burhan Akalın, "Deniz balığı haricinde balıkları Dicle Nehri ve çevresinde kendimiz yakalıyoruz. Deniz çeşitleri olarak alabalık, somun balığı, şebot balığı, turna balığı, sazan, levrek var. Fiyatlar uygun, vatandaş ilgi gösteriyor. Balıkları kendimiz yakaladığımızdan canlı olması vatandaşın da ilgisini çekiyor. Ramazandan öncesi ile günümüz fiyatları aynı, bir artış yapmadık. Hatta Ramazandan önce 130'a verdiğimiz sazanı bugün 120 TL'ye satıyoruz. "şeklinde konuştu.

Sağlık açısından da balık etinin önemine değinen Akalın, "Balık doğal olmakla beraber organiktir. Mesela 40 günlük tavuk yemlerle büyütülüp kesilirken balıkta öyle bir durum söz konusu olamıyor. Balık eti özellikle çocuklar için çok faydalıdır. Balık yiyen çok zeki olur." diye belirtti. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Yalova'da uyuşturucu operasyonunda 6 gözaltı

Almanya: Enerji fiyatlarının artışından derin endişe duyuyoruz

Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi

Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında telefon görüşmesi

İzmir'de zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump ve Putin telefonda görüştü

Gazze'ye saldırılarda can kaybı 72 bin 133'e yükseldi

Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri siyonizme ve küresel emperyalizme karşı net bir duruş sergilemeli

Niğde'de doğal gaz patlaması: 12 yaralı

Manisa'da 2 bin 580 sikke ve 235 tarihi obje ele geçirildi: 1 gözaltı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırıları sonucu şehit gazeteci sayısı 261'e yükseldi

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü

Denizli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Birliğimizi korursak hiçbir zalim bize saldırmaya cesaret edemez

İran Kızılayı: ABD-israilin saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Bazı kullanıcılar ‘yapay zeka psikozu’ riski altında olabilir!

Malatya'da cami yararına hurda toplayan 72 yaşındaki adam ölü bulundu

Siyonist rejim Orta Doğu'daki gündemden yararlanarak Gazze'de katliamlarını tırmandırıyor

Macaristan’dan AB’ye Rus enerji ürünlerine yasaklar derhal kaldırılsın

Diyarbakır'a düşen mühimmatın görüntülerine İLKHA ulaştı

Azerbaycan ve İran, sınır ötesi yük taşımacılığına yeniden başladı

Enerji fiyatlarındaki artış AB'de endişeye karşılanıyor

Macron: Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle Kıbrıs yakınlarına ulaştı

Avrupa en büyük silah ithalatçısı oldu

Glasgow’daki tren istasyonunda yangın sonucu istasyon kapatıldı

Çocuklarda ekran karşısında yemek masum mu?

BAE'de askeri helikopter düştü: 2 ölü

Çin-Rusya yolcu treni seferleri 6 yıl aradan sonra yeniden başladı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Yalova'da uyuşturucu operasyonunda 6 gözaltı

Almanya: Enerji fiyatlarının artışından derin endişe duyuyoruz

Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi

Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında telefon görüşmesi

İzmir'de zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump ve Putin telefonda görüştü