• BIST 100

    10920,26%-1,06
  • DOLAR

    42,44% 0,01
  • EURO

    49,63% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5720,05% -0,34
  • Ç. ALTIN

    9283,80% -0,42

Ramazanın bereketi balık tezgahlarına yansıdı

16 Mart 2025, Pazar 16:03
16 Mart 2025, Pazar 16:03
Ramazanın bereketi balık tezgahlarına yansıdı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mübarek Ramazan ayında bazı ürünlerde olduğu gibi balık tezgahlarındaki indirimler dikkatten kaçmadı.

Ramazan ayı öncesinde bazı balık çeşitlerinde fiyatlar sabitliğini korurken daha çok vatandaşın tercih edilen balık türleri fiyatları geri çekti, indirim olarak tezgahlara yansıdı.

Et ürünlerinde en çok tercih edilen ve bölge halkının vazgeçilmezi arasında yer alan balık, semt pazarlarında da varlığını ispatlıyor.

Ramazan ayının etkisiyle fiyatların düşüşe geçmesiyle tüketicilerin yoğun talep oluşturduğu balık tezgahlarında en çok talep edilen türü hamsi, sazan ve alabalık oldu.

"En çok tercih edilen hamsi, sazan ve alabalık"

Fiyatların düşük olmasına rağmen rağbetin olmadığını söyleyen tezgahtarlardan Balıkçı Muhammed, "Balık fiyatları düşük olmasına rağmen vatandaş almıyor. Para yok diyor ama başka yerde en pahalısını alırlar. Şu an fiyatlar; karabalık ve sardalya 60, tatlı su çipurası 70, kefal 80, palamut 140 TL. Ramazandan önce de fiyatlar aynı idi, değişen bir şey yok." dedi.

Ramazanın bereketiyle balık fiyatları uygun olduğunu belirten balıkçı Yaşar ise, "Ramazandan önce kilogram başına 50 TL fazlaydı. Şu an en çok tercih edilen hamsi, sazan ve alabalıktır. Vatandaşa balık almasını öneririm. Taze balık her zaman iyidir. Mesela istavrit ve sazan günlük geliyor. Taze balık zaten kulaklarından bellidir, kızıldır." ifadelerini kullandı.

Şu an fiyatlar oldukça iyi ve her bütçeye uygun olduğunu kaydeden Emin Kalpak, fiyatların 100-150 arası değiştiğini belirtirken balığın hem sağlık hem de maddi açıdan en iyisi olduğunu hatırlattı.

"Fiyatlar uygun, vatandaş ilgi gösteriyor"

Tezgahtaki balıkların günlük ve taze olduğunu söyleyen Burhan Akalın, "Deniz balığı haricinde balıkları Dicle Nehri ve çevresinde kendimiz yakalıyoruz. Deniz çeşitleri olarak alabalık, somun balığı, şebot balığı, turna balığı, sazan, levrek var. Fiyatlar uygun, vatandaş ilgi gösteriyor. Balıkları kendimiz yakaladığımızdan canlı olması vatandaşın da ilgisini çekiyor. Ramazandan öncesi ile günümüz fiyatları aynı, bir artış yapmadık. Hatta Ramazandan önce 130'a verdiğimiz sazanı bugün 120 TL'ye satıyoruz. "şeklinde konuştu.

Sağlık açısından da balık etinin önemine değinen Akalın, "Balık doğal olmakla beraber organiktir. Mesela 40 günlük tavuk yemlerle büyütülüp kesilirken balıkta öyle bir durum söz konusu olamıyor. Balık eti özellikle çocuklar için çok faydalıdır. Balık yiyen çok zeki olur." diye belirtti. (İLKHA)

Moldova'dan vatandaşlarına enerji tasarrufu çağrısı: Ucuz gaz dönemi bitti

Kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı

Ağrı şehir merkezine yakın bölgede domuz sürüsü görüntülendi

Mersin'de 13 noktada eş zamanlı asayiş uygulaması

Ruanda ve Kongo arasında barış anlaşması imzalandı

Vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

İran'dan Hürmüz Boğazı’nda askeri tatbikat

Ağrı’da denetlenen 750 gıda işletmesinden 5'ine idari para cezası uygulandı

Ağrı'da gerçekleştirilen trafik denetiminde 5 kişi gözaltına alındı

Rusya’dan Ukrayna’ya: Karadeniz saldırısının bir bedeli olacak

İzmir açıklarında geri itilen 10 düzensiz göçmen kurtarıldı

ABD'den Venezuela'daki vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısı

Adana'da çocukların kullandığı otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Edirne'de tarihi eser operasyonu: 2 tutuklama

Osmaniye'de feci kaza: 2 ölü, 7 yaralı

İngiltere ve Norveç'ten Rusya'ya karşı ortaklık kararı

Adli emanetlere denetleme kararı

Kocaeli’de korsan taşımacılık yapan sürücüye ağır ceza

Almanya, Polonya'ya asker ve Eurofighter savaş uçağı konuşlandırdı

Bakan Fidan, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile görüştü

İstanbul Güngören'de bir binada patlama: 2 yaralı

İstanbul’da ambulansa yol vermeyen sürücü yakalandı

Tokat'ta uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

ABD’de 5.9 büyüklüğünde deprem

Ukrayna Büyükelçisi ve Rusya Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Rusya Devlet Başkanı Putin 4 yıl aradan sonra Hindistan'da

BMGK heyeti 14 yıl aradan sonra ilk kez Suriye’de

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar otizmli öğrencilerle bir araya geldi

Yunanistan’da çiftçiler traktörlerle yolları kapattı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Lübnan, açıkça kuşatılmış ve yalnız bırakılmıştır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Moldova'dan vatandaşlarına enerji tasarrufu çağrısı: Ucuz gaz dönemi bitti

Kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı

Ağrı şehir merkezine yakın bölgede domuz sürüsü görüntülendi

Mersin'de 13 noktada eş zamanlı asayiş uygulaması

Ruanda ve Kongo arasında barış anlaşması imzalandı

Vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

İran'dan Hürmüz Boğazı’nda askeri tatbikat