• BIST 100

    16698,39%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,02
  • EURO

    51,80% -0,23
  • GRAM ALTIN

    7100,76% 0,64
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,35

Ramazanın bereketi balık tezgahlarına yansıdı

16 Mart 2025, Pazar 16:03
16 Mart 2025, Pazar 16:03
Ramazanın bereketi balık tezgahlarına yansıdı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mübarek Ramazan ayında bazı ürünlerde olduğu gibi balık tezgahlarındaki indirimler dikkatten kaçmadı.

Ramazan ayı öncesinde bazı balık çeşitlerinde fiyatlar sabitliğini korurken daha çok vatandaşın tercih edilen balık türleri fiyatları geri çekti, indirim olarak tezgahlara yansıdı.

Et ürünlerinde en çok tercih edilen ve bölge halkının vazgeçilmezi arasında yer alan balık, semt pazarlarında da varlığını ispatlıyor.

Ramazan ayının etkisiyle fiyatların düşüşe geçmesiyle tüketicilerin yoğun talep oluşturduğu balık tezgahlarında en çok talep edilen türü hamsi, sazan ve alabalık oldu.

"En çok tercih edilen hamsi, sazan ve alabalık"

Fiyatların düşük olmasına rağmen rağbetin olmadığını söyleyen tezgahtarlardan Balıkçı Muhammed, "Balık fiyatları düşük olmasına rağmen vatandaş almıyor. Para yok diyor ama başka yerde en pahalısını alırlar. Şu an fiyatlar; karabalık ve sardalya 60, tatlı su çipurası 70, kefal 80, palamut 140 TL. Ramazandan önce de fiyatlar aynı idi, değişen bir şey yok." dedi.

Ramazanın bereketiyle balık fiyatları uygun olduğunu belirten balıkçı Yaşar ise, "Ramazandan önce kilogram başına 50 TL fazlaydı. Şu an en çok tercih edilen hamsi, sazan ve alabalıktır. Vatandaşa balık almasını öneririm. Taze balık her zaman iyidir. Mesela istavrit ve sazan günlük geliyor. Taze balık zaten kulaklarından bellidir, kızıldır." ifadelerini kullandı.

Şu an fiyatlar oldukça iyi ve her bütçeye uygun olduğunu kaydeden Emin Kalpak, fiyatların 100-150 arası değiştiğini belirtirken balığın hem sağlık hem de maddi açıdan en iyisi olduğunu hatırlattı.

"Fiyatlar uygun, vatandaş ilgi gösteriyor"

Tezgahtaki balıkların günlük ve taze olduğunu söyleyen Burhan Akalın, "Deniz balığı haricinde balıkları Dicle Nehri ve çevresinde kendimiz yakalıyoruz. Deniz çeşitleri olarak alabalık, somun balığı, şebot balığı, turna balığı, sazan, levrek var. Fiyatlar uygun, vatandaş ilgi gösteriyor. Balıkları kendimiz yakaladığımızdan canlı olması vatandaşın da ilgisini çekiyor. Ramazandan öncesi ile günümüz fiyatları aynı, bir artış yapmadık. Hatta Ramazandan önce 130'a verdiğimiz sazanı bugün 120 TL'ye satıyoruz. "şeklinde konuştu.

Sağlık açısından da balık etinin önemine değinen Akalın, "Balık doğal olmakla beraber organiktir. Mesela 40 günlük tavuk yemlerle büyütülüp kesilirken balıkta öyle bir durum söz konusu olamıyor. Balık eti özellikle çocuklar için çok faydalıdır. Balık yiyen çok zeki olur." diye belirtti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Güney Kore'nin eski içişleri bakanına darbe girişimindeki rolü nedeniyle hapis cezası

TEBD Başkanı Değirmenci: Batman'da ruhsat dağılımı dengesiz

Diyarbakır'da maaşlarını eksik alan belediye işçileri iş bırakma kararı aldı

Hatay’da 5 kilo 450 gram skunk ele geçirildi

Sudan'da yolcu feribotu battı: 15 ölü

Batman'da Elma Sokağı aydınlatıldı

Şanlıurfa’da iş yeri yangını paniğe neden oldu

Batman'da kuyumcu soygununda 5 kişi tutuklandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den nükleer açıklaması

Bangladeş seçimlerinde oy verme işlemi başladı

Brent petrol 69,10 dolardan işlem görüyor

Yetimler Vakfı’ndan Diyarbakır’da Ramazan öncesi yüzlerce aileye yardım

İtalya'dan göçmen teknelerine karşı "deniz ablukası" yasası

Bursa’da balıkçı dükkânında yangın: İş yeri kullanılamaz hale geldi

Rusya, WhatsApp’ı kalıcı olarak yasaklamaya hazırlanıyor iddiası

ABD'den 21 ülke için vatandaşlarına “Seyahat etmeyin” uyarısı

Malatya Radyocular Derneği Başkanı Cavlak: Radyolara sahip çıkın ki sesiniz olabilsinler

Cenevre İnsan Hakları Akademisi: Gazze'de can kaybı 200 bini aşmış olabilir

Gaziantep'te insan ticareti operasyonu: 4 tutuklama

HAKSİAD Avrupa turunu sürdürüyor: İtalya’dan Almanya’ya ticaret köprüsü

Dicle Elektrik, 2025 yılı yatırımlarını ve hedeflerini paylaştı

Siyonist rejim kadınları hedef alıyor: 7 Ekim'den bu yana 680'den fazla esir

Suriye Hükümeti, ABD’nin çekildiği stratejik Tenef Üssü’nü devraldı

Döviz kurları bugün ne kadar?

Ticaret Bakanlığı serbest bölgelerin dijital altyapısını güçlendiriyor

Çocuk suçluluğu tüm boyutlarıyla masaya yatırıldı

Altın fiyatlarında son durum

Mardin’de yoğun sis: Görüş mesafesi 10 metreye düştü

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Hızlı Destek Güçleri'nden Kadugli ve Kurmuk'a İHA saldırısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Güney Kore'nin eski içişleri bakanına darbe girişimindeki rolü nedeniyle hapis cezası

TEBD Başkanı Değirmenci: Batman'da ruhsat dağılımı dengesiz

Diyarbakır'da maaşlarını eksik alan belediye işçileri iş bırakma kararı aldı

Hatay’da 5 kilo 450 gram skunk ele geçirildi

Sudan'da yolcu feribotu battı: 15 ölü

Batman'da Elma Sokağı aydınlatıldı

Şanlıurfa’da iş yeri yangını paniğe neden oldu