• BIST 100

    10575,13%-0,50
  • DOLAR

    42,32% 0,18
  • EURO

    49,27% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5687,28% 0,56
  • Ç. ALTIN

    9495,67% 0,00

Ramazan’ın vazgeçilmezi halka tatlıya rağbet arttı

29 Mart 2023, Çarşamba 11:35
29 Mart 2023, Çarşamba 11:35
Ramazan’ın vazgeçilmezi halka tatlıya rağbet arttı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ramazan’ın vazgeçilmezi halka tatlıya rağbet arttı

Ramazan ayında iftar sofralarında eksiltilmeyen, orta ve dar gelirli ailelerin tercih ettiği halka ve tulumba tatlısı, vatandaşın vazgeçilmezi oluyor.
Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yerini alan halka tatlısı için Diyarbakır’daki tatlıcılar, bu sene rağbetin daha fazla olduğunu dile getirdi.
11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazları kategorisinde yer alan halka tatlısı, yemekten sonra sıcak yenilmesiyle birlikte ağızları tatlandırıyor. Diyarbakır’da en çok tüketilen ve tercih edilen halka tatlı, Diyarbakırlıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alıyor. Ramazan ayında tatlı ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun talep edilen tatlılar için ustalar yoğun mesai harcıyor.
Ramazan ayında halka tatlıya rağbetin fazla olduğunu belirten 17 yıllık tatlı ustası Seyfullah Börü, baba mesleği olan tatlıcılığın hem aşığı hem maşuku olduğunu söyledi.

“Halka tatlısına rağbet çok iyi”
Özellikle Ramazan ayında halka tatlıya rağbetin fazla olduğunu belirten Börü, “Baba mesleği olan tatlıcı mesleğini 17 yıldır yapmaktayım. Tatlıcılık mesleğini aşk ile yapıyorum. Bu işin hem aşığıyız hem maşukuyuz. Halka tatlısına rağbet çok iyi. Bu Ramazan farklı bir şekilde geçiyor. Vatandaşın diğer tatlı çeşidine olan zammından ötürü halka tatlısına olan rağbeti daha fazla oldu. Yöresel bir tatlı çeşididir. Küçükten büyüğe herkesin yiyebileceği ve rahat bir şekilde tüketebileceği bir tatlı çeşididir. Kimseyi rahatsız etmez” dedi.
Halka tatlısında glikoz kullanımının uygun olmadığını ifade eden Börü, “Piyasada glikoz kullananlar çoğalmış. Bu da ayrı rahatsız edici bir durum. Biz ürünlerimizde şeker pancarı kullanmaktayız. Bu ürünlerle halka ve tulumba tatlısı yapmaktayız. Diğer ürünleri çıkarmıyoruz. Sebebi de maliyeti fazla olduğundan ötürü vatandaşa fiyat olarak ağır gelmesin diye. Halka tatlının hamurunu sıcağı sıcağına yoğuruyoruz. Hamuru da pratik bir şekilde hazırlanan bir tatlı çeşididir. Halka tatlısının kendine özel unu bulunmaktadır. Tatlılık unu diye geçiyor. Sıcak su ve karbonatın karışımıyla yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamuru ayarlayıp halka atışına başlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Zam yapmayı düşünmüyoruz”
Vatandaşın rahat tüketmesi için fiyatı uygun tuttuklarını belirten Börü, “Ürünlerimizin fiyatını her kesime hitap edebilsin diye piyasaya göre biraz daha düşük tutuyoruz. Halka tatlıyı 45’e tulumba tatlısını da 50 Liraya veriyoruz. Biz özellikle hem depremin hem Ramazan’ın etkisiyle zam yapmadık. Şu an için zam yapmayı da düşünmüyoruz. İnsanlar yeter ki rahat bir şekilde tüketebilsin” diye konuştu.

Dış cephe asansörü düştü: 80 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Pazarcı esnafı: Meyve fiyatları esnafı da vatandaşı da zorluyor

ANFİDAP: Linet konseri iptal edildi

MTDF Başkanı Öter: Aileyi korumadan toplumu koru­mak mümkün değildir

İstanbul’da anne ve iki çocuğun şüpheli ölümünde 3 gözaltı

Göktaşı madenciliğinde yeni sayfa: 2028 hedefi 100 tonluk göktaşını yakalamak

Araştırmacı Yazar İnce: Bir medeniyet dilden inşa edilir

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırıları artıyor: Filistinliler topraklarını savunuyor

Kripto para borsasına kayyum atandı, 17 kişi gözaltında

Araç piyasasında ciddi durgunluk yaşanıyor

Diyetisyen Aslan: Sağlıklı beslenme diyabetin kontrolünde temel unsurdur

Hizmet üretim endeksi eylülde yıllık bazda arttı

DSÖ'den salgın uyarısı: Kuzey Yarımküre'de 'H3N2' kaynaklı grip vakaları hızla yayılıyor

Yeni araştırma: Vücut kendi ağrı kesicisini üretiyor

ABD, Trump döneminde ilk kez Tayvan'a silah satışını onayladı

Rusya: Ukrayna ile müzakereler devam etmeyecek

İnşaat üretim endeksi eylülde yıllık yüzde 29,9 arttı

Uzmanlar: Koruyucu ekipman kullanımı kazada yaralanmaları yüzde 90 azaltıyor

2025 TR-YÖS/2 sonuçları açıklandı

Gazze Şeridi'nde felaket kapıda: Şiddetli yağışlar nedeniyle çadırlar sular altında

Eylül ayında ücretli çalışan sayısı 16 milyon 169 bine çıktı

NATO'dan Ukrayna'ya askeri destek kararı

ASELSAN 153,8 milyon dolarlık ihracat sözleşmelerine imza attı

Filistinli esirlere işkence eden askerlerin "yargı süreci" uluslararası kamuoyunu aldatma girişimi

2026 ÖSYM sınav takvimi belli oldu

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'a nota verdi

Öğrencilerin YKS'ye hazırlık kampı devam ediyor

"Gizlice izleniyor olabilirsiniz": Google'da "bedava hizmet"lere dikkat

Almanya’da zorunlu askerlik yeniden gündemde: Ordu güçlendikçe çatışma riski azalıyor

Şanlıurfa Valiliği duyarsız kalmadı: Engelli vatandaş kuruluşa yerleştirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dış cephe asansörü düştü: 80 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Pazarcı esnafı: Meyve fiyatları esnafı da vatandaşı da zorluyor

ANFİDAP: Linet konseri iptal edildi

MTDF Başkanı Öter: Aileyi korumadan toplumu koru­mak mümkün değildir

İstanbul’da anne ve iki çocuğun şüpheli ölümünde 3 gözaltı

Göktaşı madenciliğinde yeni sayfa: 2028 hedefi 100 tonluk göktaşını yakalamak

Araştırmacı Yazar İnce: Bir medeniyet dilden inşa edilir