• BIST 100

    16035,05%0,50
  • DOLAR

    44,20% 0,08
  • EURO

    50,89% 0,07
  • GRAM ALTIN

    7137,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    11534,35% 0,00

Ramazanın bereketi balık tezgahlarına yansıdı

16 Mart 2025, Pazar 16:03
16 Mart 2025, Pazar 16:03
Ramazanın bereketi balık tezgahlarına yansıdı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mübarek Ramazan ayında bazı ürünlerde olduğu gibi balık tezgahlarındaki indirimler dikkatten kaçmadı.

Ramazan ayı öncesinde bazı balık çeşitlerinde fiyatlar sabitliğini korurken daha çok vatandaşın tercih edilen balık türleri fiyatları geri çekti, indirim olarak tezgahlara yansıdı.

Et ürünlerinde en çok tercih edilen ve bölge halkının vazgeçilmezi arasında yer alan balık, semt pazarlarında da varlığını ispatlıyor.

Ramazan ayının etkisiyle fiyatların düşüşe geçmesiyle tüketicilerin yoğun talep oluşturduğu balık tezgahlarında en çok talep edilen türü hamsi, sazan ve alabalık oldu.

"En çok tercih edilen hamsi, sazan ve alabalık"

Fiyatların düşük olmasına rağmen rağbetin olmadığını söyleyen tezgahtarlardan Balıkçı Muhammed, "Balık fiyatları düşük olmasına rağmen vatandaş almıyor. Para yok diyor ama başka yerde en pahalısını alırlar. Şu an fiyatlar; karabalık ve sardalya 60, tatlı su çipurası 70, kefal 80, palamut 140 TL. Ramazandan önce de fiyatlar aynı idi, değişen bir şey yok." dedi.

Ramazanın bereketiyle balık fiyatları uygun olduğunu belirten balıkçı Yaşar ise, "Ramazandan önce kilogram başına 50 TL fazlaydı. Şu an en çok tercih edilen hamsi, sazan ve alabalıktır. Vatandaşa balık almasını öneririm. Taze balık her zaman iyidir. Mesela istavrit ve sazan günlük geliyor. Taze balık zaten kulaklarından bellidir, kızıldır." ifadelerini kullandı.

Şu an fiyatlar oldukça iyi ve her bütçeye uygun olduğunu kaydeden Emin Kalpak, fiyatların 100-150 arası değiştiğini belirtirken balığın hem sağlık hem de maddi açıdan en iyisi olduğunu hatırlattı.

"Fiyatlar uygun, vatandaş ilgi gösteriyor"

Tezgahtaki balıkların günlük ve taze olduğunu söyleyen Burhan Akalın, "Deniz balığı haricinde balıkları Dicle Nehri ve çevresinde kendimiz yakalıyoruz. Deniz çeşitleri olarak alabalık, somun balığı, şebot balığı, turna balığı, sazan, levrek var. Fiyatlar uygun, vatandaş ilgi gösteriyor. Balıkları kendimiz yakaladığımızdan canlı olması vatandaşın da ilgisini çekiyor. Ramazandan öncesi ile günümüz fiyatları aynı, bir artış yapmadık. Hatta Ramazandan önce 130'a verdiğimiz sazanı bugün 120 TL'ye satıyoruz. "şeklinde konuştu.

Sağlık açısından da balık etinin önemine değinen Akalın, "Balık doğal olmakla beraber organiktir. Mesela 40 günlük tavuk yemlerle büyütülüp kesilirken balıkta öyle bir durum söz konusu olamıyor. Balık eti özellikle çocuklar için çok faydalıdır. Balık yiyen çok zeki olur." diye belirtti. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İşgalin gölgesinde petrol 100 doları aştı: Afrika'da kazananlar sahnede

Çocuk edebiyatı öğretmen kongresi İstanbul’da düzenlenecek

Avrupa'dan Trump'a Hürmüz resti: Bizim savaşımız değil

Doğu’da kış etkisini sürdürüyor: 50 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapalı

Berber esnafından tıraşlarınızı "Son güne bırakmayın" uyarısı

Balistik füzenin parçaları BAE’de bir kişinin ölümüne yol açtı

Rize’de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama

Eczacılar: İlaç fiyatlama politikaları OECD ülkeleri baz alınarak belirlenmeli

İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 45,96 seviyesine

İzmit’te kumar denetimi: İşyeri mühürlendi

Siyonist işgalciler Yusuf Türbesi'ni işgal etti, provokasyonlar sıradanlaştı

İl il bayram namazı saatleri

Batman'da aranan 42 hükümlü yakalandı

Kocaeli’de aranan hükümlü yakalandı

Devrim Muhafızları: 57. Dalga operasyonu başarıyla gerçekleştirildi

Batman'da kaçakçılık operasyonu: 12 şüpheli gözaltına alındı

AYM’den iki ortaklı limited şirketlere ilişkin iptal kararı

Adana’da kavga: Biri ağır 2 yaralı

Bayram öncesinde benzine 2,17 liralık zam

Afyonkarahisar’da uyuşturucu operasyonu: Bir tutuklama

21 yıl sonra bulunan çalıntı traktör sahibine teslim edildi

Brent petrol 103,90 dolardan işlem görüyor

Siyonist işgalciler, Filistinlilerin 500 dönümlük arazisini çitle çevirdi

Batman'da orman suçlarına sıkı denetim

Yabancı yatırımların ihracattaki payı yüzde 30 oldu

İşgalciler Batı Şeria'da evleri bastı, Filistinlileri esir aldı

Gaziantep'te Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

İran: Savaşı siz başlattınız, biz bitireceğiz

Ankara’da dolandırıcılık operasyonu: 103 gözaltı

Trump gözünü Venezuela’ya dikti, "51. eyalet" diye paylaştı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgalin gölgesinde petrol 100 doları aştı: Afrika'da kazananlar sahnede

Çocuk edebiyatı öğretmen kongresi İstanbul’da düzenlenecek

Avrupa'dan Trump'a Hürmüz resti: Bizim savaşımız değil

Doğu’da kış etkisini sürdürüyor: 50 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapalı

Berber esnafından tıraşlarınızı "Son güne bırakmayın" uyarısı

Balistik füzenin parçaları BAE’de bir kişinin ölümüne yol açtı

Rize’de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama