• BIST 100

    9579,23%0,40
  • DOLAR

    38,80% 0,24
  • EURO

    43,43% -0,10
  • GRAM ALTIN

    3994,44% -0,96
  • Ç. ALTIN

    6518,04% 0,66

Ramazan’ın vazgeçilmezi halka tatlıya rağbet arttı

EKONOMİ 29.03.2023 11:35:09 0
Ramazan’ın vazgeçilmezi halka tatlıya rağbet arttı

Ramazan’ın vazgeçilmezi halka tatlıya rağbet arttı

Ramazan ayında iftar sofralarında eksiltilmeyen, orta ve dar gelirli ailelerin tercih ettiği halka ve tulumba tatlısı, vatandaşın vazgeçilmezi oluyor.
Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yerini alan halka tatlısı için Diyarbakır’daki tatlıcılar, bu sene rağbetin daha fazla olduğunu dile getirdi.
11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazları kategorisinde yer alan halka tatlısı, yemekten sonra sıcak yenilmesiyle birlikte ağızları tatlandırıyor. Diyarbakır’da en çok tüketilen ve tercih edilen halka tatlı, Diyarbakırlıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alıyor. Ramazan ayında tatlı ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun talep edilen tatlılar için ustalar yoğun mesai harcıyor.
Ramazan ayında halka tatlıya rağbetin fazla olduğunu belirten 17 yıllık tatlı ustası Seyfullah Börü, baba mesleği olan tatlıcılığın hem aşığı hem maşuku olduğunu söyledi.

“Halka tatlısına rağbet çok iyi”
Özellikle Ramazan ayında halka tatlıya rağbetin fazla olduğunu belirten Börü, “Baba mesleği olan tatlıcı mesleğini 17 yıldır yapmaktayım. Tatlıcılık mesleğini aşk ile yapıyorum. Bu işin hem aşığıyız hem maşukuyuz. Halka tatlısına rağbet çok iyi. Bu Ramazan farklı bir şekilde geçiyor. Vatandaşın diğer tatlı çeşidine olan zammından ötürü halka tatlısına olan rağbeti daha fazla oldu. Yöresel bir tatlı çeşididir. Küçükten büyüğe herkesin yiyebileceği ve rahat bir şekilde tüketebileceği bir tatlı çeşididir. Kimseyi rahatsız etmez” dedi.
Halka tatlısında glikoz kullanımının uygun olmadığını ifade eden Börü, “Piyasada glikoz kullananlar çoğalmış. Bu da ayrı rahatsız edici bir durum. Biz ürünlerimizde şeker pancarı kullanmaktayız. Bu ürünlerle halka ve tulumba tatlısı yapmaktayız. Diğer ürünleri çıkarmıyoruz. Sebebi de maliyeti fazla olduğundan ötürü vatandaşa fiyat olarak ağır gelmesin diye. Halka tatlının hamurunu sıcağı sıcağına yoğuruyoruz. Hamuru da pratik bir şekilde hazırlanan bir tatlı çeşididir. Halka tatlısının kendine özel unu bulunmaktadır. Tatlılık unu diye geçiyor. Sıcak su ve karbonatın karışımıyla yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamuru ayarlayıp halka atışına başlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Zam yapmayı düşünmüyoruz”
Vatandaşın rahat tüketmesi için fiyatı uygun tuttuklarını belirten Börü, “Ürünlerimizin fiyatını her kesime hitap edebilsin diye piyasaya göre biraz daha düşük tutuyoruz. Halka tatlıyı 45’e tulumba tatlısını da 50 Liraya veriyoruz. Biz özellikle hem depremin hem Ramazan’ın etkisiyle zam yapmadık. Şu an için zam yapmayı da düşünmüyoruz. İnsanlar yeter ki rahat bir şekilde tüketebilsin” diye konuştu.

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 119'a yükseldi

BESO Başkanı Çiftçi'den Batman'ın il oluşunun yıldönümü mesajı

Üniversite hastanelerinin geleceği Çukurova’da masaya yatırıldı

Balcalı’da kalp pili teknolojisinde yeni dönem

Afganistan, Rusya ile ticaret hacmini artırmayı istiyor

Aslan: Kuraklık ve sulama yetersizliği fıstık rekoltesini olumsuz etkiledi

Milletvekili Ramanlı'dan Batman'ın il oluşu kutlama mesajı

Adanalı hayırsever bisikletini Gazze’ye bağışladı

Siirt’te "Evliliğe İlk Adım" semineri düzenlendi

HÜDA PAR’dan Engelliler Haftası’nda anlamlı ziyaret

Belediye Başkanı Geçit: Çok çalışmadan, emek verilmeden başarıya ulaşılmaz

BAB-GED’den Batman'ın il oluşunun yıl dönümü mesajı

Küresel arz artışı ve belirsizlikler petrol fiyatlarını baskılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk’ta

Batman'da fıstık ağaçları zarar gördü: Çiftçi hasar tespiti bekliyor

Tongar: Ahlâksız yayınlar aileyi yıkıyor

Mardin’de 2’nci Kitap Fuarı açıldı

Hububatçılar sezonu bekliyor, gözler taban fiyatında

Siyonist rejim Tulkerem'de yıkım ve kuşatmasını sürdürüyor

Vietnam'da baraj inşaatında heyelan: 5 ölü

İki yeni OSB kuruluyor

Ukrayna-ABD-Türkiye heyetleri İstanbul'da görüşüyor

İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Dr. Koç: Uzun süren burun akıntısı ve hapşırık varsa, alerji düşünülmeli

Bursa'da tarih eser operasyonunda 222 sikke ele geçirildi

BATSO Başkanı Demir: “Batman’ın 35. İl Yılı Kutlu Olsun”

Nisanda 118 bin 359 konut satıldı

İşsizlik oranı yüzde 8,2 seviyesinde gerçekleşti

Nisan ayında yaklaşık 192 bin taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

ABD'de Kongre'nin 29 senatöründen Gazze çağrısı

Yahudi çeteler Filistinlilerin evlerine saldırdı, araçlarını yaktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ